Caner gibisini yok saymak!

A -
A +

Haftanın beş mesai günü TRT Spor’da “Spor Manşet” adlı bir program var. Erken kalkabildiğim günlerde şöyle bir bakıyorum. Sunucu TRT’den, yorumcu Çarşı Grubu’ndan... 
Neyse, bana ne! 
Yorumcu diyor ki geçtiğimiz cuma, “Beşiktaş, Caner’i tutmasın, nereye isterse gitsin...” 
Ben de soruyorum; acaba bizim ülkede, hem de Türk oyuncular içinde kaç tane Caner var? Yaşı 31 imiş de ondan gitmeliymiş. Ne yani; 35’e kadar oynayıp Beşiktaş takımının dinamizmi, rakibi bayıltan ortaları atanı, gollük asisti yapanı nüfus kağıdı yüzünden harcansın mı? 
Emre kırklık oldu, Arda yaklaşıyor, daha niceleri var. Ne yani Ronaldo bir an önce Juventus’tan kovulsun mu? Lens’le sözleşme bedava da olsa yenilenmeli mi acaba? Caner; sen tut bir de Kasımpaşa’ya gol at! Ne kafa bu yahu!

Ferdi’ye kıymayın yahu!
Fenerbahçe, savunmasını ve hücum etmesini bilmeyen Gençlerbirliği’ni beş golle indirdi ama inanın bir o kadardan fazlasını da kaçırdı. Tabii bu maçla ilgili en çok Ferdi’nin üzerinde durmak gerekir. Attığı gol sezonun golü olabilir. Tekniği, oyun görüşü, en azından yaşı itibarıyla çalışkanlığı acaba bu takımın ilk on birinde oynamayı hak ettirmiyor mu? 

Bir Burak eseri!
Beşiktaş, Kasımpaşa’yı yendi, yendi de, özelliği neydi bu maçın? Geçen haftaki hem tenkit yazımda, hem de haftalığımda Burak’ın ilk defa şahit olduğum şekilde neredeyse tam sahayı dolaşarak oynaması, hem Ljajic’e alan açmıştı, hem de Atiba ile Elneny’nin sarkışlarına... Ya bu defa? Kasımpaşa stoperleri bayram etti. İşte bu yüzden Beşiktaş, bundan önceki maçında olduğu kadar rakibi dağıtamadı, dolayısıyla da zor kazandı.

Uluç Ağabeyler kapıştı ama...
Hıncal Ağabey, Fatih Altaylı’yı programı terk etti diye kutladı, alnından öptü, sunucu bayanı da ciddi şekilde yerdi. Öcal Ağabey ise tam tersine Altaylı’ya sert çıktı, sunucu bayanın önünün kesilmesinin doğru olmadığını yazdı.  
Tuhaf değil mi? 
Ben mi? 
Ah ah, bir Altaylı da ben anlatsam mı acaba? Çok isterseniz haftaya yazarım. Şimdi zahmet etmeyeyim diyorum. 

Bravo Federasyon!
Son dakika flaş haberi... TFF, son kararı ile kulüplerin harcama limitini yüzde 30’dan 40’a çekmiş... Vallahi ayıp etmiş. Bence yüzde yüze çekmeliydi. WADA, koca Rusya’yı doping sebebiyle, hem de 4 yıl, bütün uluslararası müsabakalardan men ediyor, bizim TFF ise “Batın, battıkça batın” diyor. 
Bu seviyesiz karara kim karşı çıkacak? 
Hiç kimse! 
O hâlde “Bat ülke futbolu bat!..”     

Bizim Caferağa’da hâlâ güvenlik yok be!        
Bizim Kadıköy’deki tek salon Caferağa... Orada ne maçlar oynanıyor. Tabii meselelere tabandan değil tavandan bakanların umurunda olmayabilir. Ne var ki oralar artık sokak ayyaşlarının mekânı. Salonda maç oynayan genç kızlarımız veya erkeklerimiz ter dökerken, malum sokak sözüm ona adamları da salonun tuvaletine dalıp duruyorlar. Hooop diyen yok... Ayıp olmuyor mu bu işin sorumluları? Hiç mi güvenlik elemanınız kalmadı yoksa? 

Muslera’ya kaleci demeyenlere...
Üzgünüm ama bu ülkede Galatasaray’ın kalecisi Muslera’ya, “İyi kaleci değil” yaftasını yapıştıranlar oldu. Yahu en azından adamın kariyerine bir bakınız. Uruguay’la Dünya Kupası üçüncülüğü, aynı formayla Güney Amerika şampiyonluğu ve sonrasında İtalya’nın koca takımlarında forma giyişi. Bakınız Galatasaray’ı geçiyorum. Ama siz en azından Galatasaray’daki harikalarını yazıp söyleyiniz. 

Mavi Yelekliler!
Böyle bir esnaf topluluğu var. Ancak son zamanlarda hayli yüksek rakamlarla ceza yiyip duruyorlar. Gece saat 22.00 kılıfından çıkıp, hiç olmazsa 24.00’e kadar çalışalım diyorlar. Hepsi hepsi bu! 

Voleybol beni çok üzdü!
Serde bir zamanlar voleybol oynamışlık var ya, işte bu yüzden bizim Eczacıbaşı ve Vakıfbank’ın Dünya Şampiyonası’nda, en azından birinin şampiyon olamamasına kahroldum desem yeridir. Tamam, ikincilik ve üçüncülük bizim ama bence kenardaki koçların bazı isimlerin gölgesinde tercihleri var. 
Bir de şu servis kaçırmaya hastayım. Yahu ey sporcu kardeşlerim; servisi kaçırmak rakibe net ve kesin bir puan ama öbür tarafa geçirip sayı alıp almamak yüzde elli şans... Size doğru tercihi koçlar da mı söylemiyor? Bakın bakalım şu cumartesi-pazara, bu yüzden neler kaçırmışız. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.