Fenerbahçe rakipsiz oynadı

A -
A +

Mesut Özil'in bu hâliyle on bire konması, hem ona karşı ayıp hem de takımdaki diğer oyuncuların çalışkanlıklarına ihanettir

Şampiyonluk yarışında matematik olarak hâlâ var olan F.Bahçe dün akşam karşısında küme düşmemek için çırpınan ama çok sınıfı belli olmayan oyuncusu bulunan Erzurumspor'u on beş dakikada geçiverdi. Bu Erzurumspor bir hafta evvel bir temizlik yapmıştı ama gereken o ki dün akşamki takımın yüzde 80'ini de temizlemelidir. Yoksa kümede kalsa kurtaramaz, bir alt lige giderse de orada da benzeri acılarla karşılaşabilir.
F.Bahçe'de Gökhan ve Serdar'ın arızaları, Harun'un önündeki dörtlünün değişikliğe uğramasına sebep olmuştu. Orta alan ve ileri uçta da geçen maça göre İrfan ismi yeniydi. Ama hemen şunun altını çizmek isterim ki, Mesut Özil gibi Real Madrid, Arsenal forması giymiş bir yıldızın bu haliyle on bire konması, hem ona karşı yapılan bir ayıptır hem de takımdaki diğer oyuncuların özellikle ilk yarım saatteki gayret ve çalışkanlıklarına ihanettir.
Tabii ki yukarıdaki rakibinin kayıplarını kovalayan F.Bahçe ilk on beş dakikada üç gol attığı bir maçın geri kalan kısmını oyunda dinlenerek geçirecekti. Öyle de yapıldı zaten. Ateşleyici silah Caner, destekçi Mert Hakan oyundan alınırlarken yarın düşünülmüş ama Mesut'ta yine hata yapılmıştı.
Erzurumspor'un teknik direktörü Yılmaz Vural kardeşim acaba yönetimine ilk yarıda orta sahada görev alan iki siyahi oyuncuyu nasıl ve nereden aldıklarını sormuş mudur? Hele hele Oltan gibi bir sınırlı kabiliyetlinin zaten rakip alana zor gelen toplara yabancı kalışı da Erzurum'un talihsizliği mi desek yoksa beceriksizliği mi acaba?
Şimdi diyecekler ki hazır böyle bir rakip bulmuşken, ilk on beş dakikada da 3-0 öne geçtikten sonra niye maçı sıkıya alıp Beşiktaş gibi bir skora taşımayı düşünmediler? Düşünseler ne olurdu ki? Çünkü F.Bahçe iki tarihi rakibine karşı da ikili averajda geridedir.

MAÇIN ADAMI: Jose Sosa

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.