“Erteleme” fırsatı; Ali Koç yararlanmalı!..

A -
A +

Olmuyor, olmadı ve galiba olmayacak da!.. Doğrudan söyleyeyim; Ali Koç’un “başkanlık” sürecinden söz ediyorum; tam bir hayal kırıklığı!..
“Bunca zamandır”, futbol takımının başına “Fenerbahçe’ye layık bir teknik adam getiremeyen” Başkan, Fenerbahçe tarihinde yoktur ve sarı-lacivertli takımın hocalık koltuğu hâlâ boştur. Dahası; Fenerbahçe’nin bu sezondaki “tek Avrupa umudu” yarı final oynamakta olduğu Türkiye Kupası’dır!..
“Takımı saha kenarından yönetsin” diye kulübeye “bütün futbolculuk hayatında saha içinde kendi kendini yönetmekte zorluk çektiğini gösteren” Emre Belözoğlu’nu, “lisanslı yardımcı teknik adamlarının üzerine oturtmak” kararı da, Ali Koç’un “bu konuda” nasıl bir hâletiruhiye içinde olduğunu göstermiştir!
Üstelik görüldü ki “protokol tribününden atlayarak taraftar kovalayacak kadar” sinirsel durumu da bozuktur!..
Bu tablodan, “Fenerbahçe için olumlu bir gelecek çıkması” zordur, hem de çok zordur!..
Futboldan sonra, yılladır “efsaneler yazan” Basketbol Şubesinde de işler “iç açıcı” değildir; sporculara “ödenemeyen ücretler” dâhil, “başarısızlıkların art arda gelmesine yol açan” sebepler her gün daha da artmakta, “efsane koç” Obradovic “kaçmak için” fırsat aramaktadır. “Koronavirüs” ona bu fırsatı hazırlamıştır!..
“Sadece para bulmuş olmak”, çok açıktır ki, büyük ümitlerle ve coşkuyla göreve gelen bir Başkan için “alkışlanmaya devam ve destek” bakımından “yeterli referans” değildir ve de olamaz!..
Göreve geldiğinden beri Fenerbahçe medyası tarafından “el bebek, gül bebek” misali korunan Ali Koç, ne yazık ki, “avucunun içindeki fırsat ve imkânları” yeterli, doğru ve ümit veren bir biçimde kullanamamış, arkasındaki büyük desteği, kaybetme riski ile karşı karşıya kalmıştır.
Artık “eskiyi kötüleme şansını” kaybetmiştir. Artık “Ersun Yanal’ın gönderilişi” ile de “başarısızlığı etrafına yükleme şansı” yoktur; o hâlde?..
Futbolda tablo ortadadır; “Şampiyonluk şarkılarının söylenmeye başladığı” Başakşehir maçından sonra “Dört puan önde olunan Galatasaray’ın dokuz puan gerisine düşülmüş” ve de “Yirmi yıllık Fenerbahçe Stadı’nın sihri, 1-3’lük sonuçla tarihe karışmış, şampiyonluk da hayal olmuştur!..
Ya “Dokuz kişi kalan” ve ligin en az gol atan takımı olan Konyaspor’a mağlubiyet?...
Bitmedi; basketbol ve voleybolda, Fenerbahçe-Galatasaray maçlarında yıllardır “neredeyse ‘namağlup’ etiketli bir tablo” varken, bu sezon istatistikler tam tersine dönmüş bulunmaktadır!..
Daha da acısı, Ali Koç’a karşı seçimi “oy sayısı bakımından büyük bir hezimetle kaybeden” Aziz Yıldırım “aranan başkan” hâline dönüşmüştür!..
Dahası, “Aziz Yıldırım usulü” olan, “tabanı tutmak için bir düşman oluştur, onu hedef al” yöntemi de işe yaramayacak hâle gelmiş, “Galatasaray / Mustafa Cengiz / Fatih Terim / Federasyon / Merkez Hakem Kurulu / Hakemler” hedefleri de “destek düşüşünü” önleyememiştir!..
Ali Koç artık “aynaya bakmalı” ve “kendisi konusunda” nasıl bir karar vermesi gerektiğini düşünmeli, Fenerbahçe’nin de, “Koç” soyadının da daha fazla yıpranmasına izin vermemelidir!..
Derken, koronavirüs salgını ve “liglerin ertelemesi” kararı kurtardı, Ali Koç’u… Bu erteleme süreci son şans olacak Ali Başkan’a… Sezonun kalanında, ya düzeltti, ya düzeltti; yoksa Fenerbahçe camiası düzeltecek Fenerbahçe yönetimini…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.