Galatasaray, Derneğe yem olmamalı!..

A -
A +

Bir avuç insan, ülkenin en büyük üç kulübünden birisi için “Tapusu bizdedir, vermeyiz” senaryosunu sahneye koyuyor…

Bir dernek düşünün; adı “Galatasaraylılar Derneği”; ama bu derneğe, mesela “Mehmet Hasgalatasaraylı” adlı bir Galatasaray Başkanı, hem de mesela “Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu Kupası’nı Galatasaray Müzesi’ne getirse, o sezon Galatasaray futbolda, basketbolda, voleybolda lig şampiyonluklarını kazansa”, dahası kulübü “Dünyanın beş büyük kulübü arasına soksa” ve de Galatasaray Üniversitesi’nde yıllarca “rektörlük yapmış olsa dahi” üye olamıyor! Neden; “Galatasaray Lisesi mezunu olamadığı için”; çünkü o derneğin tüzüğü “böyle” emrediyor!..
Ama “Tüzük gereği” bu derneğe, “Galatasaray Lisesinde bir yıl okuyan”, evet “sadece bir yıl okuyan” bir kişi “üye olabiliyor!..”
Bitmedi; bu derneğin bir bölüm üyeleri, “Galatasaray Kulübü de bizimdir” senaryosunu sahneye koymak için elinden geleni ardına koymuyor; işte biz bu gruba dahil üyelere “Liseciler” diyoruz; kızıyorlar!..
Son örnek, geçen yılın “acı olayları” ile ortada. Bu derneğin yöneticileri, ‘Galatasaray Kulübü Tüzüğü’nün üyelik maddelerini paspas edecek” bir emrivakiye karşı duran ve “müracaat formlarındaki imza eksiklikleri” sebebiyle (ki, bu duruma ‘sahtekârlık iddiaları’ da karıştı ve basına intikal etti) 149 Liselinin müracaatını bir yıl sonraya “Müracaat formlarını tamamlayın” diyerek bu yıla erteleyen “Galatasaray Kulübü Sicil Kurulu Başkan ve üyelerini” Derneklerinin Disiplin Kurulu’na sevk ettiler ve o kuruldan “ağır cezalar” çıktı!..
Dahası, “Liseciler,” Galatasaray Kulübü Genel Kurulunda da, bu gruba dâhil bazı üyeler âdeta “kana kan intikam” yorumlarına sebep olan konuşmalar ve yönetime “Yeni seçim, hemen seçim” çağrıları yaptılar, araya “idari ibra için” eski Başkan Faruk Süren bile soktular. Ve de, “karmakarışık ve mahkemelik” bir oylama sonucu, “birkaç yüz oy ile” mevcut Yönetime ve Denetleme Kuruluna, “mali ibra verirken” tam bir “darbe-i hükûmet” gösterisiyle “idari ibrasızlık kararı” çıkardılar, sonra da “Mustafa gitsin, Eşref gelsin, olmazsa sırada Dursun var” senaryosunu sahneye koydular!..
Galatasaray yönetimi, “kulübü, karanlık ‘mali’ tünelden ‘tamamen çıkaracak” çabaları sürdürür, şampiyonluğu ve çifte kupayı müzeye götürür, dahası “bu sezon Şampiyonlar Ligi başta üç kulvarda daha iyi sonuçlar almak için” transfer çalışmalarını dar mali imkânları zorlayarak tamamlamaya çalışırken, bir de “bu kulüp içi engellemeleri bertaraf etme” gayreti içinde mahkemeden mahkemeye koşup dururken…
Galatasaray Derneği bir başka çaba ile sahnede göründü. Âdeta “geçen yıl ‘Tüzüğü paspas eden’ müracaat şekli yüzünden kulübe üye yapılmayan 149 Galatasaray Lisesi mezunu ile ilgili erteleme kararının rövanşı için” harekete geçildiği” şeklinde yorumlanacak (Nitekim sosyal medyada çok Galatasaraylı tarafından ‘böyle’ yorumlandı) bir adım atıldı.
Bu sezon “Galatasaray Lisesinden mezun olanlarla, geçen yıllarda mezun olup da, kulübe üye olmayanlara destek çağrısı” bildirisi yayımladı. Özetle deniyordu ki; “Ey genç lise mezunlarımız, kulüp üyesi ağabey ve ablalarla bir araya gelecek, o ablalar ve ağabeyler size merak ettiğiniz her konuda bilgiler verecek ve bu arada yeni üye namzedi liseli kardeşlerimizin müracaat formlarındaki Tüzüğün istediği referans imzaları tamamlanacak”; yani ve açıkçası; “Geçen yıl başa gelen ‘ıslak imza kazası’ tekrarlanmayacak, her tedbir alınacak.”
Eh, “buraya kadar” denilebilir ki; “Olabilir, bunda ne var? Biri dernek üyelerine çağrı yapmış, kendi derneklerine üye olmuş ya da olacak Galatasaray Lisesi mezunlarını Galatasaray Kulübü’ne üye olmaları için uyarıyor, destek veriyor!..”
Tamam da “Galatasaray Tüzüğü’nün amir maddeleri yüzünden” başka bir tablo ortaya çıkıyor; Galatasaray Kulübü’ne Tüzük gereği “her yıl 400 üye alınabiliyor” ve A Grubu üyelerin “öncelik” avantajları var. A Grubu Üyeler “Galatasaray Lisesi mezunları”; eğer Liseli adaylar “400 müracaat yapmışlarsa”, o yıl “Liseli olmayanların kulübe üye olma şansları kalmıyor. Sadece Kulüp Başkanı’nın kontenjanına girebilenler için çok ama çok küçük bir pencere açık, o kadar!..”  
Geçen yıl “şipşak yapılan oylama ile” Galatasaray Kulübü’ne üyelik aidatının “Liseliler için 1.200 TL ve Liseli olmayanlar için 20 bin TL’ye çıkarılmasından sonra” şimdi de, bu girişimle, “400 üyelik kontenjanın liseliler tarafından doldurulması ve geçen yılın ‘Liseliler’ açığının kapanması” kampanyası başlatılmış oluyor!..
Bence, “1.200 TL’si olmayan gençlerin üye olmaları için gerekli para da ‘bağış’ olarak toplanmalı”; mesela “bu desteğe” o toplantıda bulunan Dursun Özbek başkan yardımcı olabilir!..
Tablo ortada iken, Galatasaray sosyal medyasında “bazı Liseliler” hâlâ “Liseli - Lisesiz ayrışması körükleniyor, olmayan bir ayrım varmış gibi yazılar yazılıyor, konuşmalar yapılıyor” diyorlar!..
“Liseliler” değil, “Liseciler” çok açık ki, “Kulüp Bizimdir” militanlığı ile “ayrımcılığı” yaşatmak için yapmadıklarını bırakmıyorlar!..
“Bu yaşta” İnan Kıraç hâlâ kulübe “Başkan adayı tayin etmeye” kalkışıyor. O Kıraç ki, “Ada meselesinin görüşüleceği” genel kurulun yapıldığı mekanın bahçesinde zamanın kulüp başkanı Ünal Aysal ile beraber “Ada’yı üç otuz paraya işleten, genel kurul kararlarını çöpe atan” Mehmet Koçarslan’ı ortalarına alarak gazetecilere “kol kola” poz vermiş bir kişi!..
Ey Galatasaraylılar uyanın, “bir avuç insan”, ülkenin en büyük üç kulübünden birisi için “Tapusu bizdedir, vermeyiz” senaryosunu durmaksızın sahneye koyuyor, sizler seyrediyorsunuz; nereye kadar?..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.