Aykut’un dersi!

A -
A +

Derbi sayılan bu maçtan önce kime sorsanız F.Bahçe’yi favori gösterirdi. Tabii bir de puan cetveline baktığınızda bunu söyleyenlerin çok da haksız olmadıklarını görebiliriz.

Tabii ki hesaba katılmayan önemli bir faktör de vardı; F.Bahçe Teknik Direktör Pereira’nın maceracı bir hoca olduğu gerçeği…

Hele hele elinde yazboz yapabileceği sayısal zenginliğe ulaşmış bir kadro varsa bu, kaçınılmaz oluyordu. 

Yorgunluk bahane
Sakın ola ki “Avrupa maçından çıktık” demeye kalkmasınlar. Zaten Türk futbolu olarak -başta üç büyüklerimiz- perşembe-pazar oyunlarından sıkıntı duyuyorsak o zaman biz hakikaten çok gerilerde kalmışız demektir.

Aykut Hoca’nın takımı Başakşehir’e bakacak olursak neden henüz galibiyet göremediğini de anlamakta zorluk çekmeyiz.

Ön tarafı santrforu dışında sonuç değiştirebilecek ya da onlara pozisyon zenginliği yaşatabilecek bir orta alanı yoktu. Alexic de dün akşam sanki emekli olmuş gibiydi. Zaten

Mahmut ile Tolgay çift ön libero görevine soyunmuşlarsa demek ki kırk yılda bir rakibin hatalarından kaynaklanabilecek bir duran top veya araya atılan bir pas etkili olabilecekti.

TFF’ye açık tehdit
Tabii maç günü öğlene doğru F.Bahçe Kulübü’nün yaptığı açıklama bence her şeyin önüne geçmiştir.

Buradan sormak isterim; mesela Almanya’da herhangi bir kulüp maçın oynanacağı gün hakemlerle ilgili, dolayısıyla Federasyon’la ilgili böyle bir yazılı yani belgeli açıklama yapmış olsaydı inanın bana cezası rastlanmamış, görülmemiş biçimde ağır olurdu.

Ha biz de mi ne olur, eh Disiplin Kuruluna sevk edilir o kadar…

Sonuçta Başakşehir “muhafazakâr futbolu ile” iki topta iki gol bulup acaba Pereira ve onu oraya getirenlerin alabileceği bir ders sunmuş mudur?

MAÇIN ADAMI: Okaka

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.