'YPG işgalinden bizi kurtarın'

'YPG işgalinden bizi kurtarın'

DÜNYA Haberleri

Azez’deki yerinden edilmiş Tel Rifatlılar, ilçelerinin terör örgütü YPG/PKK’nın işgalinden kurtarılması için protesto gösterisi düzenledi.

Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde yer alan Azez’de yaşayan yerinden edilmiş Tel Rıfatlılar, terör örgütü YPG/PKK’nın ilçelerine işgalinin son bulması için gösteri yaptı.
İşgalden kaçarak Türkiye-Suriye sınırındaki Azez ilçesine sığınan Tel Rıfatlılar, ilçe merkezinde toplanarak, Tel Rıfat ve çevresindeki köylerin terör örgütü işgalinden kurtarılması için protesto gösterisi düzenledi. Protestocular, Arapça, “Yerinden edilenleri YPG/PKK tarafından işgal edilen topraklara iade edin”, “Barış Pınarı ancak Tel Rıfat’ın arındırılması ile tamamlanır”, “Mennağ, Harbel sizi çağırıyor ey kuzeyin kahramanları”, “Yıllarca yerinden edilmek bizi devrimden alıkoyamaz” yazılı dövizler taşıdı.
Suriye ayaklanmalarının sembolü “Suriye Devrim Bayrağı” taşıyan eylemciler, Barış Pınarı Harekâtı’na destek veren Suriye Milli Ordusu’na (SMO) seslenerek, YPG/PKK terör örgütü işgalindeki Tel Rıfat, Minneğ ve Harbel yerleşimlerinin kurtarılmasını istedi.

İSTİKRAR TÜRKİYE İLE GELİR
Eyleme katılanlardan Tel Rıfat Siyasi Ofisi üyesi Beşir Allito, en az 200 bin Tel Rıfatlının terör örgütü YPG/PKK’yı protesto etmek için bir araya geldiğini söyledi. Uluslararası topluma Türkiye’nin inşa etmek istediği güvenli bölgeye destek verme çağrısı yapan Allito, çadır kamplarda zor şartlarda yaşayanların çoğunun Tel Rıfatlı olduğunu vurguladı. Allito, “Bölgede istikrar ve güven ne rejimin ne DEAŞ’ın ne de terör örgütü SDG’nin bölgeye geri dönmesiyle sağlanır. Dera’da rejimin halktan nasıl intikam aldığını herkes görüyor. Güven ve istikrar ancak Türkiye’nin ve ÖSO’nun geri dönmesi ile sağlanacak” ifadelerini kullandı.
Suriye’de Afrin-Azez arasındaki Tel Rıfat ilçesi, 2016 yılının başından bu yana terör örgütü YPG/PKK’nın işgali altında bulunuyor. Tel Rıfatlı 250 bin civarında Arap sivil, Türkiye sınırındaki Azez ilçesinde bulunan kamplarda barınmaya çalışıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...