Ufukta dolar / avro milyarderleri var!..

A -
A +

Koronavirüs, sporu da, her şeyi ile yönetiminden, ekonomisine kadar değiştirecek, bu değişime açık olanlar ayakta kalabilecektir… 

Bütün “şeytanlıklara” ve de “cinliklere” rağmen, anlaşılıyor ki; şöyle ya da böyle “8 haftalık kalan maçlar oynanacak” ve Süper Lig bitecek, şampiyonluklar da, Avrupa kupalarına katılma hakları da, düşecekler ve çıkacaklar da “hakkı ile” ortaya çıkacak!..
Yok “bu hâliyle tescilmiş”, yok “iptalmiş”, yok “8 takımlık play-off’muş”, yok “sezon, son beş yılın ortalaması alınarak tescil edilmeliymiş” hayalleri, rüyaları ve masalları bitecek, her şey “er meydanında” futbol sahalarında belli olacak…
Öyleyse “bitecek ligler” ve de “başlayacak yeni sezon” gerçeklerine dönelim… 
“Para yok, palavra çok”; UEFA “bu sezonluk Mali Fair Play’i de kaldırsa”, çok açık ki “tamtakır kasalar” ve “yapılması gereken” zorunlu harcamalar yüzünden “şimdiden TV ekranlarında ve de spor sayfalarında patlatılan transfer bombaları” yazanların, söyleyenlerin ellerinde patlayacak!..
Dönüyoruz 1950’lere, 1960’lara, eğer varsa “milyonlarca avro dökerek şampiyon olacak, Avrupa kupalarında başarı sağlayacak takımları cebinden kuracak” babayiğitlere; o zamanın milyonerleri gibi, bugünün dolar milyarderleri (ki, onlar Çinli dolar milyarderleri, Suud petrol prensleri, Arap emîr ve şeyhleri, Rus oligarkları) olacaktır!.. 
Hiç kimse “Olmaaaaz” diye feryat etmesin; koronavirüs, sporu da, her şeyi ile yönetiminden, ekonomisine kadar değiştirecektir!..
Türkiye’de de, camiası ilk olarak aklını başına alan, “zemine ve zamana uyum sağlayan” ve de “büyük değişime ‘Evet’ diyen” kulüpler elekte kalacak ve “diğerleri” elenip gideceklerdir!..
Mesela “Dünya kulübü olmaya en yakın” ve de “Dünyada en çok tanınan” kulübümüz olan Galatasaray’ı ele alalım. 
Bu kulüp, Türkiye’de “ilkler” kulübüdür; “böyle bir değişime” hazır mıdır, yapabilir mi?..
Çok açıktır ki, “Liseci takımı”, Galatasaray “amatör kümeye bile düşecek olsa da, “böyle bir formüle yanaşılmamalıdır” der; der de, der!..
Amma… Milyonlarca taraftar, “Eğer, Barcelona’larla, Real Madridlerle, Bayern Münihlerle, Manhester United’larla, Juventuslarla mücadele edilecekse, “niçin” bu formüle “sempati ile” bakmaya başlamasın?..
“Bütün Türk dünyasını, bütün İslam âlemini arkasına alacak” bir Galatasaray?..
“Olmaz, olmaz” demeyin, bu dünyada, hele koronavirüslü dünyada artık “Olmaz, olmaz!..”
“Onlar” patronlar da olacaklardır, ortaklar da; zira, dünyada futbol ve basketbol başta sporun hiçbir yerinde artık “ırk ve milliyet aidiyeti” olmayacaktır!..
Koronavirüs için var mı, “böyle” bir aidiyet; bıraktı mı, dünyada?..
Peki, sağlıkta, ekonomide, ticarette, cesarette, esarette bıraktı mı; hayır!..
Öyleyse, koronavirüsün çaldığı, “sporun her çeşidinin kapıları” yavaş yavaş açılacak ve…
Hoş geldi, sefa geldi “para babaları”; gerisini, “onlara kapılarını kapatmış olanlar” düşünecek. “Düşünecek” hâlleri kalırsa!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.