Ekvador'da çete üyeleri silah ve bombalarla televizyonu bastı!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ekvador'un en büyük çetelerinden biri olan "Los Choneros"un lideri Jose Adolfo Villamar'ın hapishaneden kaçmasının ardından ülkede kaos giderek büyüyor. Çete üyeleri, silah ve bombalarla televizyonu bastı!

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da ülkenin en büyük ve tehlikeli çetelerinden "Los Choneros"un elebaşı "Fito" lakaplı Jose Adolfo Macias Villamar'ın kaldığı hücreden kaçmasının ardından ülkede kaos giderek büyüyor. Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, 60 gün sürecek olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini duyururken, kartel üyeleri sokakları bir kez daha karıştırdı. 

ÇETE ÜYELERİ CANLI YAYINI BASTI

Çete üyeleri, bir televizyonunun canlı yayının bomba ve silahlarla bastı. Ekvador’un liman kenti Guayaquil'de yüzleri maskeli silahlı saldırganlar canlı yayın sırasında Ekvador televizyon kanalının bastı. 

Stüdyoya giren kartel üyeleri, gazetecileri ve çalışanları rehin aldı. Ellerinde uzun namlulu silahlar ve patlayıcılar bulunan saldırganların, baskın sırasında televizyon çalışanlarını yere yatırdı.

Ekvador'da çete üyeleri silah ve bombalarla televizyonu bastı!

Spikerin cebine dinamit koyup üzerine silah doğrultan kartel üyeleri, spikere polisin peşlerini bırakmasını söylettirdi.

Canlı yayında, bir kadının "Ateş etmeyin, lütfen ateş etmeyin" diye bağırdığı duyuldu.

ÇETE ÜYELERİ YAKALANDI

Şiddet olaylarının tırmanışa geçtiği Güney Amerika ülkesi Ekvador'da bir çete elebaşının hapishaneden kaçmasının ardından Devlet Başkanı Daniel Noboa'nın imzaladığı kararnameyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi. Ekvador Emniyet Biriminin X'ten yaptığı paylaşımda, "suçla bağlantılı çok sayıda şüpheliyi yakalamayı başardıkları" ifadesi kullanıldı.

Ekvador'da çete üyeleri silah ve bombalarla televizyonu bastı!

POLİSLER KAÇIRILDI ARAÇLAR KUNDAKLANMAYA BAŞLANDI

Ülkenin çeşitli noktalarında patlamalar yaşanırken, 4 polis memurunun da kaçırıldığı belirtiliyor.  Yerel medya, ülkenin kuzeyindeki bazı şehirlerde araçların kundaklandığını bildirdi.

Ekvador'da çete üyeleri silah ve bombalarla televizyonu bastı!

ORDU DEVREYE GİRDİ

Ekvador’da yaşanan iç silahlı çatışma nedeniyle Başkan Noboa orduyu görevlendirildi. Polis tarafından yapılan açıklamada, "Quito ve Guayaquil'deki Ulusal Polis birimleri bu suç eylemi konusunda uyarıldı ve olay yerindeler" denildi.

NE OLMUŞTU?

"Los Choneros" çetesinin elebaşı Jose Adolfo Macias Villamar'ın 7 Ocak'ta Guayaquil kentinde bulunan hapishaneden kaçtığı bildirilmişti.

Villamar, 2011'de aralarında cinayet ve uyuşturucu kaçakçılığının da bulunduğu çeşitli suçlardan 34 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Çete elebaşının hapishaneden kaçmasının ardından Devlet Başkanı Daniel Noboa'nın imzaladığı kararnameyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmişti.

Devlet Başkanlığı İletişim Genel Sekreteri Roberto Izuriete, yaptığı açıklamada, "Fito" lakaplı çete elebaşı Adolfo Macias Salazar ile birkaç mahkumun Guayas kentindeki hapishaneden kaçması üzerine 3 bin güvenlik gücüyle operasyon başlatıldığını bildirmiş, bu kişilerin de son derece tehlikeli olduğunu söylemişti.

Ekvador'da çete üyeleri silah ve bombalarla televizyonu bastı!

Izuriete, Devlet Başkanı Noboa'nın bu olay nedenle OHAL kararnamesini imzaladığını, bu süreçte gece 23.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurmuştu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...