Püf noktaları ile aşure yapımı… İlk kez yapacaklar bile zorlanmayacak!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Püf noktaları ile aşure yapımı… İlk kez yapacaklar bile zorlanmayacak!

Yemek Haberleri

Muharrem ayının gelmesi ile bolluğun ve bereketin simgesi olan aşurelerde mutfaklarda yerini almaya hazırlanıyor. İlk defa aşure yapacakların bile rahatlıkla yapabileceği aşure tarifini ve püf noktalarını sizler için derledik.

Hem lezzetiyle hem de bereketi ile aşure pek çok kişi tarafından çok sevilen tatlar arasında yer alıyor. Bolluğu ve bereketi simgeleyen aşurenizi bolca yaparak gönül rahatlığı ile komşularınıza ikram edebileceksiniz. Öncelikle şunu söylemekte fayda var birçok aşure tarifi bulunmaktadır ve aşure tarifleri yöreden yöreye değişkenlik gösterebilmektedir. Dilerseniz verdiğimiz tarifte damak zevkinize göre farklılıklar yapabilirsiniz. Dilediğiniz ürünler varsa aşurenizin içine ekleyebilirsiniz. İşte herkesin evinde rahatlıkla yapabileceği, ilk kez yapacakların bile zorlanmadan yapabileceği aşure tarifi ve püf noktaları…

1- İlk olarak derin bir tencereye 1,5 su bardağı aşurelik buğdayı dökün

2- Daha sonra tencerenin içine konulan buğdayın üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

3- 10 dakika boyunca buğdayı kaynatın.

Püf noktaları ile aşure yapımı… İlk kez yapacaklar bile zorlanmayacak!

4- Kaynayan buğdayları ocaktan alarak sarı suyunu süzün.

5- Buğdayları süzdükten sonra tekrar tencereye alın ve üzerine 2 litre kadar sıcak su ilave edin. Taşmaması için tencerenin kapağını biraz açık bırakın. Buğdayları 50 dakika haşlayın.

Püf noktaları ile aşure yapımı… İlk kez yapacaklar bile zorlanmayacak!

6- Aşureye hoş bir koku vermesi için 1.5 tatlı kaşığı karanfili 1,5 çay bardağı su ile kaynatın. 10 dakika kaynattığımız karanfilin altını kapatın ve ocaktan alarak bir kenarda soğuması için bekletin.

Püf noktaları ile aşure yapımı… İlk kez yapacaklar bile zorlanmayacak!

7- 50 dakikanın sonunda haşlanarak şişen buğdayın üzerine 1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye, 1,5 su bardağı haşlanmış nohut, 1,5 yemek kaşığı pirinç ekleyerek 15 dakika daha pişirin.

8- 15 dakikanın sonunda 120 gr doğranmış kuyu kayısı, 120 gr doğranmış kuru incir, kuru üzüm ve 2 litre sıcak su ilave ederek 10 dakika daha pişirin.

Püf noktaları ile aşure yapımı… İlk kez yapacaklar bile zorlanmayacak!

9- Kaynattığımız karanfilin suyunu, 80 gr fındık içi, 2 su bardağı toz şekeri de tencereye ekleyerek karıştırın.

10- Son olarak 1,5 su bardağı (300 ml) sıcak sütü tencereye ekleyin ve 15 dakika daha karıştırarak pişirin.

Püf noktaları ile aşure yapımı… İlk kez yapacaklar bile zorlanmayacak!

11- Kıvamını alan aşurenizi kaselere eşit bir şekilde paylaştırabilirsiniz.

12- Aşureler soğuduktan sonra üzerini ceviz, fındık ve meyve ile süsleyebilirsiniz.

Püf noktaları ile aşure yapımı… İlk kez yapacaklar bile zorlanmayacak!

13- Oda sıcaklığına gelen aşureleri dinlemeleri için buzdolabına yerleştirin. Aşureleriniz yeterince soğuduysa artık ikram edebilirsiniz.

AŞURE MALZEMELERİ

  • Aşurelik buğday
  • Nohut
  • Kuru fasulye
  • Kuru üzüm
  • Kuru kayısı
  • İncir
  • Karanfil
  • Şeker
  • Susam
  • Mısır
  • Tarçın
  • Fındık
  • Fıstık
  • Ceviz
  • Nar
  • Kuş üzümü
  • Portakal kabuğu

Püf noktaları ile aşure yapımı… İlk kez yapacaklar bile zorlanmayacak!

AŞURE YAPMANIN PÜF NOKTALARI

  • Aşure yapımında kullanacağınız bakliyatları bir gece önceden suda bekletin. Kullanacağını su mutlaka içme suyu olmalıdır. Musluk suyu kullanmamaya çalışın. Nohut ve fasulyeyi bir gece önceden suda bekletirseniz bakliyatların gazını almış olursunuz.
  • Bir gece önceden suda beklettiğiniz suyu süzün. Aşure yaparken kullandığınız su farklı olmalıdır.
  • Aşurede berrak bir renk istiyorsanız bakliyatı ve tahılı haşladıktan sonra güzelce süzmeniz gerekmektedir.
  • Kuru kayısı incir ve üzüm kase içinde suda bekletilirse yumuşak bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Aşure bol malzemeli ve çok su isteyen bir yiyecek olmasından dolayı büyük bir tencere kullanmanızı tavsiye ederiz.

Nefisyemektarifleri.com’da yer alan bilgiler göre: İnciri daha önce ekleyenler aşure tenceresinin içine bir miktar süt eklerse; rengini açmak için harika bir yöntemi denemiş olurlar. Ayrıca aşureye kıvam vermek için de süt eklenebilir.

Karanfil eklemek istediğinizde, aşureyi pişirmeden önce birkaç adet karanfili 1 fincan suda kaynatıp bu suyu ekleyebilirsiniz.

Aşure kısık ateşte yapılmalıdır. Kısık ateşte ağırdan pişen aşure daha lezzetli bir tat verecektir.

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

yemek.com

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...