Kalite farkı kazandı

A -
A +

Tabii ki tarihî rekabet oyununda sahaya çıkılırken ve hatta kulübeye bakıldığında kadro kalitesi ve zenginliği Galatasaray'ın tarafındaydı. Ama ne var ki daha üçüncü dakika dolmadan Beşiktaş kazandığı bir topla Welinton'un kafasıyla öne geçecekti. Dün akşam ne büyük hoca Cüneyt Çakır ne de onun Avrupa kupalarındaki partnerleri pek de kalitelerine uygun kararlar verememeye daha bu dakikada başlayacaklardı. Ofsaytla iptal edilen Welinton golü Beşiktaş'ta tabii ki az da olsa bir hasar oluşturmuştu.
Maçın 13. dakikasında Babel'in içeri koşu yaptığında önüne atılan top gol olarak tabelaya yazılacaktı. Burada Babel'in sağ kenarda yararlı olmasının imkânsız olduğunu defalarca yazmış bir kişi olarak bu defa Galatasaray orta alan paslaşmaları Beşiktaş savunmasının dikkatini ve yerleşimini bozarken, Babel içeri koşular yaparak, Falcao'nun da saha boşaltmasıyla sürpriz santrfor rolüne çıkmıştı. Zaten gol de böyle olmuştu. Oyunun 20. dakikasından sonra Galatasaray Taylan'ın kontrol ettiği oyunda pas zenginliğini ve atak oluşturma hünerlerini eline geçirecekti. Nitekim 40. dakikada Donk'un Atiba'ya yaptığı penaltının benzeri liderin beraberlik golü olarak tabelaya geçerken, aynı Atiba'nın benzeri penaltı vukuatını da Falcao gole çevirecekti.
Şimdi artık ikinci yarıda ev sahibinin oyunun gidişatına göre kenardan oyuna en az çıkacak olan oyuncular yerine kalitelilerini sokmasını bekliyordum. Beşiktaş'ta ise Dorukhan, Rıdvan ve Ljajic'in yerine neden girdiği anlaşılamayan Necip değişecekti. Beşiktaş kazandığı ve ikramiye olarak verilen topları pas gevezeliği ve öndeki kalabalıkta top tutma becerisi olmayanlar yüzünden bir türlü pozisyona sokamıyordu. Ama Galatasaray, Ersin'in kalesini ilk yarıda olduğu gibi Beşiktaş'ı çok öne doğru çekerek değil de yüklenerek bile tehdide başlamıştı ve Arda'nın golüyle Galatasaray hem farkı üç puana indirecekti hem de ikili averaj eşitliği sağlayacaktı. Şöyle bir eskiden adını yıldız tablosu diye andığımız şimdi notların ve değişikliklerin yer aldığı tabloya bir kere daha bakarsanız, iki takım arasındaki yazımın girişinde bahsetmiş olduğum kalite ve sayısal zenginliğin tabelada oluştuğunu görürsünüz. Şimdi artık Beşiktaş'ın çok rahat bir son iki hafta yaşayamayacağı da açık ve nettir. Galatasaray mı? Dünkü galibiyete rağmen ligi kaçıncı bitireceğini söylemek mümkün müdür?

MAÇIN ADAMI: Taylan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.