Heyyy… İspanyol’u “sahipsiz” sanmayın…

A -
A +

Eller vicdanda… Biraz insaf… Yok… Yok… “Birazcık” insaf yeter!..
Galatasaray kaç yıldır Süper Lig’de şampiyon olamıyor?..
Galatasaray kaç yıldır Türkiye Kupası’nı kazanamıyor?..
Galatasaray’ın kaç yıldır Süper Kupa’da imzası yok?..
Galatasaray kaç yıldır, Avrupa kupalarında “bir zamanların Galatasaray’ı” olamıyor?..
Ve… Daha çok örnek var da, sadece üçünü yazayım; “İki penaltı kurtararak” lider Trabzonspor’a “dur” diyen Okan’ı gönderip, Galatasaray kalesini “yolgeçen hanına döndürenleri” kadroda tutan, dört gün önce dört gol yiyip yenildiğin takıma, takımının attığı 6 golden üçünün sahibi olan, bir de asist yapan Emre’yi, son mağlubiyetler dizisinde Galatasaray’a iki gol atan Yunus’u, bir gol atan ve de “jokerliğini” gösteren Donk’u gönderip de, “koşmaktan, vurmaktan, pas vermekten aciz” bir yığın futbolcuyu onlarca milyon avro ödetip “genç” diye takıma dolduran kim?..
Ve de… “Galatasaray nerde oynuyorsa şampiyonluğa oynar, kupaya oynar. Galatasaray ‘bitti’ demeden bitmez” diyen ama daha ‘ocak ayı gelmeden’ birincinin 22 puan gerisine ve 12’nciliğe düşen, “Kupada Denizlispor’a yenilerek” elenen kim?..
“Birincilik adayları arasındaki” takımını “12’nciliğe düşüren” için “Kalmalıydı” diyen, dahası “Türkiye’ye geldiği sekiz günde, sekiz antrenmanla maçlara çıkan ‘yeni Hoca’dan hesap sormaya kalkışan’ koroyadır”, yukarıdan beri yazdıklarım…
Neymiş; “Takımı 13’üncülüğe düşürmüşmüş!..”
Birazcık insaf!..

3,5 yıllık “yeni” proje mi?
Gönül penceresi “Galatasaray’dan yana ve de bir spor tutkunu olan” beni, son günlerde heyecanlandıran bir gelişme oldu;  Luis Campos’un İstanbul’a gelerek Başkan Burak Elmas’la beraber Kasımpaşa maçını izlemesi…
Burak Başkan keşke “3,5 yıllık projeyi” Luis Campos ile yapsa idi… Ne Galatasaray futbol takımı “bugünkü” durumuna düşer, ne de “onca milyon avro, neredeyse gönderilmeleri için üstüne para verilecek futbolculara kepçe kepçe, kulüplerine kazan kazan” dağıtılırdı!..
Portekizli Luis Filipe Hipolito Reis Pedrosa Campos, ünlü bir futbol direktörü… Tam bir “futbolcu” kurdu… Bulduğu “gencecik” futbolcular, sonra “dünya futbol zirvelerine yıldız” oluyor…
G.Saray onunla nasıl bir anlaşma yapacak, bu “mali zorluklar içinde” iken; doğrusu; yapabilecek mi;  birkaç gün içinde göreceğiz…
Ama “o anlaşma olursa” işte o zaman “3,5 yılın sonunu” bekleyebiliriz; umutla…

Trabzonspor…
Görülüyor ve anlaşılıyor ki, “lider” Trabzonspor daha “çoook” puan kaybedecek. Ama gene de “açık ara” şampiyonluğu kucaklayacak… Zira “ona yetişecek takım yok” puan listesinde… Trabzonspor “Bir puan kaybederken”, “ötekiler “misliyle kaybetmek için” yarışıyorlar, her hafta…
Bordo mavililer, ocak transferinde “iyi adamlar” aldılar…
Ne var ki, “kayıplar ve zar zor galibiyetler” de art arda gelmeye başladı… Yeniler, “takımdaki uyum dengesini” bozmuş olmasınlar?..

Herkese ders olacak bir karar; okuyun ünlüler!
Avustralya Federal Mahkemesi, “Dünya tenisinin bir numarası” Novak Djokovic’in vizesinin geri verilmesi talebini neden reddetti?..
Mahkemenin kararının “tam derslik” gerekçesi, elbette “bütün insanları” etkileyecek cinsten ama asıl “spor dünyasının ünlülerini, ünlü yöneticileri, teknik adamları, sporcuları” etkilemeli!..
Diyor ki, Federal Mahkeme; “İkonik bir dünya tenis yıldızı, genç veya yaşlı her yaştan insanı etkileyebilir, özellikle genç ve kolay etkilenen bireyleri. Bunun kanıta ihtiyacı yoktur. Bay Djokovic Avustralya Açık’ı kazanmamış olsa bile, aşı karşıtlığı ile ilgili düşünceleri, ona özenen veya onun gibi olmak isteyenleri cesaretlendirme kapasitesi taşıyor.”
Ne dersiniz; “ceza üstüne ceza almak için âdeta yarışan” kulüp başkan ve yöneticilerimiz, hocalarımız, bu gerekçeye?

“Kiralama” furyasına sınır; doğru karar…
FIFA, “kiralık futbolcularla ilgili” sınırlama getiriyormuş. Amaç, “gelişecek genç oyuncuların ‘forma fırsatı çok az buldukları’ büyük takımlarda ‘kiralık olarak’ kümelenmemesi.”
Kararlar yürürlüğe girdiğinde, “bir kulüp, aynı kulübe en fazla üç futbolcusunu kiralık olarak gönderebilecek ve bir kulüpten en fazla üç futbolcuyu kiralık olarak transfer edebilecek. Futbolcu en fazla bir yıllığına başka bir kulübe kiralanabilecek.”
Yeni kurallarda “kademeli bir geçiş” sağlanacak; 2022-23 sezonunda bir takım en fazla sekiz futbolcusunu kiralayabilecek ve en fazla sekiz oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katabilecek. Bu sayılar 2023-24 sezonunda yediye, 2024 sonrası ise altıya düşürülecek.
Bu konuda nihayet FIFA’nın aklı başına geldi. Yanlışı, “doğru” diye yıllardır uygulatıyorlardı!..

Şaka!..
Galatasaray Kaptanı Arda Turan, Kasımpaşa mağlubiyetinden sonra “İşimiz çok zor, çok zor durumdayız, bu durumdan çıkmak zorundayız. Ligde şampiyonluğu kaybettik. Fark 20’leri geçti, utanmalıyız, futbol kariyerimin en kötü günlerini yaşıyorum. Bu durum bize yakışmıyor, Galatasaray forması çok değerli dünyanın her yerinde. Bu durumdan utanmalı, daha çok çalışmalıyız” demiş.
Bence geç kaldı. Bu sözleri “Denizlispor elenişinden ve ligde 12’inciliğe düşmeden” çok önce ‘3,5 yıllık projenin arkasına saklanan’ hocası Fatih Terim’e söylemeliydi!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.