Peşin galibiyet

A -
A +

Yanal’ın doğrusu; Emre veya Kruse’den birini tercih edip Ozan-Gustavo ikilisine çaktırmadan bir Tolga desteği hazırlamasıydı...

F.Bahçe’nin, üzerindeki ve kendine en yakın rakibi olan G.Saray’ın hem de farklı kazandıkları maçlardan sonra Rize’de puan kaybetmesi ikinci yarı tatili sırasında mutlaka ciddi sıkıntılar oluşturacaktı. Bu sebeple de beraberlik bile kesmezdi F.Bahçe’yi. Rizespor ise dalgalı sezonunda böyle bir F.Bahçe karşısında ne yapabilirdi ki acaba?
Ersun Yanal’ın bu maçta bir doğrusu vardı, o da Emre veya Kruse’den birini tercih edip Ozan-Gustavo ikilisine çaktırmadan bir Tolga desteği hazırlamasıydı. Bu maçta ev sahibinin bana göre en önemli iki kozundan biri Samudio ancak 72’nci dakikada oyuna avdet ederken Boldrin sahadaydı ama yoktu gibi. Zaten saçlarını sarıya boyatmasından da olmasını da beklemedim.
Maç başı takım planlamasında Ersun Yanal bir farkla öndeydi zaten.
Peki, maç içi nasıldı?
F.Bahçe genelde ayağa çıkarak blok blok sahaya yerleşip arada boşluklar bırakmamaya özen gösterip oynadı. Tabii ki Deniz ve Tolga’nın iki kenar adamı gibi görünmelerine rağmen Ozan ve Gustavo’ya destekleri, Muniç’in öndeki görevinden çok, onlarla bütünleşmeye çalışması, Rizespor’un ev sahipliğinde oyun kurma, derin alan oluşturup hızla çıkma düşüncelerine izin vermedi. Hele hele yukarıda da değindiğim gibi Boldrin’in tutukluğu maçın hâkimiyet ibresini hiç Rize’ye getirmedi.
Benim genç takımdan hocam şimdi rahmetli olan Suat Baba, biz ceza alanında veya çevresinde bol pas yaparken kenardan bağırırdı; “Şut atın be!” diye. Biz de sorardık “Ama içeriye topla girmek daha büyük avantaj değil mi?” diye. O da şöyle cevap verirdi; “O zaman kaleci dikkat kesilir ama uzaktan şut atarsanız her kalecinin bir enayi anı vardır…” Bu anımı tam bu maçlık yazmayı uygun gördüm. İşte Jailson’un golü bunun en ciddi ispatıdır.

MAÇIN ADAMI: Jailson

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.