Biraz insaf!..

A -
A +

Bugün Türkiye dâhil bütün dünyada “her kulüp, bu süre içinde ‘sözleşmesi biten oyuncular’ ile çoğunlukla da menajerleri kanalıyla görüşmeler yapabiliyorken…

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay birkaç gün önce “bir defa daha” açıkladı: Mert Hakan ve Emre Kılınç gelecek sezon Sivasspor’da olmayacak!..
Bu iki oyuncuya, “Ocak transferinde” Galatasaray’ın talip olduğu ve “kiralamak istediği” biliniyor.
Ama “iki oyuncu” da, kulüplerinden önce “Şampiyonluğa oynayan Sivasspor’u sezon bitene kadar bırakmayız. İnşallah şampiyonluğu alacağız” diyerek, işi hemen bitirdiler!..
O günlerden beri, Galatasaray’ın “bu iki oyuncuyu transfer edeceği” yazılıp çiziliyor, bu iki oyuncu da “kulüp adı vermeden” diyorlar ki; “Sezon bitene kadar, transfer konusunu düşünmüyoruz, Sivasspor’u şampiyon yapmak hedefimiz” ve de “bu hedefin gereğini” oynadıkları bütün maçlarda yapıyorlar!..
Bu açıklamalara rağmen, bazı gazetelerde Galatasaray’ın talip olduğu bilinen Mert ve Emre’nin hatta “ön anlaşma yaptıklarına dair” haberler de çıkıyor.
Amma… “Emre Belözoğlu’nun Mert ve Emre’yi Fenerbahçe’ye almak için harekete geçtiği, onlarla telefonlarda konuştuğuna dair” haberler de çıkmaya başlıyor ve şu anda da devam ediyor.
Dahası Mert Hakan bir röportajında “Örnek aldığım futbolcu Emre Belözoğlu’dur” diyor.
Ve bu arada da, “Mert ve Emre Galatasaray ile anlaştılarsa bu durum şampiyonluk yarışına şaibe bulaştırır” görüşleri de dile getirilmeye başlıyor.
“Uluslararası futbol kaideleri” alanında “hüküm sahibi” olan FIFA, yıllar önce “Sözleşmesi sezon sonu bitecek olan futbolcular, resmî transfer ayından iki ay önce başka kulüplerle görüşmelere başlayabilir” karar ve açıklamasını dünyaya duyurmuşken… Daha sonra “İki aylık süreyi altı aya çıkarmışken”; şu anda “o hüküm” geçerli iken!..
Bugün Türkiye dâhil bütün dünyada “her kulüp, bu süre içinde ‘sözleşmesi biten oyuncular’ ile çoğunlukla da menajerleri kanalıyla görüşmeler yapabiliyorken…
“Şu anda” gazete ve TV’lerde, “kulüp yöneticilerimizin sözleşmesi devam eden, sözleşmesi biten hem yabancı hem de ‘yabancı oyuncu statüsünde değişiklik gündemde olduğu için’ özellikle yerli oyuncularla görüşmelere başladıklarına dair” haberler bol bol yer alırken...
“Karakterli ve kariyerleri tertemiz” iki futbolcu hakkında, “Sivasspor’un mu şampiyon olmasını, yoksa sekiz maç sonra formasını giyecek oldukları Galatasaray’ın mı şampiyon olmasını isterler” sorusunu sormak için insanın “biraz da değil, çok acımasız olması” gerekmez mi?..
Bu iki oyuncu “Galatasaray’a gelirlerse daha çoook yıllar kupalar ve şampiyonluklar göreceklerdir!..”
Ama, “Sivasspor şampiyon olursa”, biliyorlar ki, “Şampiyon Sivasspor kadrosunun başında olarak” tarihe geçeceklerdir!..
Belki de, Sivas’ta “o kadronun heykeli dikilecek” ve fotoğrafları eğer varsa “şehir müzesinde” yerlerini alacaklardır!..
Bakın, “bu sorularla karalamak istenen” oyuncular da çıkar “o anlamlı sözü” tekrarlayarak derlerse ki; “Başkasını nasıl bilirsin; kendin gibi”; ne olacak?..
Ve de bir düşünün bakalım; Galatasaray, “bunca yıl formasını giydikleri ve de şampiyon olurlarsa tarihe geçecekleri” Sivasspor’a “transfer olacakları takımı şampiyon yapmak için ihanet edecek kadar karakteri bozuk oyuncuları” transfer eder mi?..
Dahası daha da acı; “bu oyuncular Sivasspor’a ihanet edip yolunu kesmeye kalksalar” da, “bu vicdanları kanatan tahmin gerçekleşse bile”, Galatasaray şampiyon olacak mı?..
“Sivasspor’a ihanet” Trabzonspor ve Başakşehir’in şampiyonluk yolunu nasıl kesecek?.. Zira, kalan sekiz haftada Sivasspor’un Galatasaray ile de, Trabzonspor ile de, Başakşehir ile de maçı yok!..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.