Hepimiz ayaktayız, Şenol Hoca’m!..

A -
A +

Şenol Hoca, hiç merak etmesin; bu geceki Arnavutluk maçından itibaren”, hepimiz ayaktayız, ayakta olacağız!..

Dile kolay, 15 yıl sonra, Şenol Güneş Türk Millî Takımı’nın başında” sahaya çıkıyor; hem de “Dünya üçüncüsü olarak bıraktığı” Türk Millî Takımı, “Lucescu sayesinde” küme düşer hâle gelmiş ve de FIFA sıralamasında 40’ıncılığın kapısına dayanmışken!..
Sevgili Hasan Sarıçiçek’in “basın toplantısı” haberinde yazdığı gibi, “umut saçarak” geldi Hoca’mız. “Birlik / beraberlik… İlk 10 hedefi…Dahası Avrupa şampiyonlukları, Dünya Kupaları da ilk 10 hedefinin sonundaki hedefler!..”
Dedi ki; “Sinmişliği, bezginliği, yeniden beklentiye ve başarıya çevirmeliyiz… Yeniden yapılandırma değil, yeniden herkesin ayağa kalkmasını istiyorum. Yine de radikal bir değişiklik isteniyorsa yaparım ama bu, sadece benimle olmaz. Bu işte pek çok ayak var, medya, ben, futbolcular, yöneticiler... Hıncal Ağabey ‘Niye üçüncü oldunuz’ demişti. İnşallah bunları bir daha söyletiriz ona.”
Bu hedeflere, bu sözlere, bu umuda, bu azme, “hangi Türk” destek vermez, “üzerine düşeni yapmaz” ve de “Hoca’mızın dediği gibi” ayağa kalkmaz?..
Şenol Hoca, hiç merak etmesin; bu geceki Arnavutluk maçından itibaren”, hepimiz ayaktayız, ayakta olacağız!..
Yeter ki ve öncelikle Lucescu’nun “sindirdiği, bezdirdiği” millî futbolcularımız sahada ayağa kalksınlar!..
Üst üste oynayacağımız iki maçtaki rakiplerimiz, futbol olarak da sonuç olarak da, “Ayağa kalkıyoruz” diyebileceğimiz rakipler. Şenol Hoca, nefesini, sözlerini, liderliğini, heyecanını, güvenini “bu kısa süredeki dokunuşu” ile futbolcularımıza aşılayabilmişse, zaten “ayakta kalmaya ilk ve en önemli adımı atmışız” demektir!..
Şenol Hoca’m, fazla “hassas olma” ve de “Onu neden aldın, bunu neden almadın” eleştirilerine aldırma. Dünyanın her yerinde “basın ve gazeteci” bu soruları sorar, bu tartışmaları açar ve bu polemiklerle de beslenir.
“Bunca tecrüben var” ama görüyorum ki, “bu polemik duşuna girmemen gerekirken”, giriyorsun; benden ağabey tavsiyesi; girme! Zira “başarılı olduğun süreceği” o duştan “güle oynaya” çıkarsın ama “başarısız” birkaç sonuçta, o polemik duşu seni “suyu soğuksa hasta eder, suyu sıcaksa yakar!..”
Arnavutluk ve Moldova önünde “bol gollü ve güzel futbollu” başarılar, sevgili Hoca’m!..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.