CANLI ANLATIM

Gazze'de son durum... İsrail 'Şifa' oyununu kendisi bozdu: Önce fotoğrafları yayımladılar sonra 'yakalamadık' dediler

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

İsrail'in Gazze kentine yönelik 7 Ekim 2023'ten den bu yana sürdürdüğü saldırılarından acı haberler gelmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü The Ekonomist dergisi İsrail-Hamas savaşını kapağa taşıdı. Kapakta, çölün ortasına dikilen bir İsrail bayrağı ve o bayrağı tutan çok küçük bir odun parçasının olduğu dikkat çekti. ABD ve İsrail basını 'Hamas'ın gölgesi' olarak bilinen Mervan İsa ile ilgili istihbaratın ABD'den geldiğini paylaştı. Öte yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası müzakerelerinin gündemde olduğu dönemde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. Son olarak İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'ne baskın sırasında gözaltına aldığını iddia ettiği ve fotoğrafını yayımladığı Filistinlilerin yakalanmadığını açıkladı. İşte Gazze'den son dakika haberleri...

Canlı Anlatım Özeti
  • GAZZE'DE CAN KAYBI 32 BİNİ AŞTI
  • NETANYAHU'DAN REFAH AÇIKLAMASI
  • ŞİFA HASTANESİ'NE BİR SALDIRI DAHA
  • ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN AB'YE ATEŞKES ELEŞTİRİSİ
  • ŞİFA HASTANESİ'NDE GÖZALTINA ALINDIĞI İDDİA EDİLEN FİLİSTİNLİLER
  • İSRAİL BAŞBAKANI NETANYAHU, ABD DIŞİŞLERİ BAKANI BLİNKEN İLE GÖRÜŞTÜ
  • HAMAS: İSRAİL'İN GAZZE'DE SİVİLLERE YÖNELİK SUÇLARINDAN ABD SORUMLU
  • İSRAİL'İN ABD'DEN ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT İSTEYECEĞİ BELİRTİLDİ
  • ŞİFA HASTANESİNE DÜZENLENEN BASKINDA 150'DEN FAZLA FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ
  • ARAP BAKANLARDAN İNSANİ YARDIM ÇAĞRISI
  • BLİNKEN'IN, KATAR'I, ESİR TAKASI YAPMAZSA HAMAS'I DOHA'DAN KOVMAKLA TEHDİT ETMEYE ÇAĞIRDIĞI İDDİASI
  • "İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SUÇLARI UCM'Yİ ÖNÜMÜZDEKİ 50 YIL MEŞGUL EDEBİLİR"
  • İSRAİL, REFAH'TA BİR EVİ BOMBALADI: 8 ÖLÜ
  • BİLGİYİ ABD PAYLAŞTI, İSRAİL VURDU!
  • İSRAİL ORDUSU GAZZE ŞERİDİ'NDE İNSANSIZ HAVA ARACIYLA İZLEDİĞİ 4 SİVİLİ BOMBALADI
  • İSRAİL'DE SAVAŞ KABİNESİ OTURUMU HERHANGİ BİR NEDEN BELİRTİLMEDEN ANİDEN İPTAL EDİLDİ
  • İSRAİLLİLER, NETANYAHU'NUN EVİNİN ÖNÜNDE GÖSTERİ DÜZENLEDİ
  • İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI CAMERON, İSRAİL'İ GAZZE'DEKİ YARDIM GEÇİŞİNİ ENGELLEMEKLE SUÇLADI
  • ABD'NİN GAZZE İÇİN HAZIRLADIĞI KARAR TASARISI BUGÜN OYLANACAK
  • AB, GAZZE'DE SÜRDÜRÜLEBİLİR ATEŞKESE GİDEN ACİL "İNSANİ ARA" ÇAĞRISI YAPTI
  • THE ECONOMIST'TEN DİKKAT ÇEKEN KAPAK
  • İSRAİL'İ TANKINI BÖYLE VURDULAR!
  • GAZZE'DE CAN KAYBI ARTIYOR
  • AB'DEN GAZZE'DE ACİL İNSANİ ATEŞKES ÇAĞRISI

22.03.2024 19:14

GAZZE'DE CAN KAYBI 32 BİNİ AŞTI

İsrail ordusunun, halkı aç ve susuz bırakıp yardımların ulaşmasını engelleyerek insani bir felakete yol açtığı Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 32 bini aştı.

İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 82 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 110 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.


22.03.2024 17:27

🔴NETANYAHU'DAN REFAH AÇIKLAMASI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'la görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Netanyahu, ABD'nin desteği olsun ya da olmasın Refah'a kara saldırısı başlatmayı planladığını söyledi.


22.03.2024 17:13

🔴ŞİFA HASTANESİ'NE BİR SALDIRI DAHA

İsrail ordusunun, 18 Mart'ta Şifa Hastanesinde başlattığı kuşatma ve saldırılar devam ediyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, hastanenin pek çok binasını bombaladığı, damar hastalıkları servisinin ise yakıldığı ifade edildi.

Açıklamada, ordunun, yaklaşık 240 hasta ve onların refakatçileri ile 10 sağlık personelini hastane yerleşkesi içindeki El-Emir Nayif Merkezinde tuttuğu, onlarca sağlık personelini ise alıkoyduğu kaydedildi.

İsrail ordusu, 18 Mart'ta Şifa Hastanesine baskın düzenlemiş ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı yerleşkeyi kuşatmıştı.

Daha önce de birçok kez İsrail ordusunun baskınına uğrayan Şifa Hastanesi çevresinde İsrail ordusunun yoğun saldırıları 4 gündür devam ediyor.

Filistin basını, İsrail ordusunun, dün Şifa Hastanesi yerleşkesinde bir binayı patlayıcılarla havaya uçurduğunu duyurmuştu.


22.03.2024 16.25

🔴BM Güvenlik Konseyinde, ABD'nin Gazze'de ateşkesi rehinelerin bırakılmasıyla ilişkilendirip diplomasiyi destekleme çağrısıyla yetinen karar tasarısını Rusya ve Çin veto etti.


22.03.2024 16:14

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN AB'YE ATEŞKES ELEŞTİRİSİ

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), Avrupa Birliği'nin (AB) Gazze'de ateşkes çağrısının "yetersiz" olduğunu, İsrail'e sorumluluk atfetmemesinin "cezasızlık mesajı" verdiğini ve Gazze'deki felakete katkıda bulunduğunu bildirdi.


22.03.2024 15.36

ŞİFA HASTANESİ'NDE GÖZALTINA ALINDIĞI İDDİA EDİLEN FİLİSTİNLİLER

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi çevresinde gözaltına aldığını iddia ettiği ve fotoğrafını yayımladığı Filistinlilerin yakalanmadığını söyledi.

İsrail ordusu ile İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet'in (Şabak) ortak yazılı açıklamasında, fotoğrafların "beşeri hata" kaynaklı yayımlandığı, bahsi geçen kişilerin yakalanmadığı belirtildi. Açıklamada, ayrıca "Filistinli unsurların Şifa Hastanesi bölgesinde gizlendiklerine dair elimizde bilgiler var" iddiasında bulunuldu.

İsrail ordusu, dün Şifa Hastanesi çevresinde bazı direniş mensuplarını ve üst düzey Hamas yetkililerini gözaltına aldığını ileri sürerek fotoğraflarını yayımlamıştı.

Gazze'de son durum... İsrail 'Şifa' oyununu kendisi bozdu: Önce fotoğrafları yayımladılar sonra 'yakalamadık' dediler - 1. Resim

Ancak Katar merkezli Al Jazeera televizyon kanalına konuşan Hamas kaynakları, bu iddiaları yalanlamıştı. İsrail Ordu Sözcüsü tarafından yayımlanan fotoğraflardaki bazı isimlerin Gazze Şeridi'nde olmadıklarını belirten Hamas kaynakları, yayımlanan fotoğraflardaki 3 kişinin sağlık personeli olduğu ve İsrail güçleri tarafından serbest bırakıldığını ifade etmişti.


22.03.2024 13:35

🔴İSRAİL BAŞBAKANI NETANYAHU, ABD DIŞİŞLERİ BAKANI BLİNKEN İLE GÖRÜŞTÜ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası müzakerelerinin gündemde olduğu dönemde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi.

Orta Doğu turu kapsamında bu sabah İsrail'e gelen Blinken, Tel Aviv'de Netanyahu ile görüştü.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Blinken'ın Netanyahu ile görüşmesi sonrası Savaş Kabinesi üyeleriyle bir araya geleceği belirtildi.

Netanyahu-Blinken görüşmesinde ele alınan konulara ilişkin ise bilgi verilmedi.


22.03.2024 12:36

HAMAS: İSRAİL'İN GAZZE'DE SİVİLLERE YÖNELİK SUÇLARINDAN ABD SORUMLU

Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Raşak, İsrail ordusunun geçen ay Gazze'de 4 sivili İHA'yla vurduğu görüntülerin ortaya çıkması üzerine yazılı açıklama yayımladı. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde savunmasız sivilleri doğrudan hedef alarak öldürmesini "çirkin bir savaş suçu" olarak nitelendiren Raşak, şu ifadeleri kullandı:

Gazze'de son durum... Hamas'ın gölgesi Mervan İsa için ABD'den İsrail'e istihbarat! - 1. Resim

"İşlenen bu suç, işgal ordusunun aslında kana susamış cani çetelerden oluştuğunu bir daha gözler önüne seriyor. Bunların ayrıca, hiçbir ahlaki veya insani değere sahip olmayan kanun dışı bir ordu olduklarını kanıtlıyor."

Bu suçun, Uluslararası Adalet Divanında yargılanan İsrail'in suç dosyasına eklenmesi talebinde bulunan Raşak, "Masum sivilleri öldüren silahlar da ABD'nin silahlarıdır. Bu da (ABD Başkanı Joe) Biden ve yönetimini işlenen suçların ortağı yapıyor." ifadelerine yer verdi. Gazze'de sivillere yönelik işlenen suçlardan ABD Başkanı Biden'ı sorumlu tutan Raşak, onların da savaş suçluları olarak yargılanması gerektiğini savundu.


22.03.2024 12:30

İSRAİL'İN ABD'DEN ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT İSTEYECEĞİ BELİRTİLDİ

ABD'den yayın yapan "Axios" haber sitesinde, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın gelecek hafta, bakan olduğundan bu yana ilk kez ABD'ye gideceği hatırlatıldı. İsimleri paylaşılmayan İsrailli ve ABD'li yetkililere dayandırılan haberde, Gallant'ın, ziyaret kapsamında ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile görüşmesinin beklendiği ifade edildi.

Gazze'de son durum... Hamas'ın gölgesi Mervan İsa için ABD'den İsrail'e istihbarat! - 2. Resim

Gallant'ın ziyaret sırasında Washington yönetiminden silah sistemleri talebinde bulunacağı aktarılan haberde, İsrailli Bakan'ın ABD'den, Gazze'deki saldırılara ilişkin kısa süreli isteklerde bulunmanın yanı sıra uzun vadede daha fazla F-35 ile F-15 savaş uçağı tedariki talep edeceği belirtildi. Haberde, Austin'in, Gallant'a silah tedarikinin gerçekleşme hızının ABD'nin stoklarına ve ABD Kongresinin ek finansmanı onaylamasına bağlı olduğunu bildireceği aktarıldı.


22.03.2024 11:39

ŞİFA HASTANESİNE DÜZENLENEN BASKINDA 150'DEN FAZLA FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, ordu güçleri ve İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet'in (Şabak) Şifa Hastanesi bölgesindeki operasyonlarının devam ettiği belirtildi.

Gazze'de son durum... Hamas'ın gölgesi Mervan İsa için ABD'den İsrail'e istihbarat! - 3. Resim

Hastane ve çevresine 18 Mart'tan bu yana devam eden baskında şu ana kadar 150'den fazla Filistinlinin öldürüldüğü, yüzlerce Filistinlinin ise alıkonulduğu aktarıldı. Ayrıca, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin El-Karara bölgesine de operasyonların sürdüğü ifade edildi.


22.03.2024 11:36

ARAP BAKANLARDAN İNSANİ YARDIM ÇAĞRISI

Mısır, Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden bakanlar, İsrail'in saldırılarının devam ettiği Gazze'ye insani yardım çağrısı yaptı. Yayımlanan ortak bildiride, İsrail ile Gazze arasındaki tüm sınır kapılarının açılması istendi.

Gazze Şeridi ile İsrail arasında Erez geçişi de dahil olmak üzere 6 sınır kapısı bulunurken, şu anda Gazze Şeridi'ne gönderilen yardımlar sadece Mısır ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı ve İsrail'in kontrolü altındaki Kerem Şalom Sınır Kapısı üzerinden bölgeye ulaştırılıyor.


22.03.2024 11:31

BLİNKEN'IN, KATAR'I, ESİR TAKASI YAPMAZSA HAMAS'I DOHA'DAN KOVMAKLA TEHDİT ETMEYE ÇAĞIRDIĞI İDDİASI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Katar yönetimini, Gazze Şeridi'ndeki çatışmaları durduracak bir esir takası ve ateşkes mutabakatı yapmaması halinde Hamas'ı başkent Doha'dan kovmakla tehdit etmeye çağırdığı öne sürüldü. CNN'de yer alan habere göre, ABD'li yetkililer, Bakan Blinken'ın, Hamas'a, Gazze'deki çatışmayı durduracak bir rehine takası ve ateşkes mutabakatı yapmaması halinde üst düzey üyelerinin bulunduğu Doha'dan atılma riskiyle karşı karşıya kalacağına yönelik mesaj verdiğini belirtti.

Gazze'de son durum... Hamas'ın gölgesi Mervan İsa için ABD'den İsrail'e istihbarat! - 4. Resim

Yetkililer, mesajın, Blinken tarafından Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'ye, 5 Mart'ta Washington'da yapılan toplantıda iletildiğini söyledi.


22.03.2024 11:28

 "İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SUÇLARI UCM'Yİ ÖNÜMÜZDEKİ 50 YIL MEŞGUL EDEBİLİR"

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta 4 Filistinli sivili silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) öldürdüğünü gösteren görüntüyü X sosyal medya platformundan paylaştı. Saldırıya tepki gösteren Albanese, "İsrail'in Gazze'de son 6 ayda işlediği suçlara ilişkin muazzam miktardaki deliller, özellikle mevcut yargılama temposu göz önüne alındığında, önümüzdeki 50 yıl boyunca UCM'yi meşgul edebilir." ifadelerini kullandı.


22.03.2024 10:41

İSRAİL, REFAH'TA BİR EVİ BOMBALADI: 8 ÖLÜ

İsrail'in Gazze'ye saldırıları 7 Ekim'den beri devam ediyor. Yerinden edilmiş Filistinlilerin son sığınağı olan Refah da saldırı altında. İsrail güçleri son olarak Refah kentinin doğusundaki En-Nasr beldesinde bir evi bombaladı. Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde, söz konusu saldırıda 3'ü çocuk, 3'ü kadın olmak üzere 8 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Deyr el-Belah bölgesinde de bir evin İsrail uçaklarının bombardımanına maruz kaldığı vurgulanan haberde, İsrail güçlerinin Gazze kentindeki Şifa Hastanesine uyguladığı kuşatmanın da sürdüğüne işaret edildi.

Haberde, İsrail ordusunun Şifa Hastanesi çevresini havadan ve karadan bombalamaya devam ettiği bilgisi yer aldı.


22.03.2024 09:45

🔴BİLGİYİ ABD PAYLAŞTI, İSRAİL VURDU!

İsrail cumartesi günü Gazze'nin merkezindeki El Nuseyrat mülteci kampına saldırmıştı. IDF sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, Hamas’ın üst düzey komutanı Mervan İsa’nın bu kampta bulunduğunu istihbaratının alındığını söylemişti. Konuyla ilgili ABD basınından bir iddia ortaya atıldı.

Gazze'de son durum... The Economist'ten dikkat çeken İsrail haberi - 1. Resim

NBC News'in haberine göre, Mervan İsa'nın hedef alınmasında ABD İsrail'e istihbarat konusunda yardım etti. İsrail basınından Times of Israel de benzer bir haber kaleme aldı.

Yine İsrail basınından Ynet de ABD'nin bu saldırıya yardımcı olduğunu paylaştı. Haberde, "ABD tarafından gerçekleştirilen elektronik dinlemelerin büyük olasılıkla İsrail'e Hamas'ın 3 numaralı yetkilisi Marwan Issa'nın yerini tespit edip ortadan kaldırmasında yardımcı olduğunu' paylaştı.

İsrailli yetkililere Mervan İsa'nın Gazze'nin altındaki tünel ağında hareket edebildiği için tespit edilemediğini belirtmişti. Kaynaklar, Hamas liderlerinin iletişimi "koşucular" adını verdikleri kişileri kullanarak yaptığını, İsrail'in dinleme ihtimaline karşı cep telefonu kullanmadığını aktarmıştı. İsrail'in Gazze'denin büyük bölümünü işgal etmesi ve birçok tüneli yok etmesiyle Hamas liderlerinin saklanabileceği alanlar çok daha sınırlı hale geldiğini paylaşmıştı


22.03.2024 09:28

İSRAİL ORDUSU GAZZE ŞERİDİ'NDE İNSANSIZ HAVA ARACIYLA İZLEDİĞİ 4 SİVİLİ BOMBALADI

Katar merkezli Al Jazeera kanalı, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde 4 Filistinli sivilin insansız hava araçları (İHA) ile bombalandığını gösteren görüntüleri yayımladı.


22.03.2024 09:00

İSRAİL'DE SAVAŞ KABİNESİ OTURUMU HERHANGİ BİR NEDEN BELİRTİLMEDEN ANİDEN İPTAL EDİLDİ

İsrail medyası, dün akşam yapılması planlanan Savaş Kabinesi oturumunun aniden iptal edildiğini bildirdi. İsrail merkezli Kanal 12 televizyonunun haberine göre, dün akşam yapılması planlanan Savaş Kabinesi toplantısı herhangi bir neden belirtilmeden iptal edildi. Toplantının beklenmedik bir şekilde iptal edilmesine şaşıran Savaş Kabinesi üyelerinin açıklama talebinde bulunması üzerine görüşmelerin ilerleyen günlerde yapılacağı konusunda kendilerine bilgi verildi.

İsrail medyasının toplantının iptaline ilişkin hükümet kaynaklarından aktardığı bilgiye göre de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, Hamas'la yapılacak esir değişimi anlaşması konusunda Savaş Kabinesi üyelerinin baskısına maruz kalmaktan kaçınma çabaları olduğu öne sürüldü. Netanyahu'nun, kabineye sunmadan önce olası esir değişimi anlaşmasının parametrelerine ilişkin Hamas'tan "somut" cevaplar beklediği aktarıldı.


22.03.2024 08.00

İSRAİLLİLER, NETANYAHU'NUN EVİNİN ÖNÜNDE GÖSTERİ DÜZENLEDİ

Abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki esirlerin yakınları ve onlara destek veren çok sayıda kişi, Hamas'ın elindeki esirlerin bir an önce evlerine dönmesi talebiyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Hayfa yakınlarındaki Kayserya'da bulunan evinin önünde gösteri düzenledi.

Gazze'de son durum... The Economist'ten dikkat çeken İsrail haberi - 1. Resim


22.03.2024 09:30

İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI CAMERON, İSRAİL'İ GAZZE'DEKİ YARDIM GEÇİŞİNİ ENGELLEMEKLE SUÇLADI

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, dün açığa alınan İsrail Hükümet Sözcüsü Eylon Levy'nin "Gazze'ye insani yardım girişinde hiçbir sınırlama olmadığı" ifadesini yalanlayarak İsrail'i, Gazze'deki yardım geçişini engellemekle suçladı.

Gazze'de son durum... The Economist'ten dikkat çeken İsrail haberi - 2. Resim

İngiltere Parlamentosunun Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Alicia Kearns, Cameron'a gönderdiği mektupta, Levy'nin "Gazze'ye insani yardım girişinde hiçbir sınırlama olmadığı" ve "Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nın şabat günü kapatılmasını, Birleşmiş Milletler'in (BM) talep ettiği" iddialarını sordu.

Cameron, Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Kearns'in sorularına cevaben gönderdiği mektupta, sınır kapısının kapatılmasını BM'nin talep ettiği yönündeki Levy'nin iddiasını yalanladı.


22.03.2024 09:20

ABD'NİN GAZZE İÇİN HAZIRLADIĞI KARAR TASARISI BUGÜN OYLANACAK

ABD'nin Gazze'de tüm esirlerin serbest bırakılmasıyla bağlantılı olarak acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı, bugün oylamaya sunulacak. BM Güvenlik Konseyinde (BMGK) sabah saatlerinde yapılması planlanan oylamada, ABD'nin bir süredir müzakereye açtığı karar tasarısı görüşülecek.


22.03.2024 09:00

AB, GAZZE'DE SÜRDÜRÜLEBİLİR ATEŞKESE GİDEN ACİL "İNSANİ ARA" ÇAĞRISI YAPTI

Avrupa Birliği (AB), Gazze için sürdürülebilir bir ateşkese giden acil "insani ara" verilmesi çağrısı yaptı, İsrail'den, Refah'a kara saldırısı başlatmaktan kaçınmasını istedi.

AB liderleri, Brüksel'de süren zirvenin Orta Doğu oturumunda ortak bildiri kabul etti.

Gazze'de son durum... The Economist'ten dikkat çeken İsrail haberi - 3. Resim

Gazze'de eşi benzeri görülmemiş sivil can kayıpları ve kritik insani durum karşısında dehşete düşüldüğü belirtilen bildiride, "AB Konseyi, sürdürülebilir bir ateşkese, tüm esirlerin koşulsuz serbest bırakılmasına ve insani yardım sağlanmasına imkan verecek şekilde acil bir 'insani ara' çağrısında bulunur." ifadesi kullanıldı. Bildiride, "AB Konseyi, Gazze'deki felaket niteliğindeki insani durum ve bu durumun başta çocuklar olmak üzere siviller üzerindeki orantısız etkisi ve yaklaşan kıtlık riski konusunda derin kaygı duyuyor." denildi.


22.03.2024 00:30

🔴THE ECONOMIST'TEN DİKKAT ÇEKEN KAPAK

The Economist, son sayısının kapağında, İsrail'in Gazze'deki katliamlarına yönelik artan küresel eleştirileri konu aldı. Gazete, İsrail'in eleştiriler nedeniyle uluslararası alanda izole edildiğini kaydetti. Kapakta,  "Yalnız İsrail" metninin altında kuma dikilmiş bir İsrail bayrağı ve arkasında Gazze'deki hasarlı binalar yer aldı. 

Gazze'de son durum... The Economist'ten dikkat çeken İsrail haberi - 2. Resim

The Economist, son kapağında yer alan açıklamada, Gazze çatışmasında Hamas'a karşı eylemleri nedeniyle artan uluslararası eleştirilerle boğuşan İsrail'i küresel sahnede tek başına dururken tasvir ediyor. Haftalık İngiliz gazetesi, "İsrail Tek Başına" manşetiyle, Gazze'de savaşın harap ettiği binaların arka planında, kuma sıkıca dikilmiş bir İsrail bayrağını tasvir ediyor.

The Economist'in kapağı, geleneksel ittifakların gerildiği ve uzun süredir devam eden anlatılara meydan okunduğu değişen jeopolitik manzaranın dokunaklı bir yansıması olarak hizmet ediyor. The Economist, Gazze krizinin görsel tasvirinde, bölgenin dinamiklerini şekillendiren karmaşık ilişkiler ve çıkarlar ağını araştırıyor. Bununla birlikte, sert görüntülerin ve korkunç uyarıların ortasında şu sorular ortaya çıkıyor: İsrail mücadelesinde gerçekten yalnız mı?

Kapak, İsrail'in uluslararası arenadaki kilit oyuncularla ilişkilerinin eleştirel bir şekilde incelenmesini gerektiriyor ve bu oyuncuların en önde geleni, İsrail'in sadık bir müttefiki olan ve diplomatik, askeri ve mali destek sağlayan ABD'dir. Ancak İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki son gerilimler bu ilişkiyi gerginleştirdi. Savaşın sürdürülmesi ve barışa ulaşma stratejileri konusundaki anlaşmazlıklar, farklı öncelikleri ve yaklaşımları vurgulayarak, ABD'nin İsrail'in eylemlerine verdiği desteğin derinliği hakkında soruları gündeme getirdi.


22.03.2024 00:20

İSRAİL'İ TANKINI BÖYLE VURDULAR!

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, abluka altındaki Gazze'nin batısındaki Şifa Hastanesi etrafında İsrail tanklarını hedef aldığı görüntüleri yayınladı.

Gazze'de son durum... The Economist'ten dikkat çeken İsrail haberi - 5. Resim


22.03.2024 00:10

🔴GAZZE'DE CAN KAYBI ARTIYOR

İsrail ordusunun, yardımların ulaşmasını engelleyerek kıtlığa sürüklediği Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda can kaybı son 24 saatte 104 artarak 31 bin 923'e yükseldi.


22.03.2024 00:00

AB'DEN GAZZE'DE ACİL İNSANİ ATEŞKES ÇAĞRISI

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen AB Liderler Zirvesi'nde Gazze’de acil insani ateşkes çağrısı yapıldığını duyurdu.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...