Sıfıra sıfır elde var sıfır

A -
A +

G.Saray son maçlardaki yerleşim, iyi paslaşma gibi etkili gösterisinden uzaktı. F.Bahçe  de iyi kapattı, açık vermedi…

Geride bıraktığımız bu sezonun iki lig haftasında G.Saray, kazanmış olmanın yanı sıra sahaya daha iyi oturup yayılan ve gol yapabilen ayaklarıyla ilerisi için olumlu not alan takımdı. Karşısındaki F.Bahçe ise yine aynı süreçte toplu olarak hem hücumda hem de savunmada oynamak adına gösterdiği çaba -gerçi skor tabelasına zor yansırken- özellikle öndeki oyuncularının rakip savunma zaaflarına ilgisiz kaldıklarını gördük.
Orta sahada zaman zaman ön tarafa genelde “Fransız” kalacaktı. İşte öyle gelmişti tarihî rakipler dünkü maça. Peki, dün akşamki tablo nasıl çıktı karşımıza? G.Saray o son maçlardaki yerleşim, iyi paslaşma gibi etkili gösterisinden bir hayli uzaktı. Tabii bunda da F.Bahçe’nin yukarıda değinmeye çalıştığım son iki maçtaki toplu oyununun etkisi vardı.
Kalecilere bu maçta çok iş düşer miydi, diye herkes bir düşünce içindeydi. Çünkü G.Saray’da Muslera yoktu, F.Bahçe’de de birinci sınıf bir kaleci. Ama Altay’ın müthiş kurtarışlarına şahit olduk. Refleks kurtarışları G.Saray’ın o son maçlardaki gösterisinden uzak oynamasına rağmen tabelayı renksiz bıraktı.
Bu arada teknik direktörlere de şöyle bir değinmemiz lazım.
Fatih Terim Hoca ön tarafını komple değiştirmede bence biraz rötar yaptı. Diagne’nin gol atar diye yazmıyorum ama rakibin savunma dengelerini bozabilme özelliğinden daha önce yararlanmalıydı. Feghouli en etkili silah olma imajı sunmuşken düne kadar dün akşam ofsayt gol hariç yok gibiydi sanki. Tabii G.Saray’daki bu beklenmedik ya da F.Bahçe’nin etkili yerleşimi yüzünden meydana gelen zaaflar Taylan’ı da bir hayli yıpratmış oldu.
Erol Bulut ise elindeki zengin kadrodan ancak izleyebildiğimiz değişiklikleri yaptı. Sosa organizatör rolünden uzaktı, sadece duran topları kullandı. Ön tarafta zaten yazacak hiçbir şey yoktu. Caner, yine en güvenilir en etkili işleri yapan eleman olarak F.Bahçe’de alkışlanacak oyuncu oldu.

MAÇIN ADAMI: Altay Bayındır

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.