Kaşıktan tane tane dökülüyor… Lokanta usulü bulgur pilavının sırrı buymuş

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kaşıktan tane tane dökülüyor… Lokanta usulü bulgur pilavının sırrı buymuş

Yemek Haberleri

Bulgur pilavı, birçok yemeğin olmazsa olmaz eşlikçisi. Tavuk, köfte, kebap gibi yemeklerle bulgur pilavı ayrı güzel. Peki, püf noktası ne dersiniz? Mutlaka bir kenara not alın, sırrını açıklıyoruz.

Lokantaya gittiğinizde sipariş verdiğiniz bulgur pilavı daha ilk kaşıkta hayran bırakıyor. Ancak evde yapılan pilavda o lezzeti bir türlü yakalayamıyor musunuz? Peki, dışarda yediğiniz pilav neden daha farklı, merak ettiniz mi? Cevabı lokanta mutfaklarında uygulanan püf noktalarında saklı.

Nefisyemektarifleri.com’da yer alan bir içerikte; tam ölçülü bulgur pilavının tarifi paylaşıldı.

Malzemeler

2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 su bardağı tavuk suyu
2,5 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Kaşıktan tane tane dökülüyor… Lokanta usulü bulgur pilavının sırrı buymuş

NASIL YAPILIR?

Bulgur pilavı için öncelikle soğanları ince ince kıyın, sıvı yağ ile hafif kavurun.

Üzerine doğranmış sivri biberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domatesi ilave edin, iyice kavurun.

Bulguru koyup 1-2 dakika kavurun ve sıcak tavuk suyunu ve sıcak suyu ekleyin.

Tuzunu da ilave ederek bir kez karıştırın kapağını kapatın.

Kısık ateşte suyu çekene kadar karıştırmadan pişirin.

Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına havlu kağıt koyarak 10 dakika kadar dinlendirin.

Bulgur pilavımız servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

BULGUR PİLAVININ PÜF NOKTALARI

- Tane tane bulgur pilavı için iri pilavlık köy bulguru kullanmak gerekiyor.

-Lokanta usulü bulgur pilavına o kıpkırmızı rengi veren salça ve kiraz domateslerin birlikte kullanılması. Ayrıca güzel tat katması için hem domates hem de biber salçası katılıyor. 

- Pilav için kavrulan soğana birkaç diş sarımsak eklemek bulgura farklı bir aroma veriyor. 

  • En önemli püf noktası ise bulguru çok karıştırmadan, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar bekletmek. Bu sayede tane tane oluyor, asla birbirine yapışmıyor.

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...