Nohutları pamuk gibi yapan yöntem… Asla kabukları atmıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Nohutları pamuk gibi yapan yöntem… Asla kabukları atmıyor

Yemek Haberleri

Nohut, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. İster yemeğini yaparken, ister humus hazırlarken nohudun yumuşacık olması için bazı püf noktaları var.

Nohut, besin değeri yüksek baklagiller arasında. Birçok vitamin ve minerali bolca bulunduran nohudu sert yapısından dolayı iyice haşlamak gerekiyor. Ancak nohut haşlarken ve yemeğini yaparken bilmeniz gereken tüyolar mevcut. Bunlara dikkat ettiğinizde nohutlar yumuşacık oluyor ve kabukları asla atmıyor.

TÜYO 1: SUDA BEKLETİN

Nohut pişirmeden önce bol suyla iyice yıkayın. Sonrasında ise kullanmadan bir gece evvel su dolu bir kapta bekletin. Bu sayede suyunu güzel çeken nohut kabukları yumuşayıp daha kolay pişer.

TÜYO 2: KARBONAT EKLEYİN

Nohutları beklettiğiniz su içerisine 1 çay kaşığı karbonat ilave edebilirsiniz. Karbonat, nohutun dış kabuklarını yumuşatır, daha kolay şişerek pişmesini sağlar.   

TÜYO 3: LİMON SUYU 

Nohut yaparken haşlama suyuna ekleyeceğiniz birkaç damla limon suyu da nohutların daha kolay pişmesine yardımcı olacaktır.

TÜYO 4: KIVAMLI OLMASI İÇİN DİKKAT

Nohudu eğer akşam tüketecekseniz yemeğini sabahtan yapmanızı tavsiye ederiz. Beklerken dinlenen nohudun suyu hem daha kıvamlı bir hal alacak hem de birbirine içindeki malzemeler iyice birbirine geçecek.

Nohutları pamuk gibi yapan yöntem… Asla kabukları atmıyor

PAMUK GİBİ NOHUT İÇİN TARİF

5 su bardağı nohut 
1 yemek kaşığı tuz 
Üzerini geçecek kadar su 

-Nohudu bir gece önceden geniş bir tencereye alıp üzerine 1 yemek kaşığı tuz ekleyin.

-Üzerini geçecek kadar kaynar su koyup tencerenin kapağını kapatın. 

-Ertesi gün suyunu süzün. Haşlamak için nohuda tekrar üzerini geçecek kadar su koyup ocağa alın.

-Kaynayan nohudun üzerindeki köpüğü tadını bozmaması için kaşık yardımıyla alın.

-Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kısıp tencerenin ağzını yarım kapatın. 10 dakika pişirip ocaktan alabilirsiniz.

-Bu işlem sonrası yemeğini yaparken pişirme süresi olarak maksimum 40 dakika yeterli. 

-Tuzla ıslattığınız için yemeğini yaparken tuzu kontrollü kullanmanızda fayda var.

BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...