G.Saray ve transferleri!..

A -
A +

Ocak transfer bitti, kulüpler, “bütçeleri ve harcama limitleri  içinde” yeni oyuncular aldılar, bazı oyuncuları da gönderdiler!..
Her zamanki gibi bu transfer döneminde de gözler, “Büyük” kulüplerin üzerindeydi ve transfer savaşını “sezon başında” olduğu gibi Fenerbahçe kazandı!..
“Olduğu gibi” dedim ama o dönemde kazanılan transfer savaşının etkisi sahalarda “aynı ölçüde” görülmedi.
Hocası tarafından “transfer çabasının yetersizliği” eleştirilen Beşiktaş ile hiç beklenmedik şekilde “yüksekte uçan” Sumudica’nın Gaziantep’i ilk yarının gözdeleri oldular!..
Fenerbahçe ve Galatasaray takımları bekleneni verememişlerdi.
Ocak transferine böyle girildi.
Ve geldik bugüne… Elbette kulüplerin hemen hepsi, takımlarındaki eksik ve gedikleri kapamak için “mali durumlarının elverdiği ölçüde” transferler yaptılar. Ne kadar doğru, ne kadar eğri yaptıkları ligin ikinci yarısında görülecek.
Fenerbahçeli, Beşiktaşlı, Trabzonsporlu yorumcu kardeşler, “bol bol o takımları yazdıkları için”, benim yazmama gerek yok. Ayrıca bazı konularda “pişmiş aşa buz gibi soğuk su katmayı” da şimdilik istemiyorum.
Ben “gönlümün yandaş olduğu” Galatasaray’ın transfer sürecinde ne yaptığını, ne yapmadığını yazacağım.
Peşin peşin söyleyeceğimi söyleyeyim; Galatasaray yönetimini “aldıkları için” kutlarım. Fatih Hoca’yı da. “Nokta transfer” seçimlerinde yaptığı isabetli (ki, ikinci yarıda sahalarda göreceğiz” önerileri için!..
“Bir oyuncu için verilecek paradan azı ile dördü doğrudan ilk 11’de oynayabilecek beş “iddialı” oyuncuyu takıma kazandırmak” doğrusu tam bir “transfer sihirbazlığı!..”
Henry Onyekuru, Gedson Fernandes, Deandre Yedlin, Mustafa Muhammed, Halil Dervişoğlu takıma “hazır olmaları ve yaşları” itibarıyla güç / hız / tempo / katacak, “gol istatistiklerini yükseltecek” ve “eksikli olan yerleri dolduracak” futbolcular…
Mustafa Başkan / Fatih Terim ikilisinin “Ali Koç / Göksel Gümüşdağ / Emre Belözoğlu tarafından yazılan İrfan Can Kahveci senaryosunun Galatasaray’a çok pahalıya mal olacak adımını atmamak” ile örnek bir anlayış sergiledikleri de görüldü; doğruyu yaptılar!..
Böylece neredeyse dillere destan olan “İrfan Can’ın Galatasaraylılığı” da testten geçti; “Fenerbahçeli babasının hayallerini gerçekleştirdiği için çok mutlu olan” Kahveci kardeşimize, “yeni ve büyük takımında” candan başarılar dilerim; inşallah Fenerbahçe’ye de hayırlı ve uğurlu olur!..
Galatasaray’da, Onyekuru, Muhammed ve Halil ofansa, Fernandes orta sahaya, Yedlin defansa güç katacak oyuncular… Zaten, Onyekuru “ilk maçında neler yapabileceğini” gösterdi!..
Özellikle Fatih Hoca’nın istediği Fernandes’in, sahalarda “İrfan Can’ın alınamamasına üzülen” Galatasaray taraftarlarının “üzüntüsünü bertaraf edecek bir futbol ortaya koyup koyamayacağını” bekleyip, göreceğiz!..
Diyeceğim odur ki, takımlarına “yeni gelen” her oyuncunun başarılı olmasını dilerim; gidenlerin de yeni takımlarında. Temennim, sağlıklı, sakatlanmadan, ceza görmeden bu sezonu tamamlasınlar!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.