Karaciğeri yenileyen ‘Ege usulü enginar dolması!’ Tek bir püf noktası var…

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Karaciğeri yenileyen ‘Ege usulü enginar dolması!’ Tek bir püf noktası var…

Yemek Haberleri

Sağlıklı ve lezzet dolu enginarın dolması da harika! Karaciğeri yenileyen, kandaki şeker oranını dengeleyen, kolesterolü düşüren sebzenin bir de bu tarifini deneyin: İşte karşınızda mükemmel tadıyla ‘Ege usulü enginar dolması!’

TV8’in sevilen yarışması MasterChef All Star’da yarışmacılar görünce ağız sulandıran bir lezzet için mücadele etti. 15 Haziran 2023 akşamı yayınlanan bölümde ‘Ege usulü enginar dolması’ tarifi dikkat çekti. Ekran başında merak edenler için bu tarifin malzemeleri ve yapılışını derledik.

Ege’de sıklıkla yapılan yaz yemeklerinden enginar dolmasının tadına doyum olmuyor. Peki, enginar dolması nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte bilmeniz gerekenler…

Malzemeler

4 adet çiçek enginar
1 çay bardağı pirinç
1 demet dereotu 
3-4 dal taze soğan 
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yeni bahar
½ çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz

Karaciğeri yenileyen ‘Ege usulü enginar dolması!’ Tek bir püf noktası var…

NASIL YAPILIR?

Öncelikle enginarları güzelce yıkayıp saplarını çiçeğine en yakın yerinden kesin. 

Sapların en etli kısımlarının kabuklarını soyup bir kenara alın. (Pişirirken bu kısımları da tencereye ekleyerek kullanabilirsiniz.)

Enginarı bir kesme tahtasına yan yatırın ve üst kısmından 2 parmak kadar kesin.

Enginarın ortasından birkaç sıra yaprağını çekerek koparın, tüylü kısmı da bir kaşık yardımıyla oyarak temizleyin. 

Püf noktası: Enginarı bu şekilde hazırladıktan sonra tuza batırdığınız yarım limon ile iç kısmını ve yaprakları ovun. (Böylece hem kararmayacaklar hem de daha lezzetli olacaklar.)

İç harcı için gereken tüm malzemeleri bir kapta güzelce karıştırın.

Hazırladığınız iç harcı ile enginarlarını güzelce doldurup yayvan bir tencereye dizin. Enginarların yarısına gelecek kadar da sıcak su doldurun. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın.

Kaynamaya başlayınca altını kısın ve bu şekilde 20 dakika pişirin.

Dolmalar ılıklaştıktan sonra üstlerine zeytinyağı gezdirip servis edebilirsiniz. Bu esnada bol dereotu serpip tabağınızı mükemmel hale getirebilirsiniz.

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...