Biz FIFA'ya da UEFA'ya da yakışmıyoruz

A -
A +

Geçtiğimiz cuma günkü bizim gazetenin spor sayfasında şöyle kısa bir haber vardı: "Şansalan'a erken tepki" başlıklı... Trabzonspor cephesinden de, Fenerbahçe kanalından da Ali Şansalan için giydirmeler vardı. Tabii biri bu sezonun, diğeri ise geçen sezonun günlerinden. Sormak isterim; Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir şeye rastlanmıştır? Olursa da ne gibi cezalar gelir acaba? Derim ki bizi iki büyük futbol kuruluşundan da atsalar haksız olmazlar!

Burak Başkan’dan en doğrusu

G.Saray'ın genç başkanı geçtiğimiz hafta sonu bir basın toplantısı yapmıştı. O uzun süreç içinden şu cümleyi aldım: “İddia ediyorum. O dönemdeki herhangi bir yöneticimiz kulüp sahibi olsaydı, kendi ceplerinden bu zararı finanse edecek olsalardı, Falcao'yu transfer etmezlerdi...” Aynen, benim bu adam alınırken kullandığım kelimeler ya da görüşlerimin özetidir... Monaco gibi firmanın dışladığı adama o paralar verilir miydi? Fransızcanın hâkim olduğu koca Galatasaray'da bu Fransız kulübü ile kimse diyalog kurma akıllığını gösterememiş idi. Sonra kongrede de Abdürrahim Albayrak'a aynı konu için sataşmalar olmuş. Yazık!

Fenerbahçe, Vakıfbank'ı da Efes'i de ezdi

Haftanın bence malum futbol müsabakası dışındaki en önemli spor karşılaşmaları kadın voleybol ve erkek basketbolda olacak idi... Öyle de oldu ama Vakıfbank teknik adamı Guidetti'nin yersiz, saçma sapan oyuncu değişikleri affedilmedi ve maçı Fenerbahçe 3-1 cebe indirdi. Sarı lacivertlilerde ise üç yeni yabancı, transferlerinin ne kadar doğru bir seçim olduğunu ortaya koydular. Gelelim basketbola... Ergin Ataman da tıpkı Guidetti gibi oyuncu kullanımında takımı çorbaya çevirdi. Buna karşılık Fenerbahçe ise bu işi zamanına göre, giden oyuna göre yaparak tarihî bir fark attı. Ne kadar mı? Tam 22 sayı... Bu arada Larkin'de bir iş var Ergin Hoca... Bunu araştır derim...

O ne biçim takım öyle Sergen Hoca?

Beşiktaş’ın teknik patronu Sergen Yalçın cezalı olduğu için tribündeydi.  Ve deniyordu ki; takımı acaba o mu yaptı, yoksa Murat Hoca mı? Bence Sergen yapmıştı. Bir de baktım ki, orta alanda hem Atiba hem Oğuzhan... Yetmiyormuş gibi bir kenarda Güven... Yani Rıdvan git-gel rekorunu kırmaya mahkûm edilmişti. Zaten Başakşehir’in golleri de oradan gelmedi mi? Sakın ola ki, takım eksikti denmesin. Çünkü öyle bir yedek kulübesi vardı ki Beşiktaş'ın, vay ki vay! Devam edelim. Aynı Sergen Hoca, Portekiz ekibi karşısına da intihar timi çıkardı. Hem Pjanic hem de Teixera orta alanda idiler. Yani, çabuk ve sert tek pas oynayan bir Portekiz takımı karşısına böyle çıkılması demek resmen intihardır.

Pereira ne hoca be!

F.Bahçe, bulunmaz Hint kumaşı anlamında daha önce gönderdiği hocası Pereira'yı sarı lacivert eşofmanın içine yeniden taşımaz mı?.. Bedel ödenir mi derseniz ama yaygara koparan başkan şampiyon olacaklarından söz edip duruyor. Neyse... Kimi eski usta yazarların yere göğe sığdıramadığı bu Pereira denen Hint kumaşı takımı on kişi kaldıktan sonra hangi oyuncu değişikliklerini, hangi dakikalarda yaptı acaba? Ali Koç Efendi önce buna baksın... Yol yorgunu Valencia 68. dakikada, Mesut ve Rossi 78. dakikada, Sangare 82, Crespo 85... Yahu büyük (!) hoca kenarda hiç mi adam gibi oyuncun yok? Kimde var o kadar isim? Ali Koç mu? 6222 No.lu Kanun galiba rafta şıklık sunsun diye çıkarılmış...

Sakatlık şansı Avcı’da imiş

Teknik direktörler için sakatlıklar genelde her zaman şanssızlık olmuştur. Ama ne var ki bu defa Trabzonspor'un işine yaradı sanki... İki bek daha ikinci yarı başlarında dört dakika ara ile sol önde de Nwakaeme, hemen arada yerlerini o bölgede daha iyi işler yapanlara bıraktılar. Gervinho için çok geç kalındı, Berat için de sanki öyle... Avcı Hoca’nın elindeki Bakasetas gibi bir silahı iyi koruduğu takdirde unutulan malum unvanı kazanma şansı yüksek olur.

Havaalanı gösterisi!

Fenerbahçe Başkanı tuttu havalimanında yarınlar için tehlike ateşleyici bir gösteri yaptı. Umarım sadece orada kalır o tantana... Hakem için söyledikleri ise bakalım ona ne gibi bir ceza getirecek? Ne yapmış ki hakem? Kim'e ilk kart net... İkinci sarı da öyle... VAR kararı ile verilen penaltı bile geç kalınmış bir karar... Var mı sizin bu maçta benzeri netlik içeren pozisyonunuz? Yok! Aynı hakemin başka kararlarında tabii ki hatalar var. Ama uluslararası kural koyucu ne diyor? Şayet bir hakem sonuca net ve açık biçimde etki eden bir karar vermediyse o maçı en az 6,5'luk yönetmiş demektir. Biz Avusturya'yı yıllar sonra eski Ali Sami Yen'de Necdet'e yapılan bir faul sonucu kazandığımız penaltı yardımı ile yendik. Yani Kim'in pozisyonu... Sor da öğren, öyle konuş!

Emre ile kıpırdanış

Başakşehir'in yeni hocası Emre Belözoğlu gelişi ile ruhu sönmüş takıma bir yeni hava vermiş. Bakalım ne kadar devam edecek bu hava? Ya da başka hangi takımlar kurgu ve değişiklik ikramı sunacaklar? Bu arada şu kaleci ile top cilveleşmesi bir gole çanak tuttu. Merakım o ki, bu takımda bu intihar girişimi ne kadar devam edecek?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.