Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Almanya'da İsrail ürünlerine boykot çağrısı yapan sunucunun işine son verildi

Almanya'da İsrail ürünlerine boykot çağrısı yapan sunucunun işine son verildi
Fotoğraf Başlığı Almanya'da Israil ürünlerine boykot çagrisi yapan sunucunun isine son verildi

Almanya'da, Gazze'de katliam yapan İsrail ürünlerine boykot çağrısı yapan sunucu Helen Fares işten çıkarıldı. Karara tepki gösteren Fares, "Alman medyası Filistin için konuşan tüm sesleri susturmaya çalışıyor. Bu yüzden daha fazla ve daha yüksek sesle konuşmamız gerekiyor." dedi.

Kaydet
a- | +A

Güney Batı Alman Radyo Televizyon Kurumundan (SWR) yapılan açıklamada, sunucu Helen Fares'in, sosyal medya hesabında İsrail ürünlerini boykot etmek için üretilen bir uygulamanın kullanımını paylaşması nedeniyle görevine son verildiği ifade edildi.

TARAFSIZ OLMAMAKLA SUÇLANDI

Açıklamada, SWR'nin dijital diyalog formatı "MixTalk "ı sunan Fares'in, bir programın bağımsızlığını ve güvenilirliğini korumak için tarafsızlık görevi olduğu ancak sosyal medyadaki paylaşımında kendisinin bu tarafsızlıktan yoksun olduğu belirtildi.

"İLKEMİZİ İHLAL ETTİ"

SWR'nin sosyal medya için açık kuralları olduğuna işaret edilen açıklamada, "Gazeteciler elbette siyasi bir görüşe sahip olsalar da, SWR'nin bağımsızlığı sosyal medya faaliyetleri nedeniyle tehlikeye atılmamalı veya sorgulanmamalıdır. SWR bu özel durumda bu ilkenin ihlal edildiğini düşünmektedir." ifadeleri kullanıldı.

"FİLİSTİN İÇİN KONUŞAN TÜM SESLERİ SUSTURMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Görevine son verilen Helen Fares ise Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Alman medyası Filistin için konuşan tüm sesleri susturmaya çalışıyor. Bu yüzden daha fazla ve daha yüksek sesle konuşmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Instagram'da kendisini "Bayan Baklava" olarak adlandıran Fares, bir süpermarketteki paylaşımında, Danone firmasına ait Alpro marka çikolatalı içeceği almak isterken "No Thanks" adlı boykot uygulamasını açıyor ve şirketin İsrailli start-up'lara yatırım yaptığını belirtilmesi üzerine ürünü rafa geri koyuyor.

BAKMADAN GEÇME
İsrail devlet televizyonundan dikkat çeken iddia: Bazı ülkeler mühimmat göndermeyi kesti, "sessiz boykot" yürütüyor
HABER

İsrail devlet televizyonundan dikkat çeken iddia: Bazı ülkeler mühimmat göndermeyi kesti, "sessiz boykot" yürütüyor

Lozan
HABER

Lozan'da İsrail'e olimpiyat boykotu! Paris'te yapılacak oyunlardan men edilmesi istendi

Starbucks, Gazze boykotu nedeniyle 2 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurdu
HABER

Starbucks, Gazze boykotu nedeniyle 2 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurdu

ABD
HABER

ABD'den Refah açıklaması: İsrail bizi bilgilendirmedi

Ticaret Bakanlığı İsrail ile demir-çelik ve inşaat malzemeleri dahil 54 ürün grubunda ihracatı kısıtladı
HABER

Ticaret Bakanlığı İsrail ile demir-çelik ve inşaat malzemeleri dahil 54 ürün grubunda ihracatı kısıtladı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.