Galatasaray şampiyonluğa ne kadar yakın?..

A -
A +

Sarı-kırmızılılar “Üç büyük maçı” İstanbul’da oynayacaklar; Beşiktaş ve Trabzonspor’la Ali Sami Yen’de, Başakşehir ile Başakşehir Stadı’nda.

“7’de 7” yapıp, “puan kaybeden şampiyonluk yarışçıları ile arayı büyük ölçüde kapattığında”; Galatasaray için kendi kendime soruyordum ki; “Olabilir mi?..”
Zira, “7’de 7” içinde, “Şampiyonluk yarışı yapan 6 takım ile oynanmış” tek maç yoktu ve de “Galatasaray’ın sahadaki futbolu güven ve istikrar bakımından” hiç de doyurucu görünmüyor, ümit vermiyordu!..
Ama Kupa’dan “3-1’lik galibiyete rağmen elenilen” Alanyaspor maçı ile 20 yıl sonra Fenerbahçe Stadı’ndan “aynı skor” ile çıkartılan 3-1’lik galibiyet bana “hem skor, hem mücadele ve futbol bakımından” dedirtmeye başladı ki; “Bu Galatasaray şampiyonluk yarışında var, galiba!..”
İşte Sivas’ta “şampiyonluk yarışının sezon başından beri iddialı takımlarından olan” Sivasspor ile pazar gecesi oynanan ve 2-2 biten karşılaşmadaki futbol, bana dedirtti ki; “Galatasaray şampiyonluğun dört adayından biri; diğerleri; Trabzonspor, Başakşehir, Sivasspor!..”
Galatasaray “birkaç maçtır, art arda sezonun en iyi oyunlarına oynuyor” ve giderek “deplasmanda da olsa, geriye düşmeye aldırmayarak” maçı kazanacak skorlara ulaşıyor. “Seri’nin kıl payı penaltısı olmasa” Sivasspor’u da evinde yenecekti, sarı-kırmızılılar. Hele hele bir ilk yarı var ki; “maçı garantiye alacak” o kadar çok gol pozisyonundan yararlanamadı, Galatasaray!..
Dahası ve asıl sarı-kırmızlı oyuncular “son dakika gol yeme sendromunu” da yenmişlerdi; oyunu istedikleri gibi yönlendiriyorlardı, telaş, panik yoktu!..
Geliyoruz bu hafta sonuna; “çok kritik maçlar” var; Trabzonspor - Başakşehir FK / Antalyaspor - Sivasspor ve Galatasaray - Beşiktaş!..
Trabzonspor - Başakşehir maçında “şampiyonluğun en güçlü adaylarından olan iki takımdan en az birisi, belki de ikisi birden” puan kaybedecek!..
Sivaspor ve Galatasaray “rakiplerini yenerlerse”, yarış tam da “başa baş” bir hâle gelecek, 4 takım için; ki, yenebilirler!..
Galatasaray’ın kalan 9 maçı var; 15 Mart… Galatasaray - Beşiktaş / 22 Mart… Çaykur Rizespor - Galatasaray / 4 Nisan… Galatasaray - Gaziantep FK / 12 Nisan… Başakşehir - Galatasaray / 19 Nisan… Galatasaray - Trabzonspor / 26 Nisan… Alanyaspor - Galatasaray / 3 Mayıs… Ankaragücü - Galatasaray / 10 Mayıs… Galatasaray - Göztepe / 17 Mayıs…  Antalyaspor - Galatasaray.
Sarı-kırmızılılar kalan “üç büyük maçı” İstanbul’da oynayacaklar; Beşiktaş ve Trabzonspor’la Ali Sami Yen’de, Başakşehir ile Başakşehir Stadı’nda.
Bu hafta “Beşiktaş’ı yenerlerse” (Ben, normal şartlarda oynanacak bir maçta “yenebileceklerini” tahmin ediyorum), Galatasaray “şampiyonluk yolunda en güçlü aday” durumuna yükselebilir!..
Ama “futbol” bu; “Yenebilirse” kelimeciği çok şey saklıyor, içinde; “neler sakladığını” yaşayıp göreceğiz!..
Bu arada bir de parantez açayım; “Galatasaray’ın şampiyonluk yolundaki en büyük avantajı”; takımın başında “Fatih Terim gibi” bir hocanın olması; tam bir “kupa ve şampiyonluk” avcısı.
“İnanıyor ve inandırıyor”; futbolcuları da, camiayı da, yönetimi de, taraftarı da; daha ne olsun?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.