Artık; ara ve ana hedef!..

A -
A +

Türkiye “ön hedef” olarak “gruplardan çıkmanın peşine”, şimdiden “ana hedef” olarak da “Avrupa şampiyonluğunu” koymalıdır!..

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine gitmeye hak kazandık. Sıra finallerdeki gruplara geldi. “Hangi grupta, hangi rakiplerle karşılaşacağız” sorusunun cevabı, finallerdeki “peşin şansımızı” ortaya koyacak.
Biz “3’üncü torbadan gireceğiz” 30 Kasım’da çekilecek kuraya.
“VAR’lı ve de ‘final maçları için’ çok ülkeli (12), çok kentli (12) bir sistem” getirecek ve de 12 Haziran-12 Temmuz tarihleri arasında oynanacak olan Avrupa Şampiyonası’nda altı grup olacak ve grupların “ilk iki takımı” ile “en iyi 4 üçüncü takım” gruplardan çıkacak; 16 takım ve sonrası “tek maçlı” elemelerle “şampiyonluk yolculuğu” başlayacak, diğerleri elenecek.
Bu durumda “Üçüncü torbada olan” Türkiye için “şansını yükseltecek” nasıl bir “grup tablosu” olabilir?
İşte torbalar, “seçelim bakalım” kendimize bir grup:
1. Torba: İtalya, İngiltere, Belçika, İspanya, Almanya, Ukrayna.
2. Torba: Fransa, İsviçre, Hırvatistan, Polonya, Rusya, Hollanda.
3. Torba: Portekiz, Türkiye, Danimarka, Avusturya, İsveç, Çekya.
4. Torba: Galler, Finlandiya ve play-off’lardan gelecek dört takım.
(Mart ayında oynanacak play-offlardan gelecek dört takım için adaylar; Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, İskoçya, İrlanda, İsrail, İzlanda, Gürcistan, Kuzey İrlanda, Kosova, Norveç, Romanya, Sırbistan, Slovakya.)
Şimdi… Birinci torbadan “Ukrayna” çıksa ikinci torbadan İsviçre gelse ve de dördüncü torbadan da Finlandiya ya da “play-offlardan gelebilirlerse”, mesela “Kosova” ya da “Bulgaristan” gibi bir takım rakibimiz olsa; nasıl olur; ohhh, bal kaymak… Amma…
Bir de kurada “şöyle bir grup” oluşursa, ne yaparız; Almanya / Hollanda / Türkiye / Bosna Hersek!..
Bir rakiplerimize bakıyorum; bir de millî takımımıza; “Biz bu gruptan da çıkarız” diyorum; belki “bal kaymak değil” ama, mümkün, hem de “çok” mümkün!..
Öyleyse; “en şanslı kura ile de, en şanssız kura ile de” eğer “Millî takımımız finallere geldiği çizgiyi sürdürebilirse”, finallerdeki grupların hangisine düşerse düşsün, “yoluma devam edebilir”; edecektir de!..
Bugün Avrupa futbolu, “Dünyanın en iyi futbolcularından kurulu karma kulüp takımları” bakımından göz korkutucu” ama “milli takımlar seviyesinde” Avrupa Şampiyonası finallerinde “Türkiye’ye umut verecek” bir durumdadır!..
Türkiye “ön hedef” olarak “gruplardan çıkmanın peşine”, şimdiden “ana hedef” olarak da “Avrupa şampiyonluğunu” koymalıdır!..
Bir zamanlar Yunanistan bunu başarmadı mı?
Bilmem ki, Şenol Hoca “finaller analizini” bu yönde yapacak mı ve futbolcularını da “bu hedefe kilitleyebilecek mi?..”
İşte bütün mesele!..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.