Misafirlere parmak yedirten börek… Lezzeti tek bir detayda saklı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Misafirlere parmak yedirten börek… Lezzeti tek bir detayda saklı

Yemek Haberleri

Böreğin kahvaltıda tüketilmesi ayrı, çayın yanında tüketilmesi ayrı lezzet. İçi tam kıvamında piştiyse ve puf puf kabardıysa tadına doyum olmuyor. Şimdi size yufkaları tek tek ayrılan bir börek tarifi vereceğiz. Yiyenler mutlaka nasıl yapıldığını soracak, bizden söylemesi…

Mutlaka herkesin sevdiği bir börek vardır, ancak bunu yediğinizde favoriniz değişecek. İçi yumuşacık, kabardıkça kabaran bir lezzetle karşınızdayız. Karşınızda dışı çıtır çıtır olan içi ağızda eriyen sodalı börek tarifi…

Bu tarifin malzemelerin yer alan soda (maden suyu) böreğin kabarmasını sağlıyor, hazırladığınız sos sayesinde içi yumuşacık kalıyor. Okurken ağzınız sulandı değil mi? O halde sizi mutfağa alalım, çayı koyun ve hazırlığa koyulun. 

SODALI BÖREK İÇİN MALZEMELR

5 adet hazır yufka
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
Susam veya çörek otu (üzeri için arzuya göre)

İç malzemesi için:

300 gram az yağlı beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta sarısı

Misafirlere parmak yedirten börek… Lezzeti tek bir detayda saklı

NASIL YAPILIR?

Yuvarlak, fırına dayanıklı bir tepsiyi az miktarda sıvı yağ ile yağlayın. 

Bir kasede 1 adet yumurtayı, yarım çay bardağı ayçiçek yağını ve yarım çay bardağı sütü alıp çırpın. 

Ayrı bir kapta iç harcı için gerekli olan peyniri elinizde ufalayın ya da rendeleyin. İçine ince ince kıydığınız maydanozları ekleyin. Yumurta sarısını da ilave edin ve güzelce karıştırın. 

Yufkalardan birini tepsiye kıvırarak yayın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Daha sonra diğer yufkayı da yayın, tekrar sos gezdirin. 

Peynirli karışımı ikinci yufkanın üzerine gelişigüzel serpiştirin, ardından bir yufka daha serin, yine sos gezdirin. 

4. kat yufkayı serip yine sos gezdirin ve iç harçtan yayın. Tekrar bir kat daha yufka yayın. Kalan sosun içine bir tane yumurta ve yoğurt ekleyip çırpın. 

Önce maden suyunu tepsideki böreğin üstüne gezdirin ve onun üstüne de kalan sosla hazırladığınız yoğurtlu karışımı sürün.

En üste ise arzuya göre çörek otu ya da susam serpin. 

Önceden ısıtılmış fırında 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak dilimleyerek servis edin.

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...