Terim’in sihirli dokunuşu

A -
A +

Fatih Hoca ikinci yarıda yaptığı değişikliklerle oyunun tamamen G.Saray’a geçmesini sağladı ancak Antalya pes etmedi…

G.Saray, oyunun ilk yarısında neredeyse her türlü futbol aksiyonunda Antalyaspor’a teslim olmuştu. Orta sahada Seri-Belhanda-Taylan üçlüsü, onların önündeki Feghouli ve Âdem, hemen oyunun başında oyuna giren Ömer de dâhil Antalya’nın gelişen ataklarına karşı soluksuz kaldığını gördük. Hâl böyle olunca da kaleci Okan ve onun önündeki geri dörtlü Antalya’nın ataklarına direnmeye çalıştı.  İşte bu tablo içinde bir şık Antalya organizasyonunda yine Fredy tek vuruşluk hamlesiyle harika bir golün imzasını taşıdı. Devrede içeriye yukarıda da değindiğim gibi Antalyaspor gösterisiyle gidildi.
İkinci yarıda G.Saray acaba ne değişiklikler yapıp çıkar diye düşünürken, ilgi çekici bir görev değişikliğine şahit olduk. Taylan, geri dörtlünün sağ kenarına geçerken Linnes sağ öne Feghouli de Seri-Belhanda ikilisine orta alanda ortak oluyordu. Bu ilgi çekici kurgu Antalyaspor’un biraz da tecrübesiz oyunculardan ağırlıklı kadrosunu kolayca domine etti diyebiliriz.
Bizim futbolda bir türlü kafamın basmadığı; baskı yerken savunmadan cilveyle çıkış, bu defa da Antalya’nın başını yedi. Bu beraberlik golü tabii ki maçın da şu ana kadar yazmaya çalıştığım değişiklikler organizasyonuyla G.Saray’a dönüşünün sesini çıkarıyordu aslında. Nitekim 64’deki penaltı, filmin de kopuş ilanıydı sanki.
Tamer Tuna Hoca’mız Hakan Özmert, Chico, Blanco gibi tecrübeli oyuncularından hele ki ilk yarıda yararlanmayı düşünmüş olsaydı bu oyunun skoru Antalya için en azından kurtardığı beraberliğin galibiyete de dönüşmesini sağlayabilirdi.
Tabii yazımızın içine G.Sarya’ın sözüm ona santrfor Âdem’le oyunu sürdürmesi de on kişi oynamasının onayını taşıyordu. Bu arada iki takımın sanki bir ofsayt yarışması içinde kaldıklarını yazmamızı ister.
Son bir soru da Terim Hoca’ma; iş bitmiş, defter dürülmüş ise şu genç Emin kardeşimiz neden yedekte oturur?

MAÇIN ADAMI: Saracchi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.