Emre'nin çorbası

A -
A +

Emre Belözoğlu 46. dakikadan itibaren sunduğu çorbayla uzun zamandır maç kaybetmeyen Sivas’ın midesini doldurdu

Bu sondan bir hafta öncesi maçları sanki birbirine kilitliydi. Şampiyonu da ikinciyi de onların dışında kalacak olan üçüncüyü de belirleyecekti. Tabii ki kağıt üstüne bakıldığında Beşiktaş sahasında Karagümrük'ü, Fenerbahçe de Sivaspor'u ağırlayacaktı. Küme düşmüş olan Denizlispor karşısında Galatasaray acaba bir sürpriz ile karşılaşabilir miydi? Fenerbahçe sahaya neredeyse son maçlarda klasikleşmiş olan tertibiyle çıkıyordu. Sekizinci dakikada İrfan Can'ın sakatlanıp çıkışı ve Mert Hakan'ın girişi bu tertibi değiştirmeyecekti. Ama maçın sonuna bırakmadan hemen yazayım, teknik direktör olmamasına rağmen bütün spor basını tarafından teknik direktör olarak lanse edilen Emre Belözoğlu 46. dakikadan itibaren Fenerbahçe'nin ideal kadrosunu bir defa daha çorbaya çevirecekti. E tabii bu çorbadan da uzun bir zamandır maç kaybetmeyen Sivas midesini dolduracaktı. Rıza Çalımbay'ın takımında uzun bir süre bu takımın sol kanadında rakipler için korkulu rüya olan Gradel, sağ kenara yerleşince Sivas'ın hücum gücünde zayıflık oluştu.
İlk yarının toplamına şöyle bir bakarsak, sanki skora yaklaşımda kafa kafaya olundu ama Kayode'nin kale dibine kadar getirilen topu iyi takip edişi ve âdeta kendisine çarptırılarak atılan gol, Fenerbahçe'nin başına soğuk duş gibi düştü. Ve daha iyi kendi orta alanına yığılmaya başlayan Sivasspor arada bir Gradel'in de alışık olduğu kanada gelip gidişiyle bu maçı Fenerbahçe'ye zehir edeceğini gösteriyordu. Nitekim 48. dakikada sağdan başlayan çok hızlı bir kontratakta ceza sahası içine ulaşan topu Hakan tabelaya kafayla yazacaktı. Enteresan bir maçtı bu. Ağırlıklı olarak kale direkleri Sivas'ı pek sevemedi. Tabii bu arada bu maçta golleri atanlar topu savunmadan iyi çıkartıp ön taraftaki organizasyonlara katkı yapanları unutmayacağız ama Sivasspor Ali Şaşal'ı da maçın adamı listesinde birinci sıraya koyalım. Yukarıda da değindiğim gibi, İrfan'ın çıkıp Mert'in oyuna girişi hariç Belözoğlu'nun lezzetle sunduğu çorba Sivas'ın midesine inerken, Denizli'den çok kârlı dönen Galatasaray'a da şampiyonluk ışıkları yanmaya başladı.

MAÇIN ADAMI: Ali Şaşal

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.