Erdoğan rest çekti, dünya basını manşete taşıdı: Ya yanımızdasınız, ya karşımızda

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Erdoğan rest çekti, dünya basını manşete taşıdı: Ya yanımızdasınız, ya karşımızda

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kuzey Irak ve Suriye'de Bölücü Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlarımız tam hız sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın operasyonlara ilişkin sözleri dünyada gündem oldu. Bütün dünyaya seslenen Erdoğan, "Ya yanımızdasınız, ya da karşımızda" dedi, ABD'den Yunanistan'a kadar basın organları açıklamasını manşete taşıdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalar dünya gündeminde geniş yer buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınır ötesi operasyonlarımıza ilişkin "Irak ve Suriye'de eli kanlı caniler var oldukça bizim de içimiz rahat etmeyecektir." dedi

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Operasyonlarımız sürecektir. Önümüzdeki aylarda kimin ne dediğine bakmadan bu doğrultuda yeni adımları atacağız. Yeni harekatlarla şehitlerimizin dökülen kanlarının hesabını sormakla kalmayacak, geleceğimizi güvence altına alacağız" ifadelerini kullandı.

'KİM NE DERSE DESİN, OPERASYONLAR GENİŞLEYECEK'

ABC News "Erdoğan, Suriye ve Irak'a yönelik operasyonları genişletme sözü verdi" başlığını attı.

Haberde "Kabine toplantısı sonrasında televizyondan yayınlanan konuşmada Erdoğan, Türk jetlerinin son beş günde başlatılan operasyonlarda Suriye ve Irak'ta toplam 114 hedefi vurduğunu söyledi" denildi.

Erdoğan rest çekti, dünya basını manşete taşıdı: Ya yanımızdasınız, ya karşımızda

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kim ne derse desin, ne tehditler savurursa etsin, ne planlıyor olursa olsun, Allah'ın izniyle önümüzdeki aylarda bu yönde mutlaka yeni adımlar atacağız." ifadelerine de yer verildi.

ABD merkezli AP'nin haberinde ise şu ifadelere yer verildi:

Türkiye Cumhurbaşkanı, Irak'taki bir Türk askeri üssüne düzenlenen saldırıda 9 askerin öldürülmesinden günler sonra, komşu Irak ve Suriye'deki askeri operasyonları genişletme sözü verdi.

Al Monitor ise "Erdoğan: Türkiye'nin Suriye operasyonu 'önümüzdeki aylarda' gerçekleşebilir" başlığı haberini sundu.

Haberde "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salı günü ülkesinin önümüzdeki aylarda Kuzey Suriye'de ABD müttefiki, Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) karşı yeni bir kara harekâtı başlatabileceğini ima etti" denildi.

'YA YANIMIZDASINIZ, YA KARŞIMIZDA'

CNN Yunanistan "Erdoğan: Irak ve Suriye'deki askeri operasyonlar devam edecek" manşetini attı.

Haberde Erdoğan'ın "Terör eylemlerinin kaynağı olan Kuzey Irak dağlarının her köşesi güvenlik altına alınana kadar bu bölgedeki operasyonlarımız devam edecektir" sözü öne çıkarıldı.

Erdoğan rest çekti, dünya basını manşete taşıdı: Ya yanımızdasınız, ya karşımızda

Yunan yayın kuruluşu Erdoğan'ın "Ya yanımızdasın ya da karşımızdasın" mesajı verdiğini yazdı.

Ethnos da Erdoğan'ın bu mesajını öne çıkardı. "Erdoğan: Terörle mücadelede ya yanımızdasınız ya da karşımızdasınız" başlığını atan Ethnos haberinde şu ifadelere yer verdi:

"Kabine toplantısının bitiminden sonra konuşan Recep Tayyip Erdoğan, 'Sınırlarımız dışındaki askeri varlığımız hem vatanımızın güvenliği hem de vatandaşlarımızın huzur ve 'refahı açısından hayati önemdedir' dedi."

Erdoğan rest çekti, dünya basını manşete taşıdı: Ya yanımızdasınız, ya karşımızda

Firstpost "Irak'taki bir Türk askeri üssüne düzenlenen saldırıda dokuz Türk askerinin ölmesinden günler sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Salı günü Irak ve Suriye'deki askeri operasyonları genişletme konusundaki kararlılığını açıkladı" dedi.

Türkiye'nin Suriye ve Irak'a yeni hava saldırıları düzenlediğini yazan Proto Thema bu operasyonlarda 23 hedefin yok edildiği bilgisini paylaştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...