Şu “yabancı” meselesi…

A -
A +

Çok açıktır ki, “yabancılar” Türk futbolunun Avrupa’da sıra atlamasında “önemli” roller oynamışlardır!..
Çok açıktır ki, “yabancılar” bugün adı “Süper Lig” olan Türkiye 1’inci Ligi’nde “Anadolu takımlarının ‘büyükleri’ kan ter içinde bıraktıkları” bir mücadelenin ortaya çıkmasında da “önemli” roller almışlardır!..
Çok açıktır ki, “yabancılar” özellikle “büyüklerin” ve de “şampiyonluk mücadelesi yapan büyük takımlarınkiler hariç, “boş olan” tribünlerin dolmasının sağlanmasında “önemli roller” oynamışlardır!..
Çok açıktır ki, “yabancılar”, TV ekranlarının başına milyonların toplanmasının ve de “maçların naklen yayınlanmasının yüzlerce milyon dolarlara varan gelirinden kulüplerinin kasalarına giren” kısımlarının “kulüplerin en büyük geliri olmasının” sağlanmasında da “önemli” roller üstlenmişlerdir!..
Çok açıktır ki, “yabancılar” ‘Hagi’leriyle, ‘Alex’leriyle, ‘Drogba’larıyla, ‘Eto’o’larıyla ve daha birçok benzer “yaşlıları” ile Türk takımlarını “seyredilen ve kazanan” duruma gelmesinde de “önemli” roller, hatta “başrolleri” oynamışlardır.
Onun için Futbol Federasyonu, “altyapıdan oyuncu yetiştirilmesini teşvik edecek” yeni bir sistemin düzenlemesini yaparken, çok dikkatli olmalı ve “yukardan beri anlatmaya çalıştığım” tırmanılmış tepelerden “düşüşe” izin vermemelidir!..
Özetle “yabancıları yavaş yavaş tasfiye edecek” bir yol, “eğer hassas bir planlama ile yapılmazsa” Türk futbolunu, Türkiye’nin sınırlarının içine hapseder ve de “Biz bize oynarız, yeter” Ligi de, ‘Üç Büyüklerin’ “hegemonya kurduğu, eski günlerine” döner!.. Çok açıktır ki; “Kaş yaparken göz çıkarılmamalıdır!..”

Hakan Çalhanoğlu…
Doğrusu, Galatasaraylılara “heyecanlandıracak” ve hatta “olursa” mest edecek bir transfer!..
Milan’dan oyuncu almak, hem de “Çalhanoğlu ayarında bir oyuncuyu almak” o kadar kolay mı?..
UEFA’nın “Avrupa kupalarını yasaklamak için” âdeta fırsat kolladığı bir “Mali Fair Play ortamında” Galatasaray’ın orta sahasına “Çalhanoğlu’nu oturtmak” nasıl olacak?..
Hakan “Galatasaraylıyım” diyor da, bu söz “onu almak için” yeterli mi?..

Mustafa Başkan…
Galatasaray Başkanı’na öncelikle “Büyük geçmiş olsun”, sonra da “Helal olsun” diyeyim, Elbette, Galatasaraylılara da “Gözünüz aydın!..”
Kolay değil, “Pandemi” ile başladı hastane yolculuğu, sonra “beyin” ameliyatı ve en sonunda da “mide” ameliyatı; hepsi art arda ve “kısa zamanda” oldu.
Ve Mustafa Cengiz “ayakta”, gazetecilere “göreve ve mücadeleye devam” diyerek hastaneden çıktı, şimdi evinde…
İnşallah, hafta sonu başlayacak Süper Lig’de, Galatasaray’ın “İstanbul maçlarını” da tribünden seyredecek!..
Sanıyorum ki, Uluslararası KPMG Football Benchmark’ın “Galatasaray’ı ‘değer bakımından’ Avrupa’nın 32 elit kulübü” listesine alması… Hele hele bu 32 elit kulüp içinde, “yüzde 49’luk bir oranla ‘değer artışı’ listesinin en başına koyması” ona büyük moral vermiş ve “mücadele gücünü” de kat kat güçlendirmiştir!..
Sıra, futbolcuların ona verebileceği ve “beklediği” hediyeye geldi. Zor ama, Fatih Hoca “zorların adamıdır”; neden olmasın?..

Trabzonspor başaracaktır!..
UEFA’nın “haksız olduğuna inandığım” cezasının altında bir “bit yeniği” var mı; yaşayıp göreceğiz.
Ahmet Başkan’ın “dilinin altında bir şeyler var” ama söylemiyor, söyleyemiyor. “Bityeniği varsa”, inanıyorum ki, “yanlış hesap” CAS’tan dönecektir!..
Gerisi, Hüseyin Çimşir Hoca’ya ve futbolculara kalıyor.
“Ceza” futbolcuların morallerine tesir etmemişse ki, yönetime ve Hüseyin Hoca’ya bu konuda büyük iş düşecektir, Trabzonspor “yıllardır özlediği” şampiyonluğa uzanacak “saha içi ve tribün gücüne” sahiptir!..

Değişim ve sabır!..
Futbol takımı hocasız… Basketbol takımı hocasız… Buna voleybol takımı da eklendi… Bilmiyorum, “başka branşlarda” da “benzer” bir tablo var mı?..
Ali Koç Başkan, “Fenerbahçe’de ‘her şeyi değiştirmek’ ve ‘yeni bir düzen’ kurmak” vaadiyle iş başına gelmişti de ama “böylesi” hiçbir Fenerbahçelinin aklına gelmemişti!..
Fenerbahçe taraftarı da, Fenerbahçe camiası da tedirgin. Koç Başkan’ın durmadan “mali zorluklardan bahsetmesi” de tedirginliği arttırıyor!..
Dahası, artık sarı-lacivertli bayrağın altındakiler “Laf değil, başarı bekliyor” ve de “Kaç yıl oldu Başkan, sabrımızın yönetime verdiği müddet hâlâ bitmedi mi” diye soruyorlar!..

Şaka!..
Galatasaraylılara “Kurban Bayramı” hediyesi, Katar’dan geliyor. El-Hilâl Takımı’nın teknik direktörü Razvan Lucescu “Belhanda’yı yeni sezonda kadromda görmek istiyorum” demiş. Kulüp de “Beş milyon” avroyu gözden çıkarmış.
Eğer “haber doğru ise ve de gerçekleşirse” doğrusu ya, “gönlü Galatasaray’da olan” bir spor insanı olarak “Oğul” Lucescu’yu sevmeye başlayabilirim!..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.