Bir kalecinin maçı

A -
A +

Uğurcan’ın bizim ligin en iyi kalecisi olduğunun altını imzaladığı bir maça şahit olduk…

Lige puan açısından iyi başlangıç yapmış olan ve liderlikte oturan F.Bahçe ile aynı makam için sinyaller veren Trabzonspor’un maçı tabii ki büyük merak konusuydu. Trabzonspor’da minik Abdülkadir’in sakatlığı F.Bahçe’nin kâğıt üzerinde sayısal olarak eksik gibi oynayan orta sahası için bir avantaj olacaktı.
Çünkü Sosa çok çabuk yorulan bir oyuncu idi. Avdijaj’ın kenara konup Ekuban’ın orta alanda görevlendirilmesi bir teknik adam faciası olarak F.Bahçe’ye galibiyet anahtarı sunulmuştu. Ve nitekim F.Bahçe maçın bir yarım saatinde istediği gibi savunmaya yayılıp orta alandan oyuna çıktı, ileriden kendini gösterenlerle iyi alışverişler yaptı ve işte bunlardan birinde de çok şık bir gol kazandı Rodrigues’in ayağından.
Trabzonspor farklı bir yenilgiye hazırlanmış kadrosuyla çok şık bir orta sonu bir kafa golü kazanarak hiç beklemediği hatta teknik olarak hak etmediği bir beraberliği yakalayıverdi. Ondan sonra oyun devre bitene kadar karşılıklı karmaşa sunmakla geçip gitti.
İkinci yarıda kaleci Uğurcan’ın bizim ligin en iyi kalecisi olduğunun altını imzaladığı çok ciddi F.Bahçe tehlikelerine inanılmaz kurtarışlarla imza attığını gördük. Bu arada Trabzonspor’da Sörloth’un taa 82’ye kadar oyunda kalmasına ben çok koptum. Neden mi? Ruhunu teslim edecek diye tir tir titredim. Ama Ünal Hoca, Abdülkadir’i çıkarma yanlışına o Sörloth’u o kadar oyunda tutarak bir yenisini ekledi. Ersun Yanal ise önce Deniz sonra da Rodrigues’le kenarları yenilerken Emre-Tolga ikilisine katkı da sağlayabilecek Zajc ve Ferdi’yi oyuna attı. Ama Kruse’yi oyundan almış olması hangi anlam taşıyordu bunu kestirmek mümkün değildi.
Fırat Aydınus bu kadar havası gerilmiş bir maçı yine de saha içinde veya tribünlerde büyük arbedelere meydan vermeyecek biçimde yönetti diyebiliriz. Bu maçta altı çizilecek benim görüşlerime göre Uğurcan’dan başka isim yoktu. Teknik direktörlere gelince skora bakmadan yazıyorum, Ünal Karaman’a göre Ersun Yanal bir iki puan daha fazla alabilirdi.

MAÇIN ADAMI: Uğurcan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.