Şenol’un dersi

A -
A +

Şimdi millî takım çok önemli iki rakibi karşısında hem de çuvalla gol atarak 6 puanı cebe indirmiş durumda...

Millî takımımızın 2022 Dünya Kupası elemelerinde Hollanda’ya dört gollü galibiyet elde etmesi ne yazık ki spor basınımızın bazı ustaları ve onun dümen suyundakiler tarafından anlaşılmaz biçimde eleştiri aldı. Tamam, ilk maçta Okay’ın uzun süre oyunda kalması bana göre yanlıştı ama geneldeki oyun anlayışı doğruydu. Çünkü puana oynuyorduk. Bu bir kupa eleme oyunu değildi.
Dün akşam da İspanya’nın Malaga şehrinde Norveç’in karşısına çıktık. Bu maç her iki takım için de deplasman anlamı taşıyordu ama bizim millî takım sahaya çıkışta dokuz tane Avrupa’da oynayan, iki de bizim yerli ligden elemanlarla donanmıştı. Top rakibe geçtiği zaman enine dikine rakibe kullanacak alanlar bırakmayacak, dolayısıyla kalemizde az tehlike yaşayacak, kazandığımız veya bize ikram edilen toplarla da hücuma çıkarak pozisyon arayacaktık. Millî takım da aynen bunlar yaptı. Bu arada bir önemli ayrıntı üzerinde durmak gerekiyor. O da F.Bahçe’nin son maçlarda makas attığı Ozan’ın iki müthiş golü ve Caner’in 69’da girdiği oyundaki etkili formasyonu acaba kimlere ders özelliği taşıyordu?
Bu arada bizim son iki maçtaki millî takımımızda sağ ön kenarda görev alan Kenan’ın yerine yukarıda bahsettiğim mahareti gösteren Şenol Hoca’m başka birilerini bulabilecekti. Çarpıcı örnek; oyunun sonlarına doğru giren Göztepeli Halil olur muydu acaba?
Şimdi millî takım çok önemli iki rakibi karşısında hem de çuvalla gol atarak 6 puanı cebe indirmiş durumda. Hocası mı kim? 2002 Dünya Kupası’nda Türkiye’yi üçüncü yapan Şenol Güneş… Lütfen eski yeni yazar ve yorumcuların bundan böyle sansasyon ve reyting peşinde koşmaları yerine gerçek gözlüklerle maçlara bakmalarını rica edeceğim.
Bu iki galibiyet şayet futbol topunun sürprizleri olmazsa bizim Katar biletinin en azından yarısına elimize sürdüğümüzü göstermektedir.

MAÇIN ADAMI: Ozan Tufan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.