Helal Konyaspor, ya Başakşehir!

A -
A +

Avrupa Kupalarının yenilerinden biri olan Konferans Ligi’nde temsilcilerimizden Konyaspor, seyircisiz maçta, on kişi kalmasına rağmen rakibini 3-0 yenerek turu cebe indirdi bence... Bu İlhan Palut Hoca ciddi şekilde incelenmelidir. Çünkü başarısı ortada. Ne güçlü medyası var, ne de... Bir kere daha kutlarım... Ya Başakşehir? Emre gibi çok ciddi yurt dışı futbolculuk kariyeri olan hocanın takımı az kalsın kendi sahasında yenilgi ile bitirecek idi maçı... Bu 1-1’lik sonuç tur getirecek mi? Zor mu zor! Ama futbol doksan dakika...

Eyüp, Babel’i almış!

Bizim gazetenin cumartesi günkü sayısında mini bir haber vardı. Geçtiğimiz sezon Süper Lig’i az farkla kaçıran Eyüpspor, çoktan emekli olmuş Babel’i almış. Süper Lig’e çıkarsa sözleşme bir yıl uzayacak imiş. Sonra da diyorlar ki, bizim futbol yerinde saymak şöyle dursun geriliyormuş. Acaba neden?

Bence Ada en mühimi!

Yine bizim gazetenin cumartesi günkü sayısında Galatasaray’ın Boğaz’ın ortasında benzeri olmayan bir konumdaki Ada’nın, tapulu bölümü ve yanındaki iki bölümün de kullanım hakkını aldığı şeklinde bir haber vardı. Bence bu onca transfer haberinin ötesinde bir Dursun Özbek ve ekibi başarısıdır. Hakiki Galatasaraylıların bu haber sonrası havalara uçtuklarını görür gibiyim. Hele hele bizim Nursel Abla’mız...

Beşiktaş nihayet!

... Ve Rıdvan satılmış... 6,5 milyon avro karşılığında... Maliyeti mi? Yanılmıyorsam sıfır lira... Beşiktaş’ı bu ticaret işinden dolayı kutlarım. Artık günümüz futbol raconu budur. İyi para bulduğunda malı hemen okutacaksın. Yerine de Tayfur Bingöl geliyor imiş... Ahmet Nur Çebi ve ekibi bu işlerde hayli ustaca... Bir de şu İsmael üçlüden vazgeçebilse...

Ah Yusuf’um ah!

Ben ‘Arap’ derdim ona... Çok iyi dostum idi... Zaten iki büyük takımın gençler takımlarından da rakip idik... Sonraları, yani emeklilikte çok beraber olduk. Kim mi bu? Beşiktaşlı Yusuf Tunaoğlu... Yani bir metrekarede üç kişiye çalım atan sihirbaz... Çok isteyen Avrupalı oldu. Hatta dönemin büyük kulübü Anderlecht, İstanbul’a maç izlemeye bile gelmiş idi... Ama ‘Arap’ Beşiktaş semtinden ayrılamazdı. Zaten bir İzmir’e gitti ve orada kaybettik. Nurlar içinde yatsın!

Fenerbahçe rahatladı mı?

Başlık ne mi ifade ediyor? Yazalım o zaman... Serdar Aziz kasığından ciddi şekilde sakatlanmış... Bir buçuk ay yok diyorlar ama o bölge o sakatlık için üç ay ister... Neyse şimdi Jesus, Altay ve Ferdi’nin yanı sıra bir yerliyi daha rahat seçer. İşte mesele de buradadır. İsmail, İrfan Can, Serdar Dursun, Mert Hakan, Arda gibiler ne yapar? Yazmadıklarım da var daha... Zor mu zor bu işin içinden çıkmak...

Sabri Çelik neler dedi neler!

MHK’nın yeni başkanı Sabri Çelik, eski bir hakemimizdir. Defalarca izledim, belki de onunla ilgili yazı da yazdım. Şimdi MHK’nın başına getirildi. Memnun oldum. Çünkü hem camia tanıyordu hem de futbolsever. Ama o da ne? Çelik Hoca geçtiğimiz günlerdeki konuşmasında gerektiğinde VAR’a yabancı, hatta oyuna da öyle, diyerek yabancı düdük ithali olabileceğini açıkladı. Yapma be Hoca’m! Senin zamanında bir MHK böyle karar alacaklarını açıklasa idi ne yapardın?

‘Beklenen Şarkı’ filmine ayıp olmuş!

Ayıp yerine daha ağır bir kelime kullanacaktım ama neyse... Efendim Zeki Müren ustanın ilk filmi bu ismi taşıyordu. O isimdeki şarkının bestesi de ustaya ait idi... Abdurrahman Palay, Cahide Sonku, Bedia Muvahhit, Jean Mahvi Ayral’dan tutun da kimler yoktu ki... Ya yenisi... Senaryonun canına okumuşlar. Bazı yerlerde aslından örnek var ama... Ve internette bu şarkıyı ne zaman tuşlasam Hülya Koçyiğit kardeşimin de bu rezil senaryoda harcandığını gördüm. Yenisinde daha kimler harcanmamış ki... Biraz saygı lütfen eskiye!

Kadıköy Belediyesi yine falso!

Efendim zaman tutmadım ama epeyce bir süredir Halis Efendi Sokak ile Kadife’nin girişleri saat 20.00’den sonra polisler ve belediyeciler tarafından araba trafiğine kapatılıyordu. Uygulamaya da katkım vardı. Çünkü o semtte çocuklar, yaşlılar, hastalar sabaha karşı rezil kullanıcılar tarafından yataklarından fırlatılıyorlardı. Ve polis kardeşler görevlerine aynen devam... Ama Kadıköy Belediyesi ortalıkta yok... Acaba neden? Oraları Beyoğlu’na benzeteceğini bana telefonda söyleyen başkan ne yapar?

Anadolu Efes ne yapıyor?

Euroleague’i üst üste iki defa kazanan, basketboldaki gururumuz Anadolu Efes bu sezon neredeyse takımı yeniler gibi oldu. Tabii ki hocanın bu operasyonlarda katkısı büyüktür. Ama merakım başkanın, yani eski basketbolcu dostumun ne dediği de önemlidir. Ergin Ataman önemli konumlarda yenilenen takımı hemen takım yapar mı?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.