Hiç böyle bir maç izlediniz mi?

A -
A +

Sanırım G.Antep'in yeni oyuncularla kurulu bu takımı sezon başından bu yana en minik altyapısıyla bile çift kale oynamamış

51 yıldır bu meslekte yazı yazıyorum. Futbolu da 1951 yılında eski adıyla İnönü Stadı'nda maskot çıktığım maçtan beri izliyorum. İzlediğim Dünya Kupaları, Avrupa şampiyonaları, ikili çok önemli maçlar da dâhil geçmiş hayatımda, ilk yarıdaki Gazişehir'in futboluna (!) ilk defa rastladım.
Sanırım Gazişehir’in yeni oyuncularla kurulu bu takımı sezon başından bu yana en minik altyapısıyla bile çift kale oynamamış. Çünkü ne yer tutmayı, ne adam almayı, ne pas yapmayı, ne adam ekarte etmeyi, ne rakibin gelişine göre toparlanmayı, ne de topu 40 yılda bir kazandığında hücuma nasıl çıkılacağını bilemiyor. İşte böyle bir sözüm ona futbolcu topluluğu karşısında ben bu yazıyı yazdırmaya başladığım 75. dakikaya kadar F.Bahçe sadece 4-0 galip idi.
Yine bir başka bakışla F.Bahçe'nin dün akşamki on bir veya değişikliklerle kurulmuş kadrosu, kendi içinde yapacağı çift kalelerde bile böyle bir yemlik herhalde bulmamıştır.
Bu maç için daha doğrusu gelecek oyunlar için F.Bahçe'de dikkat çeken Emre Belözoğlu'nun tandemi oluşturan oyuncular arasında ön libero görevini üstlenişi idi. Böyle olunca da Ozan'ın hem öne hem de arkaya koşuşlarıyla, F.Bahçe'nin iki santrforlu düzeninde bu defa bir orta alan korumasına girdiğini söyleyebiliriz. Tabii ki bu rakip karşısında.
F.Bahçe'nin yeni oyuncusu Zanka da sanırım futbol hayatında bu tandem kurgusunda böyle bir idman maçı bile oynamamıştır.
Bu maç için çok fazla bir teknik analiz yapmanın boş olacağının da altını çizeyim.
Maçın hakemiyle de ilgili iki satır yazalım. Emre Belözoğlu'nun rakibine İngilizce hitabını bir metreden duymuş olmasına rağmen bu Arda Kardeşler'in İngilizce fukarası olduğunu söyleyelim bari! Tabii ki maçın ilk penaltısını hangi gözle çaldığını da merak ediyorum.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.