ATEŞ, YALAN VE İMTİHAN!

A -
A +
Yangın denilen korkunç âfet, ilk defa bizde görülmüyor. Dünya var olalı yangınlar yaşanmıştır. Tarihte birçok ülkede sayılamayacak miktarda yangın vak’ası olmuştur.
Bizim mazimizde de hayli fazladır. İstanbul’un “patlıcan yangınları” denen yaz felaketleri meşhurdur. Ahşap evler İstanbul’unda patlıcan kızartılırken yangınlar olurdu. Bazıları günlerce süren bu ateş kasırgalarında İstanbul’un yarısının yandığı bile görülmüştür.
Günümüzde de Yunanistan, İtalya, İspanya, ABD ve daha başka memleketlerde yangınlar çıktı. Avustralya’da geçen sene çıkan yangın aylarca sürmüştü. Amerika’daki yangın da hâlen devam etmektedir. Keza Sibirya gibi soğuğuyla meşhur bir iklimde de bugün yangın var. Dünyanın akciğerlerinden kabul edilen Brezilya’daki Amazon Ormanları da yanıyor. Dünya yüzündeki bu âfetlerde milyonlarca hektar orman küle döndü.
Yangınların sebebi olarak ihmaller, izmaritler, piknik ateşleriyle benzerleri bir vakıa. Bunlardan başka bizde olayın bir de ihanet boyutu söz konusu ama tabiatın genleriyle oynayıp dengesini bozma ve yerküre çapında ısınmalara yol açma gerçeğinin de yangınlardaki payı göz ardı edilemez.
Hâl bu iken sanki tarihte ilk defa yangın çıkmıştır! Çıkan o yangın da sadece Türkiye’de olmuştur. Cumhur İttifakı’nın bir kısım muhalifleriyle Tayyip Erdoğan düşmanları böyle bir algı peşindeler. Onlar burada çalışırken FETÖ örgütü militanları da sosyal medya üzerinden Türkiye’yi küçük düşürme maksatlı kampanyaları açmaktalar. Yangınla mücadelede acze düşmüşüz gibi asılsız propagandalar yapıyorlar.
Hâlbuki biz, devlet-millet el ele vermiş olarak Orman Kahramanları, İtfaiye neferleri, Mehmetçik, Polis, Jandarma ve gönüllüler olmak üzere binlerce insanla yangın söndürme çalışmasındayız. İnsan unsurunun yanı sıra yüzlerce arazöz, yüzü aşkın iş makinası, 50’ye yakın helikopter, 10’dan fazla uçakla alevleri söndürmeye çalışıyoruz. Uçan araçların her biri tek seferde 10 ton su taşıyabiliyor.
Bazı komşu devletler, Türkiye’ye yangın söndürme uçağı, itfaiyeci vs. şeklinde yardım gönderdiler. Vaktiyle biz de yangın, zelzele gibi musibetlerde komşularımıza yardım etmiştik. İhtiyaç hâlinde yine yaparız. Bu bir insanlık görevidir.
Felaketlerin iktidarı-muhalefeti olmaz. Bunlar, millet ve devletin meselesidir. Yanan her ağaç, ölen her insan, telef olan her canlı hepimizindir. İnanıyoruz ki bir haftadır her vatandaşın yüreği yanmaktadır.
İcraat olan her yerde hata ve eksikler kaçınılmazdır. Bunları, muhalefet dile getirmekle mükelleftir. Ancak akla ziyan bir şekilde iktidar düşmanlığı yapanlar devletle iktidarı karıştırarak iktidara zarar vereyim derken milletimizin, devletimizin şeref ve haysiyetiyle oynamaktalar.
Ülkemizi yetmez gösterme kastıyla sosyal medya bataklığından yardım çağrısı yapan daha doğrusu sevinç çığlığı atanlarsa sahibinin sesidir.
Bugün “Türk’ün ateşle imtihanı”nda yalnızca iktidar değil, muhalefet de imtihandadır. Şu yangınlar çıktığında bir başka iktidar işbaşında olsaydı daha fazla ne yapardı?
İtalya, Rusya, İspanya, Amerika’da hükûmetler daha fazla yapıyor?
Bu alev kasırgasıyla mücadelede diğer ülkelere nazaran farkımız şurada ki biz; sadece yangınla değil, o yangınları çoğaltan ve yangın üzerinden psikolojik savaş koparıp ruhi çöküntü peşinde koşan hain terör örgütleriyle de kavgadayız…
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.