Vah futbolum!

A -
A +

Vedat Muriç ikinci sarıyı görmek için açık ve net şekilde koşup rakibini itti. Merakım şu; Muriç ceza alacak mı?

Fenerbahçe'nin başkanı ve teknik direktörünün "Şampiyon olacağız" iddiasının anahtarı gibi görülen maçlardan bir tanesiydi Antep'teki oyun. Ersun Yanal da sahaya hem Emre hem Kruse'nin olduğu 11'i savunma garantisine alabilecek orta saha oyuncusu bol bir kadroyla çıktı. Gaziantep takımı zaten iyi organize olamayan, hızlı ama dengesiz hücumlar yapıp çok top kaptıran; savunmada da Kana Biyik'ın dışında yerleşme ve rakibi durdurma hamlesinde sınıfta kalan bir takım. Gerçi bu defa Kadıköy'deki ilk maçın çok dışında sallapati oynamamaya özen gösterdi ama tabii ki eline geçen fırsatları da kullanmasını becerebilecek teknik yapıda zaten değildi. İlk yarısı futbol şöyle dursun doğru dürüst heyecan yapacak bir oluşum da görünmedi. İkinci yarı ne olabilirdi diye düşünürken, Ersun Yanal'ın Tolga'yı oyundan alıp Rodriguez'i sahaya sürdüğünü gördük. Bu hem Emre'nin hem Kruse'nin 11'de oluşu demekti ki Fenerbahçe için büyük riskler taşıyordu. Nitekim Gaziantep'in acemiler mangası boş kaleler yerine pozisyonları auta atma yarışında göründü.
Fenerbahçe'nin 51'inci dakikada sahadaki tek hareketiyle kendini gösteren oyuncusu Kruse'nin kafa golüyle artık maç biter gibiydi. Çünkü ev sahibi yenilgiden kurtulabilecek bir yapıya sahip değildi. Hele hele Emre-Tolgay, Kruse-Deniz değişikliklerinden sonra artık Antep için her şey bitti anlamını taşıyordu. Ve Vedat Muriç imzayı koyan adam oldu. Bence bu maçın en hassas, en önemli, en çok dikkate alınması gereken kısmı neresiydi biliyor musunuz? Gördüğü sarı kartla ilk lig maçında cezalı duruma düşen Vedat Muriç. Bizim Ömer ile yaptığımız konuşmada "Ne yapıp yapacak ikinci sarıyı görüp kupa maçında cezalı duruma düşüp Başakşehir karşısında oynayacak" yorumunda birleştik. Nitekim açık ve net olarak, bile bile, göz göre göre son pozisyonda hakem belki ikinci sarıyı göstermez diye peşinden koşup rakip oyuncuyu açık ve net itti. Böylece kırmızıyla oyundan çıktı. Şimdi benim merakım şudur; Vedat Muriç bu açık ve net gösterisiyle acaba bir ceza alacak mıdır?

MAÇIN ADAMI: Altay Bayındır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.