Bu acı tablonun sorumluları kimler?..

A -
A +

A Millî Takım’ımızın, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup’ta oynayacağı maçların aday kadrosu ve oynayacağı maçların fikstürü açıklandı.

Şu rakiplere ve şu fikstüre bir göz atın…Türk futbolu ne hâllere düşmüş; bizim medyamız hâlâ Torrent ile uğraşıyor; “Gitmeli / Gidiyor / Gidecek” haberlerini “müjde” diye veriyoruz!..

Eee… Millî takımımızı ve millî takım oyuncularını, aday kadrodakilerle beraber “bu hâle düşüren” de herhâlde “Torrent” olmalı!..  Hiç dönüp, “millî takımı bu hâle getiren ‘yerli ‘antik’ hocalara, bir türlü ‘istikrar yolunu tutamamış’ yerli genç teknik direktörlere” bakmıyoruz… Millî takımın başındakilerle, “millî takıma oyuncu yollayan” takımların başındakilere “Ne yapıyorsunuz” diye “istisna üç beş meslektaşımız hariç” soranımız var mı?..

Ya, “kendileri değişmesi gerekirken”, bir sezonda “onca teknik adam ve onca oyuncu değiştiren”, kulüpleri “mali bakımdan” yerle yeksan eden kulüp başkanlarına hesap soracak kadar cesur, kaç tane yorumcumuz, habercimiz var, ortada?..

Futbolumuzun bu hâle düşüşünün baş sorumluları, elbette “Futbol Federasyonunun başkan ve yöneticileri ile beraber” Onlar ve hocalar değil mi?.. Ve elbette spor medyamız da “onlar” ile ortak!..

UEFA’nın “bilmem kaçıncı sıradan organizasyonu olan “UEFA Uluslar Ligi’nde 55 üye federasyonun millî takımları” dört ayrı ligde toplamda 14 farklı grupta yarışıyor. Bu sezonda, A Ligi’nde yer alan dört grup birincisi takım, Haziran 2023’te oynanacak final turnuvasında mücadele edecek.

B, C ve D liglerinde gruplarını birinci tamamlayan takımlar, bir üst lige terfi edecek.

A ve B liglerinde son sırayı alan takımlar bir alt lige düşecek. C Ligi’nde gruplarını son sırada tamamlayan dört ekibin Mart 2024’te kendi aralarında oynayacakları play-out maçları sonrasında, C Ligi’nde kalacak ve D Ligi’ne düşecek iki takım belli olacak. (2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri müsabaka formatı henüz UEFA tarafından ilan edilmediğinden, UEFA Uluslar Ligi’nde alınacak sonuçların EURO 2024’e katılımdaki rolü daha sonra belirlenecek.)

Ve C Ligi 1. Gruptaki “ilk yarı” maçlarımız; 4 Haziran: Türkiye-Faroe Adaları / 7 Haziran: Litvanya-Türkiye / 11 Haziran: Lüksemburg-Türkiye / 14 Haziran: Türkiye-Litvanya.
Rakiplere bakın; Faroe Adaları / Litvanya / Lüksemburg!..

Ve millî takım hocası Kuntz’a, “istikrarsızlık abidesi” olan bir futbolcu için hesap soruluyor; “Emre Mor’u neden millî takıma çağırmadın?..”

Gücümüz ‘Kuntz’lara, ‘Torrent’lere yetiyor. “Bıraktığında bayrağı teslim edeceği bir teknik adam yetiştirmeyen” anlı ve de şanlı “antik” hocalarımıza hesap sormak haddimize mi?..

G.Saray’ın tarihinde “ilk defa 13’üncülüğe düşmenin / düşürülmenin hesabı” bile, “kadronun mühendisliğini yapan, 38 maçlık ligin 20’nci haftasında takımın başında olan ve 12’nci olarak, liderin 22 puan gerisinde, dahası ‘futbol, fizik ve moral olarak tam bir enkaz hâlinde, getirilene teslim eden…” Dahası, Türkiye Kupası’nda “o zaman 1. Lig’de düşme potasında olan” Denizlispor’a “İstanbul’da elenen” Fatih Terim’e sorulmuyor da, “gelen” Torrent hedefe konuyor!..
Hadi canım siz de!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.