Otlardan küçük notlar

A -
A +

"Şöyle ya da böyle; Beşiktaş zengin ve güçlü kadrosuyla ilk maçından 3 puan çıkarmasını bildi... Bildi de..."

¥ Alın size henüz söylenmemiş bir atasözü; “Bir maçta taraftar yoksa, o stadın zemini saha değil, çayırdır.”
Şimdi o otlar üzerinden küçük notlara bakalım.
¥ Maçta iki tane net gollük vuruş var, ikisi de Pepe’den… Biri direğe gitti, biri fileye…
Ligimizde öyle stoperler var ki, ceza sahası civarında her duran topa kafa vurmaya giderler, sezonda bir tane golleri yoktur. Pepe gibi klas adamlar ise gittiğinde sonuç alır.
¥ Sahada dünya çapında adamlar vardı. Beşiktaş’ın gücü malum… Süper Lig’de kuvvetliden zayıfa bir sıralama yapmaya kalksak, Antalyaspor ortanın üstünde yer alır. Ama o Antalya gücünü inkâr edercesine top oynamadı. Sadece presle maç mı kazanılır? Rıza Hoca gibi artık bu ligin en tecrübelileri arasına girmiş bir teknik adam, sadece oyun bozmaya ve durdurmaya oynadı. 
¥ İlk maçı baz alacaksak, Beşiktaş’ın oyununu estetik hale getiren Talisca vazgeçilmez. Keza, Lens bu takımın değişmezi olur. Quaresma ile Babel sol kanatta nöbetleşe oynar. 
¥ Maçta seyir kalitesi sıfıra yakındı. İki dakikada bir faulle kesilen oyunun nesini seyredeceksin?
¥ Beşiktaş’ın penaltısında Cüneyt Hocaya katılmıyorum.
¥ Madem Aykut Kocaman 2 puan kaybettiği maçtan şampiyonluk çıkardı; biz de ilk maçını galibiyetle bitiren Beşiktaş’ı şampiyonluğun bir numaralı favorisi ilan edelim. 
¥ Vefat yıldönümünde Süleyman Seba’sız yazı olmaz. Artık yaşlılığa doğru giden gazetecilik hayatımın bu uzun süresi içinde gördüğüm, tanıdığım bir numaralı spor adamıydı Süleyman Ağabey… “Özel devlet gö-revinin” de yüklediği sorumlulukla ciddiyetini ve saygınlığını korudu, Beşiktaş’a kalıcı hizmetler yaptı, yaptırdı. 

MAÇIN ADAMI: 
Pepe
Portekizli futbolcu maçın belirleyici ismi oldu. 
Otlardan küçük notlar
Seba, görevini tamamladığında teşekkür plaketi vermiştik (2000).

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.