Fener yine kayıp

A -
A +

Son haftaların peş peşe yenilgi alan takımı Fenerbahçe şu ana kadar oynanan maçların ayakta kalmış ekibi Konyaspor deplasmanında hemen hemen tam kadrosuyla yer alacaktı. Tabii ben Mesut Özil'i zaten ideal 11'de olarak görmedim hiçbir zaman. Ve böyle başlayan maçın daha ikinci dakikasında, rakip savunmadan dönen topu yaklaşık 25 metreye yakın bir yerden müthiş bir sağ dış taramayla kaleye çakan Soner'in golüyle yenik düşecekti Fenerbahçe. Tabii ki bu golün telafisi için Fenerbahçe bazı savunma önlemlerinden arınarak hücum edecekti. İşte gene bunlardan birinde 10. dakikada uzak direğe kaldırılan bir duran topu Abdülkerim birinci direkten filelere yollarken, Fenerbahçe'nin savunması sanki ayakta uyuyacaktı.

Sihirbaz Pereira!

Bu ikinci golden sonra tabii ki çok kişi Fenerbahçe'nin dağılarak rakibine daha fazla gol şansı verebileceğini bekliyordu. Ama Konya takımının ön tarafındaki Cikalleshi sıfırlık oynarken, Bytyqi de çiğneyip yediği toplarla sanki ona ortaklık edecekti. Dolayısıyla Konyaspor'un iyi direnen, iyi karşılayan orta saha ve savunmasına ön tarafı eşlik edemiyordu bir türlü. Daha soyunma odasına gidilmeden sihirbaz teknik direktör Pereira üç oyuncu birden değiştirdi. Ama bir türlü istenen pozisyon zenginliği yakalanamıyordu.

İrfan niye makas yer?

Yani şöyle toparlarsak, Fenerbahçe 10 kişi kalmış; rakibine karşı hiçbir şekilde açık vermiyor, sadece bir pozisyon hariç direnip, maçı kurtarma heyecanını yaşamaya ve yaşatmaya devam ediyordu. Şimdi bir soru geliyor aklıma. Acaba Fenerbahçe yerine Konyaspor 10 kişi kalsaydı ne olurdu? Bu arada Fenerbahçe hem kaleci Altay'ı hem de öndeki en büyük umudu Valencia'yı ağır sakatlıklarla soyunma odasına yollayacaktı. Ama golü de Fenerbahçe atıyordu. Neden sürekli makasa geldiği anlaşılamayan İrfan Can muhteşem bir frikik vuruşuyla hem takımına yeni umut tazeleyecek hem de Konyaspor'da ciddi paniğe yol açacaktı. Sonuçta Fenerbahçe yeni bir üç puan kaybının yanı sıra kalecisi Altay'ı ve Valencia'yı da ciddi sakatlıklarla kaybedecekti. Konyaspor ise bu seneki başarısını sürdürüyordu.

Maçın adamı: Sehic

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.