63 gün önce, 63 gün sonra!

A -
A +

Çok değil, bundan tam 7 hafta önce düşme hattında olan Beşiktaş, şimdi zirvenin en ciddi ortağı!

Trabzon, F.Bahçe ve G.Saray 2’şer puan kaybetmişlerdi. Haftalardır kaybetmeyen Beşiktaş, maça bir kat daha iştahlı başladı.
İç sahadasın, rakip ligindeki Kayseri. Kağıt üzerinde, sahada maç Beşiktaş’ındı. Nitekim öyle oldu. Çok baskılı başladılar. Ljajic, N’Koudou, Burak önce uzaktan kaleyi yoklamaya başladı.
Kayseri’nin üzerlerine gelecek hâli yoktu...
Atiba perdeyi açtı. Artık kaleyi bulan toplar gol olmaya başlamıştı. Kaleyi gören şut çekiyordu. Bazıları savunmadan, kaleciden dönse de...
Burak o kadar hırslıydı ki; “Ben atacağım” diyordu... Müsait durumdaki arkadaşlarını görmüyordu bile...
***
24 Eylül’de Fikret Orman “Bana müsaade” demişti. 29 Eylül’de (6. haftada) Beşiktaş lig 16’ncısıydı. Abdullah Avcı gitti gidiyordu. “Beşiktaş lige havlu attı” diyenlere herkes kafa sallıyor, tasdik ediyordu. “Geçen yılki F.Bahçe” benzetmesi çok geçerli bir görüştü.
Siyah-beyazlılar, son 63 gün içinde bir karakter ortaya koydu. Bunu kim “Tahmin ediyordum, bunu bekliyordum” diyorsa yalan söylüyordur.
Peki ne değişti?
1) Ahmet Nur Çebi, futbolcu kadrosuna güven verdi. Kimsenin para derdi kalmadı.
2) Abdullah Avcı, “istatistik” sevdasından vazgeçti.
3) Rakiple, hakemle, orayla, burayla uğraşan yoktu.
***
Kayserispor’un şu haline üzülmemek mümkün değil. Bulundukları yer; o stada, o şehre, potansiyellerine yakışmıyor. 13 haftada 7 puan yazan bir takımın; kalan 21 haftada ağzıyla kuş tutması lâzım!
***
Hakem Ümit Öztürk, eski günlerinden esintiler verdi. Tedirgin değildi, vücut dilini iyi kullandı. MHK’nın cesaretini boşa çıkarmadı.

MAÇIN ADAMI: Atiba

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.