Biz bu muyuz be!

A -
A +

Avrupa’nın çeşitli takımlarında oynayan oyuncularımız, bizim millî takımı bulunca ense yapma yanlışına niye düştüler?

Bu İsviçre maçına yaklaşırken sağda solda spor medyasında “acaba olur mu?” sorusu yoğunlaşıp cevabını arar olmuştu. Ama ben bizim bu millî takımın -skorları bir kenara bırakalım- son iki maçtaki futbol yapısını hiç beğenmediğim için zerre kadar beklenti içinde olmadım. Çünkü Avrupa’nın çeşitli takımlarında oynayan oyuncularımız bizim millî takımı bulunca ense yapma yanlışında görülmüşlerdi. Ne demek mi? Acaba Hakan Çalhanoğlu Milan’da bir top alıp iş yapmak için ne kadar saha arşınlıyor, yani efor harcıyordu? Başka oyuncularımızdan da isimle örnek vermek zahmetine girmeden hemen hemen tamamı için boş saha aradıklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Ama bu üç maçtır bizim millî takımımıza hiç böyle bir arayış, hiç şöyle bir topsuz emek görmedim. Hele hele Lille takımında sık sık boş sahalara koşu yapan ve ağırlıklı olarak da bizdeki gibi ofsayda düşmeden iyi işler yapan Kaptan Burak, tıpkı bundan evvelki iki maçta da olduğu gibi rakip savunmanın göbek oyuncularıyla neredeyse kol kola girecekti.
İşte Avrupa’nın çeşitli takımlarında oynayan İsviçreliler bizim bu yapamadıklarımızı özellikle attıkları üçüncü golde ve de kaçırdıklarında bol bol gösterdiler ve sağa sola deplase olarak bizim savunmanın gölgesinde bile durmadılar.
Şimdi tabii bir soru geliyor aklımıza. Bu yüzde 90’ı Avrupa’daki takımlarda oynayan oyuncuların oralarda görülmeyen bu eksiklikleri, acaba Şenol Hoca’nın mı eseriydi? Sanmıyorum. Yani, Şenol Hoca tutup da “Rakiplerinizle kol kola oynayın, onların kucağında dolaşın” demiyordur herhalde. O zaman aklıma kötü kötü şeyler gelmeye başladı. Acaba bu nemelazımcılık, yani aman sakata gelmeyeyim düşüncesi miydi, bu çağın futboluna hiç uymayan görüntüler?
Bir grupta sıfır puan çekip bolca gol yiyerek elenen millî takım, acaba Dünya Kupası elemeleri yaklaşırken aynı kadroyla mı görünecek yoksa daha değişik isimlerden dolayısıyla da kafayı değiştirmiş olarak mı çıkacaklar sahaya? İşte bu sorunun cevabı çok önemli...

MAÇIN ADAMI: Xhaka

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.