Ruh…

A -
A +

Vodafone Arena Düğün Sarayı’ndaki Beşiktaş gecesinde “gol atmayan kalmasın beyler” dercesine Marcelo’dan gelen goller… Ardından Gomez’in krallığını taçlandırması… 

53 Avrupa ülkesinin neredeyse tamamının içinde en az şampiyon takım çıkaran Türkiye Liginde, bugüne kadar 5 kulübün ulaştığı 48 şampiyonluğun en kıymetlilerinden biri budur.
Yazıldı çizildi; sürekli gurbette oynanan maçlar, kiralık golcü, sakatlanan stoperler, özetle “feda” günlerinden “sefa” günlerine gelinmesi, bir destandır.
Başbakanı, Federasyon Başkanı, son iki Merkez Hakem Kurulu Başkanı Beşiktaşlı olduğu halde, mercimek tanesi kadar bir kayırma olmamıştır.

Maçın analizini yapacak değilim.
Düğün töreninde hangi oyunun oynandığının ne önemi var?
Önce Marcelo’dan sürpriz goller, sonra Süper Mario Gomez’in krallığını süsleyen anlamlı gol…
Ve, Osmanlı döneminde kurulan ilk kulübümüzün Osmanlı maçında şampiyonlukla kucaklaşması...

Beşiktaş şeref turu atarken, tribündeki gençlerin çoğunun artık tanımadığı Hakkı Yeten, Süleyman Seba, Mehmet Üstünkaya, Gazi Akınal, Şevket Belgin, Oktay Söl, Arif Ertunga, Ferhan Dinçer, Şevket Yorulmaz, Uğur Ekşioğlu, Yusuf Tunaoğlu, Vedat Okyar, Tuğrul Yenidoğan, Aykut Oray gibi isimlerin ayağa kalkmış siyah-beyazlı şampiyonları alkışladığını görür gibi oldum.

Dünyaya örnek bir statta, dünya çapında bir hakemle, dünyanın en önemli golcülerinden birinin rekorla süslenmiş gol krallığında yapılan bu şampiyonluk düğünü, karanlık futbol dünyamızı aydınlatan rengârenk bir geceydi.
Tebrikler Fikret Orman, Şenol Güneş, Beşiktaş’ın bütün futbolcuları ve taraftarları.

MAÇIN ADAMI

 Bu sezon Beşiktaş’ta forma giyen herkes

KIRILMA ANI

 Marcelo’nun hücuma çıkması…

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.