G.Saray ekmeğini taştan çıkardı

A -
A +

Bu maç değişen değişmeyen oyuncularıyla pazar günkü derbiye bir aşırı yorgunluk taşımış olabilir mi?

G.Saray ligin ilk iki maçında “bu sene ben takımım” mesajını vermişken Avrupa maçında karşısında Hırvat futbolunun önemli temsilcilerinden Hajduk Split’i bulacaktı. Tabii ki Avrupalılara karşı çok şey değişik oluyor. Fatih Hoca zor dönemece girmişken yani pazar günü F.Bahçe maçı da karşısında dururken rotasyona gidebilme yürekliliğini ve inancını sergiliyordu. Donk, sakat olan Saracchi’nin yerine Emre, Etebo ve Ömer de, Taylan’a destekçi olurlarken ön tarafta da Diagne ve Babel rotasyonu duruyordu.
G.Saray bu rotasyon oluşumuna rağmen ligde izlediğimiz çizgisinde dolaşıp dururken ilk 20-25 dakikada Etebo ve Ömer’in Taylan’a olan katkılarından biraz uzak görünmüşlerdi. Hâl böyle olunca ön tarafta yeni kurgusuyla iyi toplar alamayacaktı. Tabii ki Diagne’nin birkaç hassas topta “kalın kalışı” devrenin golsüzlükle içeri dönüşüne sebep olan faktörler arasındaydı.
İkinci yarıya geldiğimizde herhangi bir değişiklik yoktu. G.Saray bu yarının “dönüş dakikalarında” Diagne ve Babel ile inanılmaz goller kaçıracaktı. Sonra çok kişinin hedefi hâline gelmiş olan ve Ömer’in yerine giren Belhanda hem kilidi açacak hem de rakibin toparlanma bölgelerinde araştırıcılık ve tekniğiyle eksikleri gidermiş olacaktı.
Zaten o gol, çok da kötü takım intibaını bırakmayan Hajduk’u moral olarak çökertirken bir iki önemli rakip şutunda yere yatarak kalecilik görevini de üstlenmiş Marcao’nun getirip âdeta Babel’e çarptırıp attırdığı golle maç bitti. Bu maç değişen değişmeyen oyuncularıyla pazar günkü derbiye bir aşırı yorgunluk taşımış olabilir mi? Tur sevinci yaşanırken G.Saray’da bu durum kafa kaşıtacaktır.

MAÇIN ADAMI: Linnes

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.