KUŞATMA!..

A -
A +

İç ve dış muhalefet, 2023 Seçimleri esas alındığında çeyrek asra yaklaşan bir iktidar ve bunun son seçim dönemini ihtiva eden Cumhur İttifakı’nın artık ömrünün tamamladığını düşündüğünden yapılacak genel seçimlerde Cumhurbaşkanlığını da milletvekillerini de kendilerinin kazanacağına inanıyorlardı.

Lakin bu inançları, giderek zayıflamaktadır. Bu yüzden iç muhalefet günden güne hırçınlaşmakta, dış muhalefet de nihâî oyununu kurmaktadır.

Cumhur İttifakı, tam bir dayanışma hâlindedir. Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Sn. Bahçeli ve kadroları ahenk hâlinde çalışıyorlar. Bu ittifakın 2023 Seçimlerindeki adayı çoktan ilân edilmiştir. "Millet İttifakı" denilen ve fakat hakikatte tasavvurdan öte geçemeyen cephe ise ne bir ittifak kurabilmekte ve ne de bir Cumhurbaşkanı adayı üzerinde anlaşıp bunu ilân edebilmektedir. CHP, İyi Parti ile anlaşsa bile CB’nin kim olacağında ihtilafa düşmekteler. İYİ Parti, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu tercih ederken CHP, kendi genel başkanı aday olsun istiyor. Bu iki partinin HDP’nin ortaklığa dâhil edilmesi mevzuunda da anlaşma ihtimali görünmüyor. Bundan dolayı ya ittifak kuramayacaklar veya bir önceki seçimde olduğu gibi CHP ve İyi Parti görünen ortaklar olurken HDP de belki gizli ortak olacaktır.

Böyle bir manzara, Türkiye muhalefeti üzerinden "diktatör" dedikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirmek, Cumhur İttifakı’nı yıkmak, büyüyen Türkiye’yi çökertmek isteyen sömürgeci devletlerin umdukları dağlara kar yağmakta olduğunun göstermektedir. Seçimlerle, meşru yoldan maksatlarına ulaşmalarını mümkün görmüyor olsalar gerektir. Biraz daha derinleşelim. Müstemlekeci dünya, Erdoğan’ın varlığına, AK Parti İktidarına, Cumhur İttifakına niçin düşmandır?

Türkiye, arkada kalan 20 yıl içinde altyapıda, sağlıkta, ulaşımda, savunma sanayiinde muazzam hamleler yaptı. 40 yıllık terör mücadelesinde hiç bu kadar yüksek muvaffakiyet gösterilemedi. 2013 Gezi İsyanı, 15 Temmuz 2016 Darbe ve İşgal Teşebbüsü bastırıldı. 15 Temmuz’dan bu yana PKK, FETÖ ve diğer terör örgütleriyle amansız mücadele verilmektedir. Yıkıcı, bölücü örgütler tükeniyor. Suriye’nin kuzeyinde bir taşeron devlet kurma projesi paramparça edildi. Kuzey Irak’ta Kandil düşmek üzere. Kıbrıs’ta 1878’den bu yana hiç olmadığımız kadar kuvvetliyiz. Mavi Vatan inşa ettiğimiz ve gaz ve petrol aradığımız Akdeniz’de bir buçuk asırdan bu yana en güçlü vaziyetteyiz. Karadeniz’i yeniden keşfettik. Yirminci asrın başında 1911’de ilk mağlubiyet darbesini yediğimiz Libya’da düştüğümüz yerden ayağa kalkmış bulunuyoruz. "Arap Baharı" yalanıyla altüst edilen bölgede FETÖ destekçisi BAE, özür dilercesine Ankara’ya gelip 10 milyar dolarlık yatırım için anlaşmalara imza atmakta, Körfez’le, Mısır’la, Suudi ile münasebetler iyileşmekte, Suriye için bir yandan da ince diplomasi yürütülmektedir. Türk Devletleri’nin artık bir teşkilat çatıları var. Afrika’da en güvenilir devlet konumuna gelmiş bulunuyoruz.

Diğer taraftan millî insansız hava silahları, tanklar, helikopterler, denizaltılar, tüfekler vs. yapıyor, fezaya uydularımızı yolluyoruz. ABD’nin parasını ödediğimiz uçaklarla hava savunma füzelerini vermemesi üzerine Rusya’dan S-400 füzelerini almamız ve Rusya ile iyi münasebetler içine girmemiz, Karabağ’da 30 küsur yıllık Ermeni işgalini bitirmekte Azerbaycan’a tam destek vermemiz de I. Dünya Harbi işgalcisi sömürgeci devletleri rahatsız etmektedir.

Anladılar ki seçimle, meşru yolla hedeflerine varamayacaklar. Bu defa taktik değiştirerek sahaya yeni silahlar sürdüler. AK Parti iktidarının ilk büyük hamle ve icraatları nelerdi? Kronikleşmiş yüksek enflasyonu tek haneye düşürmek, IMF’yi göndermek, paradan 6 sıfırı silmek… Öyle ise onu yıkmak için işe ekonomiden başlanmalıydı. Bu sebeple döviz ve faiz kurşunlarını namluya sürdüler. Propaganda yoluyla da psikolojik savaş ateşlendi. Fırsatçılar da zam ve stoklara giriştiler. Bunların suçu, işgal askerleriyle iş birliği yapmaktan farksızdır.

Bugün tarihî vahşi bir saldırıyla karşı karşıyayız.

“Hasta adam”, bir asır sonra yatağından doğrulmuş ve bir çınar gibi eski toprakları üzerinde dal budak salmaktadır. Bu çınar budanmak isteniyor. Millî varlık ve beka surlarımız faizle, dövizle dövüldüğü gibi birkaç koldan da kuşatılmaktayız. ABD asker ve silahı, Yunan sınırlarında kalmış Dedeağaç’ta mevzilendi. Fransa Yunanistan’la askerî tatbikatlar yapmakta. 2023 Büyük Türkiye’si, 2053 Müreffeh Türkiye’si ile 2071 Cihan Devleti Türkiye işlerine hiç gelmiyor. Nicedir Batılı başkentlerde uykular kaçıktır. Vesayet altında bir Ankara artık mümkün değildir. Bu yüzden güneyde Suriye’nin kuzeyinde PYD/YPG üzerinden ve Batıda da Yunanistan cephesinden kuşatılıyoruz.

Önümüzdeki 20 ayda 20 yılın intikamı alınmak istenebilir. Yunanistan ve Fırat’ın doğusundan eş zamanlı olarak topraklarımıza girilmek istenebilir. Cumhur İttifakı, iktidar teyakkuzda olmalı fakat vatansever muhalefet de bu mes’elenin bir şahıs ve parti davası olmadığını görebilmelidir. 

İsveç bile YPG/PKK’ya yardım yapıyor…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.