Takım olmuş...

A -
A +

Fenerbahçe artık kazanıyor… Üç haftadır işler iyi gidiyor; yani Aykut Kocaman’ın “Yıkılmadım ayaktayım” dediği günden beri...

İster inan, ister inanma; bu satırları devre arasında yazmaya başladım ve maçın skoru 1-1; ve Fenerbahçe bu maçı kazanacak diyorum. Elbette bunun sebepleri var.
Bir kere sarı-lacivertli takım maça “Fenerbahçe gibi” başladı. Rakibe top göstermeden, oyunu rakip sahaya yıkarak ve rakip kaleye abanarak…
Ülker Stadının sol tarafının altına direk koyup kaldırmışlar gibi oyun Fenerbahçe’nin sağına yıkılmış durumda... Özellikle Dirar ve Şener’in ayaklarında geçiyor maç…
Öyle ki bu kanattan kale ağzına kesilen çokça atakta Alper, Giuliano bomboş kaleye itemediler topu… Gol de bu kanattan yapılan köşe vuruşuyla geldi.
Sahadaki görüntüye göre Kasımpaşa’nın rakip kaleye gidecek görüntüsü yok. Çünkü defanstan çıkamıyorlar ve ayaklarında top tutamıyorlar. Fenerbahçe’nin oyununu bozmak için rastgele uzaklaştırılan toplar yeni bir Fenerbahçe atağına dönüşüyor.
Ama Aykut Kocaman’ı istifaya götüren o meşhur şanssızlıklar serisine bir yenisi daha ekleniyor, tam ilk yarı biterken… Şener’in ceza yayı üzerinde yaptığı bir faul pahalıya patlıyor.
Hem Şener sarı kart görüyor, hem Volkan… Bir de üstüne Bernard Mensah’ın frikiğinde top Josef De Souza’dan sekip kaleci Volkan Demirel’i yanıltıyor ve ağlarla buluşuyor.
Buna rağmen ilk yarıdaki oyuna bakarak diyorum ki, Fenerbahçe bu maçı kazanır. İkinci yarı başlasın, göreceğiz.
İkinci yarıya golle başlıyor Fenerbahçe… Hem de ilk devredeki gibi sağ kanattan… Yine Şener, yine Dirar… Ve bitiren Giuliano…
Bu kurgu önce üçüncü, sonra dördüncü golü getiriyor, bir Şener, bir Dirar ortası... Giuliano ve Valbuena’nın bitirişleriyle… Kasımpaşa ölçü olur mu olmaz mı, bilemem… Ama Fenerbahçe bu iştahı, bu kurgusu, bu kadrosu ile bu işin içinde kalacak; öyle görünüyor.
Faul çalmadığı bir pozisyonun devamında sakatlık sebebiyle  oyunu durdurmak zorunda kalmak  bir hakem için eksi puan.. Ümit Hoca dikkat.

MAÇIN ADAMI: Şener Özbayraklı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.