Avcı, Pereira’ya baskın çıktı

A -
A +

Puan cetveline baktığımızda dün akşamki maç tabii ki ligin şu ana kadar oynanan en önemli maçıydı diyebiliriz. Buradan bakınca Fenerbahçe, genelde kendi yarı sahasında topun arkasına çok çabuk geçip pas koridorlarını kapatarak rakibinin pozisyon zenginliğini yaşamasına karşı önlem almıştı. İşte bu oyun planının sadece bir defa aksadığını gördüğümüzde ise Kim, Djaniny'yi indirerek ikinci sarı kartla oyun dışı kaldı. Bu yetmemiş gibi usta oyuncu Bakasetas'ın da frikiği barajın içinden geçirmesini ve kaleci Altay’ın kendi kalesine topla girişini katarsak ev sahibi beraberliği sağlıyordu. Halbuki, Fenerbahçe bu zor deplasmanda daha dördüncü dakikada Trabzonspor savunması içindeki panik ve paylaşım hatasından yararlanarak Rossi’nin plasesiyle 1-0 öne geçmişti.

Pereira'dan aynı plan

İçeri 10 kişi giden Fenerbahçe’nin aynı önlemlerle acaba hangi oyuncuları değiştirerek oynayacağı merak konusuydu. Ama gördük ki Pereira ne oyuncu değiştirmişti, ne de ilk yarıdaki oyun planını. Buna karşılık Trabzonspor’da Abdullah Avcı’nın oyunun başında sahaya sürdüğü orta sahanın etkili olması beklenmezken, Gervinho’nun topları çiğneme ve kaybetme zararıyla ev sahibinin maça ağırlığını koyamadığına tanık olduk. Avcı, ikinci devrenin hemen başında ve devamında sakatlanan beklerini değiştirirken Berat ve Gervinho’yu çıkarmakta çok geç kalacaktı. 

Mesut'la dokuz kişi

Tabii ki sakatlığı sebebiyle yarım porsiyon oynayan Nwakaeme de Yusuf ile değişince, Trabzonspor’un hiç olmazsa bir kanadında rakibin dengesini, yerleşimini bozacak etkinliği gördük. Bu arada Pereira oyuncu değişiklikleri konusunda uykusuna devam ediyor, Kim’in kırmızı kart görüşünden sonra 10 kişi kalmasının Mesut’la 9’a inişi ta 76’ıncı dakikaya kadar aklına getirmiyordu. Burada mobilbahis giriş çok şaştığım pozisyonlardan birisi Attila Szalai'nin iki koluyla yaptığı bel kündesiyle Cornelius’u indirişiydi. Tabii ki maç sonunda başta FB TV olmak üzere ağlayan çok sarı lacivertli vardı hakem için. Bence yanılıyorlardı. 

Maçın adamı: Bakasetas

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.