Peyniri uzadıkça uzuyor… Harika mıhlama için Karadenizlilerin uyguladığı yöntem

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Peyniri uzadıkça uzuyor… Harika mıhlama için Karadenizlilerin uyguladığı yöntem

Yemek Haberleri

Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan mıhlama, kahvaltılara renk katıyor. İçine katılan Trabzon peyniri uzadıkça uzuyor, yiyenler tadına doyamıyor. Üstelik temel birkaç malzemeyle hazırlaması çok kolay.

Kuymak ya da muhlama olarak da adlandırılan mıhlama; tereyağı, mısır unu ve tel peynirin muhteşem uyumuyla ortaya çıkıyor. Ekmek bana bana yiyen herkese lezzet şöleni yaşatıyor. 

Lafı fazla uzatmadan en güzel ve en keyifli mıhlama tarifinin malzemelerini ve yapılış aşamalarını sizlere aktarıyoruz.

Malzemeler

4 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı mısır unu
1su bardağı süt
1,5 su bardağı su
200 gram tel peyniri (Kolot veya dil peyniri de kullanabilirsiniz)

Peyniri uzadıkça uzuyor… Harika mıhlama için Karadenizlilerin uyguladığı yöntem

NASIL YAPILIR?

Çok büyük olmayan bir tavada tereyağını yakmadan eritin. 

Köpük köpük olan tereyağına mısır ununu ekleyin ve orta ateşte kavurun. 

Su ve sütü ayrı bir sos tenceresinde ısıtın. 

Ardından mısır unu ve tereyağının üzerine yavaşça ekleyin, bu esnada karıştırma işlemini ihmal etmeyin. 

Kıvam alan karışıma tel peyniri de ekleyip ocağın altını kısığa alın. 

Peynirin erimesi için birkaç dakika boyunca hafifçe karıştırın.

Peynir eriyince tüm malzemeyi tavada alt üst edin. 

Tereyağı üste doğru çıkınca malzemeniz hazır demektir. 

Sıcak olarak tavayla sofraya götürebilirsiniz. 

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

PÜF NOKTALARI…

Taze mısır ununun yanı sıra süt köpüğü alınmış sade yağ olarak da bilinen tereyağı kullanmak mıhlamanın tadını ikiye katlar. 

Mıhlamaya sütle karışık suyu eklerken iyice karıştırın. Böylece diğer malzemeler birbirine geçecek, kıvam alacaktır. 

Karışımın üzerine çıktıysa mıhlamanız pişti demektir. 

Mıhlama yaparken çeçil ya da kaşar peyniri kullanabilirsiniz ancak en iyi sonucu kolot peyniri ile alırsınız.

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...