D-Smart bu işe girme!

A -
A +

Başlıkta adı geçen TV kanalı abonesiyim. Ama ne yazık ki geçtiğimiz cumartesi ne Beşiktaş’ın ne de Galatasaray’ın maçlarını izleyebildim. Telefon üstüne telefon ettim ama bana yardımcı olamadılar. Dediler ki, “Güncelleme var...” bitmeyen biçimde... Neyse ilk fırsatta aboneliğimi sonlandıracağım. Zaten kimin ekranı be? Bunu nasıl yaptım ben?

Sen ne yapıyorsun ey TFF?

Yine geçtiğimiz haftanın son günlerinde bizim gazetede yeni TFF yönetiminin kulüplere yabancı transferini serbest bıraktığı ama sahaya en fazla 14 yabancı çıkabileceği şeklinde bir manşet vardı. Şaşkınlıktan gazete elimden düştü. Bu yeni yönetim, kulüpleri maddi sıkıntıdan kurtarmaya yönelik davranacağı konusunda söz vermişti. Şimdi bu kararla mı? Burası zaten emeklilerin, ne olduğu belli olmayan yabancıların yolgeçen hanı idi... Şimdi patlama yaşarız sanırım.

Uğur Dündar’a bakınız hele...

Uğur Bey sen Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı’sın... Bu unvana sahip iken nasıl olur da muhalefetin borazanlarından birinin ekranına çıkıp AK Parti’ye yüklenirken, Tayyip Başkan’a da dokunmaz mısın? Sana oy verip o makama seçenler şimdi ne yapıyor acaba? Bu ay sonunda Yüksek Divan Kurulu var... Bakalım birileri çıkıp da bu konuyu gündeme getirecek mi? Hatırlatmakta da yarar var... Tayyip Başkan, Yüksek Divan Kurulu üyesidir... Bu Divan Kurulu bu açıdan çok önemlidir.

Arda frikik atmasını biliyor mu?

Fenerbahçe’nin hazırlık maçlarından sonuncusunda, yanılmıyorsam maçın bitimine doğru oyuna alınan Arda, kazanılan frikik için topun başına geçti. Maça da saymadım ama tam takım değiştikten sonra lütfen alındı... Neyse, bir sol kullanım ve kalecinin bakışları arasında filelere... Bitti mi? Bir de asist yapmıştı golle sonuçlanan... İlk resmî maçta mı? Tabii ki kulübeye... Bakalım bu İsmail’in akıbeti ne olacak?

Süleyman Soylu’dan ders!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Doğu illerimizde, sınırlarda askerlerimiz ile bayramlaşıyordu. Bir de baktım ki İstanbul’da selin ortasında... Ne zaman geldin, nasıl geldin de yetiştin oralara?.. Asıl sorumlular ense yaparken sen halkına ciddi para yardımlarından söz ediyorsun selin ortasında... Bilmem acaba malum zatlar bundan ders alır mı?

TV’lerin alt yazı ayıbı

Ekran değiştiriyorsunuz ve bir alt yazı okuyorsunuz. Ama ekrana baktığınızda o yazıdan eser bile yok. Başka bir alakasız program var. Şöyle bir geziniyorsunuz, döndüğünüzde yine yanlış bir anons... Yok mu yahu bu kanallarda bu işlerden sorumlu vatandaş? İstisnasız böyle ha...

Halil’i ne yapacaksın Avcı Hoca?

Bizim gazetenin pazar günkü sayfalarının tepesinde Trabzonspor’un Galatasaray’da sözüm ona oynayan Halil Dervişoğlu’na yoklama çektiği haberi vardı. Abdullah Avcı hoca şayet yerli bir uç adamı arıyorsa, alt ve kenar yapılarına bir göz gezdirirse bulur sanırım.

Almanya Danimarka kadın maçı...

Maçı Almanya 4-0 kazandı ama iki takımın oynadığı futbol dikkat çekici idi. Hele hele Almanya... Ömer Üründül dostum arayıp izlemem için uyardı. Demek ki o ülkede kadın-erkek, genç-yaşlı takımlar ortak sistemi çoktan oturtmuş... Bu ülkenin futbolseveri ne kadar coşsa, ne kadar uçsa haklıdır be...

Ekrem Ağa tatilde imiş!

İstanbul’un bir çok semtini sular basmış, araziler sulara gömülmüş, evlerin özellikle birinci katları harabeye dönmüş, çok yere yardım yetişemiyor... Bu haberler ekranlarda patlarken, İBB Başkanı Ekrem Ağa, Akdeniz kıyılarında tatil yapıyormuş. Tabii ki tatil herkesin hakkı. Ama koca İstanbul’un bu hâlini gören, şayet gerçekten başkan ise, o tatili yarıda kesip en kısa yoldan görevi başına döner... Tabii ki sel sularında yüzmeyecek ama makamın sahibi olarak vatandaşa moral, çalışanına güç verir... Peki asıl kabahat kimin? Başkan’ın kralını es geçen oy sahiplerinindir.

Mesut ve benim tek kalışım!

Efendim, bu satırları okuyanlar, ekranda beni izleyenler sanırım Mesut Özil’in transfer edileceği haberi ilk çıktığı günlerde benim, “Ne yapıyorsun Fenerbahçe? Mesut çoktan futbolu bıraktı. Arsenal gibi bir kulüp onu bir sezondur oynatmıyor. Acaba neden?” şeklindeki tek başıma karşı çıkışımı hatırlarlar. Ne oldu “Ne büyük transfer” diye nara atan ünlü yorumcular? Tekrar ediyorum, Fenerbahçe’de birileri çıkıp delikanlı gibi maddi zararı açıklayacak. Ya da bu ayın sonundaki Yüksek Divan toplantısında bunu yönetime soracak...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.