Beşiktaş meşgul çalıyor

A -
A +

İlk yarı bir büyük takım gibi oynayan, sahaya dengeli yayılıp ayağa paslarla organize akınlar yapan Hatay, soyunma odasında kalmış, devreye sıradan bir takım çıkmıştı.

¥ Sergen Yalçın, son maçın çarpıcı skoruna (6-0) imza atan isimlerden Oğuzhan ve Hasic’i yedek oturtmuş, keza sezonun genç yıldızı Rıdvan’ın yanı sıra N'Koudou’yu kesmiş, önündeki Galatasaray derbisinin kadrosunu çıkarmıştı Hatay karşısına…
¥ Maçın başıydı; pas sihirbazı Ghezzal öyle sürpriz bir top attı ki Abaoubakar’a… Kamerunlu da bu pasın hakkını fazlasıyla verdi doğrusu; sihirli bir dokunuşla topu vuruş pozisyonuna getirdi ve dönerek uzak köşeye vurdu. (Feyyaz “abisinin” Avusturya’ya attığı golü hatırlattı, yaşı müsait olanlara.)
¥ Beşiktaş için her şey daha kolay olacak derken, siyah-beyazlılar golün sevinci ile birbirine tebrik dokunuşları yaparken, Boupendza sahne aldı. Bir dakikada 1-1 olmuştu maç.
¥ Boupendza durdurulamıyordu. Ağları bulan ikinci topu ofsayt diye iptal edildi. (En son Welinton oynadı gibi gelmişti bana ama yanlış görmüş olabilirim.) Ama Gabonlu çok formdaydı; bu kez öyle bir çiviledi ki topu. Beşiktaş çoktandır unuttuğu mağlubiyeti görmüştü.
¥ Tam devre bitiyordu ki, kornerden gelen topa, geçen haftanın 4 gollü apoletiyle yükselen Larin eşitliği sağladı.  
¥ Bu müthiş maçı bir kırk beş dakika daha izleyeceğiz derken... İlk yarı bir büyük takım gibi oynayan, sahaya dengeli yayılıp ayağa paslarla organize akınlar yapan Hatay soyunma odasında kalmış, sahaya bir puanı korumak için etten duvar örüp, sadece top uzaklaştırmakla dakikaları tüketmeye çalışan bir takım çıkmıştı.
¥ Eh, bundan da başarılı oldular! Kariyerinde küme düşme de şampiyonluk da bulunan Gabonlu Boupendza yorulunca şovu da tek devrede kaldı.
¥ Derbiyi düşünerek Ghezzal’ı erken çıkaran, Oğuzhan’ı skor için sahaya süren Sergen Yalçın’ın hesabı tutmadı.
¥ Boupendza’nın ilk golünde Ersin, Larin’in golünde Akın acemice hata yaptı. Hatayspor’da 3 futbolcunun hem de ilk yarıda itirazdan kart görmesi ilginçti.

MAÇIN ADAMI: Jean Claude Billong

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.