Başkan'ın dopingi

A -
A +

Mustafa Cengiz’in hafta içinde kullandığı iki ağır kelimesinin (haysiyet ve şeref) Galatasaraylı futbolcuları uykudan uyandırdığını gördük

Galasaray, hafta başından beri içinde yaşadığı bir takım tatsız havayı dağıtmak adına ya da tekzip etmek gayretiyle Göztepe’ye karşı İzmir’de sahaya çıkmıştı.
Peki bu düşüncedeki, plandaki Galatasaray’a karşı son haftaların iyi işler yapan takımı Göztepe ceza kesebilecek miydi? Yoksa seyirci mi olacaktı?
Bir kere Göztepe, oyunun büyük bölümünde Galatasaray’ın bu plan, program ve düşünce aktivitesine karşı bence en yakın seyirciydi. Özellikle Galatasaray’ın orta alana arkadan pasla veya duvar olan ileri ucuyla organize çıkışlarına Göztepe hiç karşılık veremedi.
Göztepe ceza alanına kadar gelen Galatasaray kalitesi, Göztepe’deki çakma stoper Berkan’ın pozisyon alma eksiğiyle atılan golün belki de iki üç katı kadar pozisyon buldu. Feghouli’nin takıma ilk on birde başlaması, tabii ki Taylan’ın da ön libero görevine dönmesi Galatasaray’ın oyununun en etkili ve olumlu yanlarıydı. Özellikle Feghouli’nin sık sık orta alanına birleşerek Şener’e de koridor açması Göztepe’nin zaten zafiyet gösterdiği orta alanına zehir oldu desek yeridir. Şayet, Saracchi kendisine boşaltılan koridorda daha etkili olabilseydi maçın filmi daha ilk yarı bitmeden kopardı.
Diyeceksiniz ki; bu satıra kadar hâlâ Kerem’den söz yok... Attığı iki golde köşe seçimi hem doğru hem zordu. Hele hele penaltı noktasından gole çevirdiği vuruşu acaba yarıştaki rakibi Beşiktaş’ın N’Koudou’su tarafından örnek alınmış mıydı?
Tabii bu maçın hafızalarımızda en çok yer alacağı noktalardan birisi de Diabate’nin uzun yıllar ‘ligimizin en güzel golü’ olarak yer alacağını düşündüğüm vuruşuydu.
Yukarıdaki satırlarımın içinde Taylan ve Feghouli’ye özel bir bölüm ayırmıştım. Ki o isimlerden Taylan’ın oyundan çıkana kadar kullandığı toplardan sadece bir tanesinde hata yapması bu oyuncunun yokluğunun Galatasaray için ne büyük kayıp olduğunun bir kere daha ispatıydı.
Sonuç olarak; yine yazımın girişinde belirtmeye çalıştığım gibi Başkan Mustafa Cengiz’in ağır olmasına rağmen demecinde kullandığı iki kelimenin (haysiyet ve şeref) Galatasaraylı futbolcuları uykudan uyandırdığının açık göstergesine tanık olduk.

MAÇIN ADAMI: Kerem

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.