Biraz yüzünüz kızarmalı, Sayın Hamamcıoğlu!..

A -
A +

"Birleşelim, camiayı da, genel kurula gelecek üyeleri de birleştirelim ve seçime tek liste ile gidelim" diyen Dursun Özbek'e, "Evet, birleşelim, gel benim listemde 'ikinci başkan' olarak yer al" diyen kimdi acaba?..
Sonra, "iki aday Metin Öztürk ile Dursun Özbek birleşince" çıkıp da, günlerce "Karşımızda koalisyon var" diye yaygara yapan kim?..
Ve de, "asıl büyük koalisyonu" hem de "İnan Kıraç" şemsiyesi altında kuran, "sağ yandan Adnan Öztürk'ün, sol yandan Ünal Aysal'ın koluna giren" kim?..
Söyler misiniz Sayın Eşref Hamamcıoğlu, "asıl koalisyoncu" kim?..
Bence bir eksik var; sponsor olarak da, Mehmet Koçarslan şemsiyenin altına davet edilmeli…
Böylece "Galatasaray Adası sorunu da İnan Kıraç'ın hatta yalvar yakar olduğu formülle çözülmüş" ve "Suada" kurtarılmış olur!..
O Koçarslan ki, "Galatasaray Adası konusunun da görüşüleceği" genel kurulun yapılacağı Lise'nin bahçesinde, "bir yanında Ünal Aysal, bir yanında İnan Kıraç olarak turlayan" ve fotoğrafçılara poz veren" Galatasaray Üyesi ve "Galatasaray Adası'nı üç otuz paraya 'Suada yapıp' işleten" iş adamı değil miydi?..
Dahası, "o günkü genel kurula katılmaları için 300 üyenin aidat borçlarını toptan ödediği" iddiaları, "tekzip edilmeyen" gazete haberleri olmamış mıydı?..
Geliyoruz listelere… Bir tarafta "Galatasaray için birleşenlerin" listesi, bir tarafta "Derin Galatasaray" şemsiyesi altında "Büyük koalisyon" listesi…
Sportif AŞ'yi Adnan Öztürk'ün yöneteceği zaten açıklandı. Anlaşılıyor ki, kulübü de "perde gerisinden" Ünal Aysal dizayn edecek!..
Başlangıç bombası olarak da, "Mancini" adı seçim kulisinin ortasına "onun yaptığı aracılık" ile muhtemelen çarşamba günü atılacak!..
Mancini, "İtalya Millî Takımı'ndaki başarı çizgisiyle" onca büyük dünya kulübü varken, "Avrupa kupalarının en küçüğüne bile katılamayan" Galatasaray'a gelir mi?..
Gelmesi için hiç olmazsa "gelecek yıl Avrupa kupalarının en büyüğüne katılabilecek bir kadro" istemez mi?..
Devam edelim; açıklanacak olan ve "bulunduğu iddia edilen 'onar milyonluk' sponsorların verecekleri" Mancini'nin maliyeti ile beraber "böyle bir kadronun kurulmasına" yeter mi?..
Hem de Sayın Hamamcıoğlu'un "Kerem'i, Nelsson'u, Marcao'yu satarız" dediği duyulmuşken…
Yoksa, "A planı" diyerek "Roberto Mancini'yi ortaya atıp", sonra da Shaktar Donetsk'in hocası Roberto de Zerbi mi, "B planı" olarak getirilecek?..
Bankaların ve Federasyon'un "harcama" kısıtlamaları varken, "Mancini'nin istediği ve beklediği kadroların kurulması" imkânsız!..
Hâl böyle iken, Ünal Aysal - Mancini muhabbeti, "böyle bir hocayı getirmeye" yetecek mi acaba?..

"Galatasaray'a yakışmıyor"; öyle mi?..

Adını aklımda tutamadım, bu satırları yazarken, internete girerek buldum. Galatasaray'ın basketbol takımının 54 yaşındaki Yunan koçunun adı; Andreas Pistiolis…
1996'da Panathinaikos altyapısında atmış "stajyer olarak" hocalığa ilk adımı… Sonra aynı kulübün A takımında asistan. Sonra Bandırma'ya gelmiş; asistan, sonra Moskova'ya gitmiş; asistan ve… Galatasaray'a getirilmiş; "başhoca!.."
Galatasaray üyeleri arasında "bu hocayı getirenlere" söylenmedik bırakılmamış. "Galatasaray'a Ergin Ataman yakışır, o varken, kim bu adam?" soruları sorulup durmuş, sosyal medyada hâlâ söyleyenler, yazanlar var!..
Ama "Galatasaray'a yakıştırılamayan" Pistiolis'in "Fenerbahçe'nin ve Anadolu Efes'in dev bütçelerle kurduğu kadrolarına karşı, 'küme düşmek üzere olan' kadrosunun başına geldikten sonra", bir iki takviye ile Galatasaray'ı "Basketbol Ligi şampiyonluğuna oynayan" bir takım hâline getiren… Fenerbahçe'yi yenen… Finale kalmak için yapılan dört maçta "Anadolu Efes'e kök söktüren" ve 2-2'yi yakalayan… Bugün 19.00'da "final için nihai maçı" oynayacak olan… Bir koç var, Galatasaray'ın başında…
Bilmem ki, "Pistiois'i Galatasaray'a yakıştırmayan" Galatasaray yaygaracılarının vicdanları sızlıyor mu?..

Özdemir'i neden istifa ettirdik?..

Eğer, Servet Yardımcı, "Genel Kurulda, Federasyon Başkanı seçilecekse", neden "Nihat Özdemir istifa" diye tutturduk?..
Evet, hatalı, yanlış karar ve uygulamaların altında "başkan olarak" Nihat Özdemir'in adı vardı ama "onları yapılandırmanın sahibi" Servet Yardımcı değil miydi?..
Tıklayın Vikipedi Ansiklopedisi'ni, "Servet Yardımcı" deyince şunları okuyacaksınız:
"…Rizeli. Amatör futbol oynadı. Rizespor'da yöneticilik yaptı. Fenerbahçe Kulübü Üyesi…
… İlk kez 2008 yılında, Hasan Doğan'ın listesinden Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kuruluna girdi. Mahmut Özgener döneminde Başkan Vekili oldu. Daha sonra Mehmet Ali Aydınlar yönetiminde yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam etti. 2012'de başlayan Yıldırım Demirören dönemiyle 1. Başkan Vekili oldu ve Nihat Özdemir yönetiminde de bu görevini sürdürdü. Yardımcı, TFF'nin FIFA ve UEFA ile ilişkilerini yürütmektedir.
2015 yılında UEFA Yönetim Kuruluna girmek için aday oldu ancak seçilmedi. 5 Nisan 2017'deki 41. UEFA Kongresi'nde yapılan seçimi kazanan Yardımcı, UEFA Yönetim Kuruluna girdi. 2021'de yeniden aday oldu ve tekrar seçildi."
"Futbol yöneticiliğinde "bunca parlak bir kariyeri olan" Servet Yardımcı'nın 1. Başkan Vekili olduğu" bir Federasyon'un Başkanı için "istifa kampanyaları açılmış" ve istifa etmiş ise…
"BİRİNCİ BAŞKAN VEKİLİ'nin "başkanlığa seçilmesi" biraz garip olmaz mı?..

Şaka!..

Spor sayfalarında ve TV ekranlarında "garip bir" koro vardı. "İsmail Kartal 'Fenerbahçe için' olur ama Torrent 'Galatasaray için' olmaz" korosu…
İsmail Kartal'ın kariyeri ile Torrent'in kariyerini karşılaştırın bakalım; ilki olursa, ikincisi, haydi haydi olmaz mı?..
Sizi gidi… "Futbol allameleri (!)" sizi…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.